Laat jouw creatie zien: Linkup Gehaakt krukhoesje

geplaatst in: DIY, Haken, Jip by Jan tutorials en patronen, Linkup | 16

Gehaakt krukhoesje met ribbel Linkup

Wauw, wat zijn er al veel krukhoesjes gemaakt met behulp van mijn ribbelpatroon! De ene mooie foto na de andere prachtige creatie vliegt me om de oren op Facebook en Instagram. En ik ben bang dat ik er nog wel een aantal heb gemist. Daarom deze pagina, waar je jouw gehaakte krukje kan uploaden. Dan weet ik zeker dat ik ze allemaal zie šŸ™‚ En zo inspireer je ook anderen weer. Want ik zou het leuk vinden als je toevoegt welk garen jij hebt gebruikt. Wie weet was dat nou net wat een ander zocht.


16 Antwoorden

 1. Nogmaals dank voor het delen van het patroon, echt super leuk

 2. Dat ging niet helemaal goed…. Nieuwe poging! Nogmaals dank voor het delen van het patroon

  • Heel graag gedaan Liset, was leuk om te doen en super om zoveel mooie krukjes voorbij te zien komen. Dank je wel voor je berichtje!

 3. Wat super leuk om ‘ons’ krukje hier terug te zien! šŸ™‚ Heel erg bedankt voor het heerlijke patroon en leuke idee! Ik heb er stiekem nog 3 gekocht, dus ik denk dat je nog wel een paar variaties voorbij gaat zien komen. šŸ˜‰

 4. christa kniest

  Hoe kom ik aant patroon voor t leuke krukje??

 5. Wat een leuk patroon, ga er snel zelf 1 maken.
  Heb je blog nog maar net ontdekt, maar ben nu al fan.
  Gr karin

 6. Hallo,
  na tig keren een poging te doen om de poef te haken: waarom trekt de reliefsteek bij het minderen??? wat doe ik fout?? ik heb voor , met en na de reliefsteek geminderd maar de “streep “blijft trekken.
  Graag advies om verder te kunnen.

  alvast dank voor lezen en enventueel advies

  vriendelijke groet,
  Helma

  • Hallo Helma, wat vervelend dat het niet lukt. Het is lastig om op basis van deze informatie, zonder verder beeld advies te geven, maar heb je het minderen om de toer gewisseld: dus de ene toer vĆ³Ć³r de ribbel minderen en dan de volgende toer nĆ” de ribbel minderen?
   Anders zou ik adviseren naar een wolwinkel te gaan of iemand die je kent die kan haken en eventueel mee kan kijken.

   • Hallo Jan, dat is misschien nog een optie om in de ene toer voor de ribbel te minderen en in de daarop volgende toer na de ribbel te minderen!! wat voor informatie zou je nog meer willen ontvangen om advies te geven??? Ben al bij een mede creatieveling geweest en een avond zitten haken maar ook zij (en als er iemand is die het zou kunnen vertellen is zij het wel) snapte er helemaal niets van dat het kon scheeftrekken. Ga nu eerst met het advies van om en om proberen! in ieder geval daar de dank voor!!!!

    • Het minderen bij de poef moet je om en om doen: de ene toer voor de ribbel, de andere toer na de ribbel. Als je het telkens voor de ribbel doet (zoals bij het krukje bijvoorbeeld wel kan, want daar zie je het niet) schuift je ribbel telkens een steekje naar voren en dus loopt hij scheef. Door af te wisselen voorkom je dat.

    • Inmiddels geprobeerd maar ook dan trekt de toer naar rechts……

   • Inmiddels geprobeerd maar ook dan trekt de toer naar rechts……

 7. Vandaag een blogpost gemaakt, met uiteraard een linkje naar je blog!
  Fijne groeten, Sofie

 8. Hallo Janneke, jouw patroon inspireerde me tot het maken van een zomerbaret.Het is een superpatroon om te haken, vooral met katoen. Na de ribbel ben ik overgegaan naar vasten voor de onderkant. Een klein detail met een strikje aan de zijkant en een klein bolletje bovenop, gooi ik hoge ogen. Bedankt dat je zo spontaan alles met ons deelt.

  • Dat klinkt heel erg leuk HarriĆ«t! Super dat je een variatie op het patroon verzon en er leuke reacties op krijgt. Dank je wel voor je reactie!

Laat een reactie achter