Home » Haken » Mini en maxi wikkeljurkje

Mini en maxi wikkeljurkje

Geplaatst in: Haken 6

De dochter van Moniek van Moosmade was direct verliefd op het wikkeljurkje dat ik eerder maakte. Toen ik aangaf er ook een voor haar te willen maken, ging ze op zoek naar een stof en bedong bij de marktkoopman ook een extra stukje voor een poppenjurk. De stof werd opgestuurd en terwijl zij op vakantie was, maakte ik er deze jurkjes van.
Het resultaat was dit hele blije meisje dat te kennen gaf: “Ik doe hem niet meer uit! De stof lijkt op die van een pyama, dus ik kan er ook prima in slapen”. Geen speld tussen te krijgen 😉

Het patroon voor het poppenjurkje maakte ik zelf en is net als de Abacadabra jurk een overslagjurkje. Ik zal dit patroontje binnenkort uitwerken en op mijn blog zetten zodat er meer mini en maxi wikkeljurkjes gemaakt kunnen worden. Want wat is er mooier voor de poppenmoeder dan samen met je pop dezelfde jurk dragen? 🙂

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

6 Responses

 1. Tante Jannie
  | Beantwoorden

  Wat ziet dat er lief uit! Heel erg leuk!

 2. Siempie
  | Beantwoorden

  Hier vinden de meiden dat ook helemaal geweldig! Met hun verjaardag in april hadden hun nieuwe poppen ook dezelfde outfits als zij! Ik heb toen hun jurken genaaid en mijn vriendin heeft alles voor de pop gemaakt!

  Simone

 3. Judith
  | Beantwoorden

  O, wat leuk! En patroontjes, jippie!

 4. syl
  | Beantwoorden

  wat leuk. Is dat patroontje er nog voor de babyborn pop? Ik zou t heel graag willen maken voor een poppenmoedertje.
  Gr, Syl

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Sylvia, Dank je wel! Helaas, ik heb het patroontje nooit helemaal uitgewerkt. Mocht ik de aantekeningen nog eens tegen komen, dan meld ik me weer, maar ik ben er bang voor…

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.