Home » Haken » Moois met garenrestjes

Moois met garenrestjes

Vandaag is er niet veel van over, maar wat was het afgelopen week prachtig weer! Voor degenen die mij nog niet zo lang kennen: ik ben dol op de winter (ik maakte er zelfs een Pinterest-bord over). Het kan mij niet koud genoeg. Ik houd van alle seizoenen, maar van de zomer het minst. Van de winter geniet ik des te meer.

Langs de Regge met vorst

Extra mooi is het wanneer het vriest en ik met de opkomende zon met Max langs de Regge loop. De foto’s hierboven zijn van vorige week zondagochtend.

Voor degenen die de zomer mooier vinden: dan is het hier in de omgeving net zo mooi. Kijk maar naar dit filmpje dat Toerisme Rijssen Holten liet maken. Let vooral ook op de fietsende figuranten die de Regge oversteken met het pontje 😉

Toerisme Rijssen Holten

En als ik dit zie, krijg ik toch ook wel weer zin in de zomer. Of in ieder geval in de lente.

Dezelfde zondag dat ik heerlijk genoot van het koude weer en de opkomende zon deed ik nog een heerlijke ontdekking: het album Alles is goed van Claudia de Breij. Een heerlijke stem, mooie muziek en prachtige teksten. Een gouden combinatie. Niet voor niets is Belief van John Mayer een van mijn lievelingsliedjes.

Met name deze zin raakte me, uit het nummer Het Gras:

Claudia de Breij Het gras

Ik reed maandag voor mijn werk naar Groningen (heen en terug drie uur rijden) en deed dat al Claudia-de-Breij-luisterend. Zo houd ik dat autorijden prima vol. En ik ben het album nog lang niet zat.

Goeds met garenrestjes

Afgelopen week kreeg ik een verzoek om restjes garen te doneren voor het goede doel (SamenLoop voor Hoop). Los van het feit dat het fijn is iets goed te kunnen doen, was het ook een mooie gelegenheid mijn katoenvoorraad eens even onder handen te nemen. Dit viste ik er uit:

Garenrestjes-Hoop-voor-Loop

Toen bleef dit nog over:

Katoenvoorraad

Zie je dat, daar achterin? Ruimte! Dat had ik al heel lang niet gezien.

Ps: stiekem zit er ook nog een hele voorraad katoen in dit kratje. Maar dat is allemaal – nou ja, bijna allemaal – voor mijn boek. Ook een soort van goed doel.
Gehaakte-kussens-en-bolletjes-katoen

Katoenvoorraad-deel-2

Ps 2: In een ander deel van de kast ligt nog meer katoen, ook voor mijn boek. Dat niet bij in dit kratje paste.

Als mijn boek klaar is, zal ik ook daar weer rigoureus doorheen gaan. Ik houd wel van (een beetje) ruimte in m’n kast.

Moois met garenrestjes

Toevallig in dezelfde week dat ik mijn garenrestjes doneerde, kwam vriendin Marianne (van MaRRose CCC) met The Happy Bag: een tas gemaakt met… restjes garen!

Marrose Yarn Ends bag
Foto: MaRRose CCC

 

Ze beschrijft in haar blogpost hoe ze deze tas haakte met de corner-to-corner-techniek. Absolute aanrader als je net als ik wel wat ruimte in je kast kan gebruiken!

Gisteren mocht ik de tas al in real life aanschouwen (en aanraken, dat gebeurt dan toch vaak als vanzelf :-)) toen we samen met nog drie heel fijne mede-creatievelingen op een te gekke bijeenkomst waren met een heel fijne groothandel. We werden enorm verwend met koffie en lekkers, zagen een aantal nieuwe collecties én kregen een heel goed gevulde goodybag mee naar huis (weg ruimte in m’n kast!).

De inhoud van de goodybag zal ik de komende tijd beetje bij beetje laten zien op Instagram en Facebook. Het eerste bolletje vind je hier al. En ja, dat schaartje zat ook in de tas ?

Binnenkort meer over het resultaat van deze zeer inspirerende bijeenkomst!

Ribbelkrukjes-jubileum

Facebook herinnerde me deze week aan een jubileum:

Reliefsteek haken krukhoesje poef

Het ribbelkrukje bestaat een jaar. Of althans: de tutorial waarmee je het ribbelkrukje kunt haken is een jaar oud. Echt geweldig hoeveel krukjes en poefs ik voorbij heb zien komen dit jaar!

En omdat ik niet kon laten, nog een foto van een deel van mijn werkkamer. Ik ben zo blij met mijn haaksels!

Werkkamer Creatieve studio

En dan heb ik het nog niets eens over die haakwerken die nu buiten het zicht liggen en pas vanaf augustus het daglicht mogen zien. Ik hoop zo dat de ontwerpen die ik voor mijn boek heb gemaakt en aan het maken ben ook maar een béétje net zo in de smaak vallen als het ribbelkrukje. Spannende tijden!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

17 Responses

 1. Loes
  | Beantwoorden

  Ik ben ook dol op de winter Janneke! Prachtige foto’s en een mooi verhaal! Ik ga snel luisteren naar het album van Claudia de Breij. Dank je wel voor de tip!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat fijn, een medestander! Vaak word ik toch wat meewarig aangekeken bij deze bekentenis 😉
   Dank je wel voor je fijne compliment Loes! En ben benieuwd naar wat jij van het album vindt!

 2. Loes
  | Beantwoorden

  Heel herkenbaar Janneke! Ik vind het jammer dat de kou (voorlopig) voorbij is. Ik vind het altijd zo gezellig als het sneeuwt. Hier in het Westen hebben we helaas geen pak sneeuw gehad.
  Fijne zondag verder!

 3. Baukje
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke! Leuk om weer een beetje deelgenoot te worden van de leuke dingen die je (mee)maakt!
  Ik vroeg me af of je ook een beschrijving hebt van de grannys in het roze kussen (laatste foto vooraan)? Fijne dag! Liefs Baukje

 4. Ine
  | Beantwoorden

  Je tilt met dit blog kleine tipjes van de sluier op, maakt me nog nieuwsgieriger. Maar ik wacht geduldig, maar niet heus, je boek af…..groet

  • Jan
   | Beantwoorden

   Sorry, was niet m’n bedoeling het moeilijker te maken 😉 (maar wel leuk te lezen dat je uitkijkt naar het boek!)

 5. Shirley
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  De winter is een prachtig seizoen, vooral als het mooi open weer is, maar ik ben echt een zomermens, hihi.
  Vooral nu ik af en toe last heb van de kou, omdat ik heel veel ben afgevallen afgelopen jaar 😉
  Ik ben inmiddels wel wat handiger geworden in het haken van mutsen en sjaals… dat dan weer wel.
  Ik vind het heerlijk als ik straks weer lekker buiten kan zitten, want bij de eerste warmte gaat hier de pui open en
  begint het buitenleven weer.
  Wat een mooie haaksels op de foto’s. Het corner-to-corner haken kom ik steeds vaker tegen op internet en het
  lijkt me ontzettend leuk om dat eens te gaan proberen. Leuk idee om dit met restjes garen te doen. Hier heb ik nog voldoende van
  liggen.
  Afgelopen week heb ik bij de Action nog een krukje in de hand gehad, want ik wil ook graag zo’n ribbelkrukje maken, maar ik heb het nog even terug gezet. Ik wil in het voorjaar eerst graag de woonkamer en keuken een nieuw kleurtje geven en daarna gaat
  dat krukje er zeker nog komen.
  Fijne avond nog! Groetjes, Shirley 🙂

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk idee Shirley, om straks een krukhoesje te haken passend bij de nieuwe kleur in de kamer. Ben benieuwd welke kleur het wordt! Dank voor je leuke reactie!

 6. Sandra
  | Beantwoorden

  Jaaa heerlijke dagen waren het!!! Kom maar op met meer winterweer!!! Ik kan daar ook heerlijk van genieten. En wat word ik blij van je foto’s, die kleurtjes in dat mandje…genieten.
  Groetjes Sandra

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ah fijn Sandra, nog een winter-medestander 🙂 Fijn he, die kleuren?

 7. Verie
  | Beantwoorden

  Geweldig leuk allemaal, Janneke. Je bent zo heerlijk bezig, `k krijg steeds meer zin om je boek in te kijken wat je allemaal bedacht hebt hiervoor. Spannend inderdaad. Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Verie! Spannend is het wel hoor, ben ook heel benieuwd hoe je de ontwerpen in het boek straks gaat vinden!

 8. Margaret
  | Beantwoorden

  Restjes garen schenken aan een goed doel. Dat voelt vast goed en je maaakt er anderen heel blij mee. Extra voordeel: ruimte in jouw eigen la, al begrijp ik dat die plek na een bezoekje aan de groothandel al weer gevuld is.
  Geniet van alle fijne dingen uit de goodiebag. Leuk om daar af en toe iets van te zien.
  Ik ben echt benieuwd wat je allemaal voor moois hebt bedacht en gemaakt voor jouw boek. Kun je niet eens een ietsiepietsie tipje van de sluier oplichten?

  Groetjes, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Absoluut een win-win-situatie, garen aan het goede doel schenken! En inderdaad, de ruimte is al weer weg… Ik ga zeker genieten van al dat moois, dat is geen probleem 🙂
   Leuk dat je benieuwd bent naar het boek! Ik zou zo graag wat laten zien, maar dat kan helaas niet. Met zo af en toe een sneak peek moeten we ‘t helaas nog doen tot augustus.

 9. Crea Logboek
  | Beantwoorden

  Wat een geweldig kussen staat er op de laatste foto! Ben helemaal weg van de strakke lijnen en de grijstinten. Mijn to do-lijstje is weer wat langer geworden. 😉 Dankjewel voor de inspiratie.

  P.S. De herfst is mijn favoriete seizoen

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel! Het patroon staat bij mijn tutorials. Benieuwd wat voor moois je er mee maakt!
   De herfst vind ik ook heerlijk: die mooie kleuren, het frissere weer na de mij vaak te warme zomer, heerlijk!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.