Home » Handwerk » Luiertas klaar! | Diaperbag is ready!

Luiertas klaar! | Diaperbag is ready!

Geplaatst in: Handwerk 27

Wat een opluchting: de luiertas voor m’n zusje is klaar! Het was ongelofelijk veel werk en ik wil hem nooit meer maken. Maar, eerlijk is eerlijk, ik ben wel blij met het resultaat. Ben benieuwd wat jij er van vindt!

What a relief, the diaperbag for my sister is ready! It was an incredible amount of work and I never ever want to make this one again. But, to be fair, I am happy with the result. I am curious to know what you think!

De buitenkant van de tas, wat de onderkant is van het verschoningsmatje, is van grijs kunstleer. Ik streek er een strijkapplicatie van VAN IKKE op en naaide er een grandprix-applicatie op. Ik liet er een lusje onderuit steken, zodat ik daar straks nog iets aan kan hangen met de naam van m’n neefje er op. Maar die weet ik op het moment van typen nog niet.

The material on the outside of the bag, which is also the bottom of the changing pad, is grey fake leather. On the front an iron-on from VAN IKKE and a Grandprix applique with a loop of ribbon. As soon as I know the name of my little nephew I’m going to make some sort of button which I can hang from that loop.

Aan de voorkant van de tas, onder de flap, zit een extra vak met rits. Aan de binnenkant gebruikte ik Bora tricot On wheels in de kleur petrol.

There’s an extra zippered pocket on the frontside of the bag, underneath the flap. On the inside I used Bora fabric On wheels in petrol.

Aan de binnenkant van de tas twee extra vakken en een lusje met sleutelhanger.

On the inside of the bag I made two extra pockets and a loop with a key fob.

Het zijvakje met elastiek aan de bovenkant maakte ik ook van de elastische Bora stof.
I also made the pocket on one side of the bag from the elastic Bora fabric.

Als je flap van de tas opendoet, ontstaat een verschoningsmatje met toegang tot twee grote vakken achterop de tas. Waar je luiers en vochtige doekjes in kunt stoppen, zodat je er direct bij kan bij het verschonen.

If you open the flap op the bag, you’ll have a changing pad and access to two big pockets on the back of the bag. You can put diapers and wipes in them, so they’re easily accessible when you need them.

De voorkant van de tas sluit met drukknopen. Aan de achterkant zit de flap vast met klittenband op twee gele stukjes keperband
The front of the bag closes with push-buttons. The other end is attached with velcro on pieces of yellow twill tape.
Verder gebruikte ik:
– grijs geruit biaisband met een gehaakte randje
– grijs sterrenband en gestreept grijs band (o.a. op het tassenband) uit deze lintjescombinatie
Bora band On wheels met trekkers, auto’s, caravans en nog meer stoere voertuigen
– de gele en petrolkleurige stof (aan de binnenkant) kocht ik bij de lokale stoffenwinkel
– grijs biaisband (aan de binnenkant van de tas)
– grijs tassenband en (sluit)ringen van Fournituren.nl

M’n zusje krijgt niet alleen een luiertas, m’n andere zusje (die van de naaigarenklosjeshouder) maakte namelijk ook nog een bijpassend luieretui.

My other sister, the one that once made me this, made a diapers and wipes holder that matches with the diaperbag.  

Luieretui Wipes and diaper holder Jip by Jan tutorial

Toen ik bezig was met fotograferen, realiseerde ik me dat dit het eerste O.M.A. project is: ze maakte dit namelijk in een avond, hier bij mij. Ze kan namelijk helemaal niet naaien. Althans, dat had ze nog zelden of nooit gedaan en dus gaf ik haar instructies. Dus als je het dan al in een avond kan, is het zeker een OMA! Ik ben al bezig met het maken van een beschrijving, zodat jij hem ook kan maken. Perfect kraamcadeautje!

While I was busy making pictures of the diaper and wipes holder, I realised this is the first O.M.A.-project! Cause she made this in one evening, here with me. For she can’t sew, she rarely had done that before. So I gave her instructions. And if shé can do that in one evening, than it’s definitely an O.M.A.!
I’m already working on a tutorial, so you can make this diaper and wipes holder too. It’s a perfect baby shower gift!

Luieretui zelf maken Jip by Jan Tutorial Diaper and wipes folder

Luieretui zelf maken Jip by Jan Tutorial Diaper and wipes folder

Luieretui zelf maken Jip by Jan Tutorial Diaper and wipes folder


Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

27 Responses

 1. José
  | Beantwoorden

  Hoe cool is dat, zo’n luiertas. Hij is prachtig!!! Wat een werk, ik ben onder de indruk van alle details. De lintjes op de schouderbanden bijvoorbeeld. Wat een prachtcadeau hebben jullie gemaakt! En natuurlijk gefeliciteerd met je neefje!

 2. Rachel
  | Beantwoorden

  Wow, wat een meesterwerk! Prachtig werkelijk. Ik snap dat je hem nooit meer wilt maken, maar het is wel een super tas geworden zeg!

 3. rianne
  | Beantwoorden

  Wauw wat is die ontzettend mooi, gaaf, cool! Wat een werk, maar wat een resultaat, bijzonder knap!

 4. Jeltje Baas
  | Beantwoorden

  Wow wat is ie gaaf! Is hier een patroon van?

 5. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Dank jullie wel voor jullie enthousiaste complimenten!
  @Jeltje Ik heb gewerkt aan de hand van een patroon dat ik jaren geleden eens kocht. Ik raad hem echter niet aan. Hij is wat mij betreft erg onduidelijk (en ik las al her en der dat ik niet de enige ben *pfiew*).

  • Anonymous
   | Beantwoorden

   Dag Janneke, Ik zou graag van je weten welk patroon het is. Heb al zitten speuren op Internet, maar kan niet echt een geschikte vinden. Ik wil het patroon anders ook wel van jou kopen. Ik heb al eens een grote camera tas gemaakt van Farbenmix, ook geen gemakkelijke klus, maar… als het resultaat er eenmaal is…
   Graag hoor ik van je, groetjes Anneloes anneloesderuiter@hotmail.com

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Hoi Anneloes,

   ‘t Is niet dat ik het patroon niet aanraad omdat het geen gemakkelijke klus is, het is meer dat het patroon gewoon echt niet duidelijk is. En voor het geld dat je er voor betaalt zijn er via internet denk ik betere te vinden.
   In plaats daarvan zou ik kijken naar deze blogpost: http://www.mommybydaycrafterbynight.com/2012/11/my-quilted-weekender-bag.html Het is een weekendtas, maar ook vast goed te gebruiken als luiertas. Er zit geen flap om die is te gebruiken als verschoningsmatje, maar dat is eenvoudig zelf gemaakt en los toe te voegen.

   Groet, Janneke

 6. Jeltje Baas
  | Beantwoorden

  Hahaha, dan ga ik dat patroon maar niet doen, vind m wel heeeel tof, maar op zoek naar iets vergelijkbaars dan 🙂

 7. ANNASOER
  | Beantwoorden

  Janneke, wat prachtig gemaakt, super! Ik kan me voorstellen dat je zoiets niet nog eens wilt doen (dat heb ik sowieso vaak als ik iets maak) maar petje af voor je vakvrouwschap! 😉

 8. Elfi
  | Beantwoorden

  Wat een prachtige tas.

 9. Corine van Toor
  | Beantwoorden

  Geweldig Janneke!! Wat zal je zus blij zijn!

 10. Readkapke
  | Beantwoorden

  Wauw wat supergaaf! Echt goed gelukt en zooo origineel!

 11. Ans Lemans
  | Beantwoorden

  Zus is zeker blij en apetrots op haar grote zus en het eindresultaat! Ik ga er onwijs mee pronken!

 12. Ans Lemans
  | Beantwoorden

  Zus is zeker blij en apetrots op haar grote zus en het eindresultaat! Ik ga er onwijs mee pronken!

 13. Judith
  | Beantwoorden

  Wat een stoere tas! Daar kan inderdaad mee gepronkt worden!
  Maar wat een monsterklus, ik kan me indenken dat je dit niet nog eens gaat maken….

 14. Wat een waar pronkstuk! echt heel knap gemaakt. Groetjes kathy

 15. Petits Pirates
  | Beantwoorden

  HIj is schitterend en ik zie direct hoeveel werk erin zit 😉 Beauty…

 16. Ann
  | Beantwoorden

  INderdaad een prachtige tas!
  Hoe ben je erin geslaagd om hem zo stevig te krijgen? Ligt dit puur aan de keuze van je stoffen? Of heb je nog iets extra als voering gebruikt?

 17. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Hallo Ann, dat ligt met name aan de versteviging van fiberfill.

 18. Tantanne
  | Beantwoorden

  Hoi Ann

  Zou je me aub toch de website kunnen geven waarop ik het patroon kan vinden?
  Ik las al dat het onduidelijk is, maar des te meer uitdaging 😉
  Alvast bedankt.

  Grtz

 19. ik zou ook graag het patroon willen om het toch te proberen…vind de tas zo mooi!! groetjes Annemieke

 20. Karin Brouwers
  | Beantwoorden

  Een erg mooie tas! Ik ken het patroon. Het komt uit de baby-Knippie van de zomer 1997. Ik heb de tas ook al een aantal keren gemaakt, één keer van stof en een paar keer van tafelzeil. Kijk hiervoor maar eens op mijn website http://www.fantastitas.nl. Klik op de button ‘producten’ en je ziet dan het album luiertassen. Ik heb eventueel de beschrijving van het patroon.

  Groetjes Karin – fanTAStiTAS
  (Handgemaakte unieke tassen van tafelzeil)

  • Mariska
   | Beantwoorden

   Hoi Karin,
   Zou je me de beschrijving van het patroon willen toe sturen. Ik wil er ook best voor betalen.
   Groeten Mariska

  • an
   | Beantwoorden

   hoi Karin
   ik wil zo’n luiertas graag voor mij zus maken, zou het mogelijk zijn een beschrijving te krijgen. groeten

 21. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Hallo Karin,

  Ik kwam er later inderdaad achter dat het patroon (of vergelijkbaar?) ook in een Knippie heeft gestaan. Ik heb het echter van iemand gekocht. Ik hoop maar dat die in de Knippie duidelijker was dan het patroon dat ik had 😉

 22. Kim
  | Beantwoorden

  Ooh ik vind dit echt zo gaaf! Kan geen patroon vinden. Maar is er echt niets wat hier op lijkt om te maken? Kun jij geen tutorial maken? En dan verkopen op etsy?

 23. an
  | Beantwoorden

  heeft er echt niemand hier een patroon en beschrijving voor? ik vind dit zo’n coole tas maar ben ni zo handig da ik het zelf kan creeën!!!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.