Home » Haken » Learning to crochet all over again

Learning to crochet all over again

Geplaatst in: Haken 4

Ik geloof dat het niet slim was om eens te kijken of ik nog kon haken…
Al langere tijd keken het garen en de haaknaald, gekregen bij een Mollie Makes nummer, me aan en dit weekend dacht ik: zou ik het nog kunnen? Op de lagere school heb ik het geleerd (of thuis? Ik weet het niet eens meer, alleen dรกt ik het kon), maar verder dan een kettinkje losse steken haken kwam ik nu niet.

Met de iPad op schoot zocht ik een beginnersles op en het resultaat zie je op de foto. Strak is het nog niet, maar wat was het heerlijk om te doen! Ik ben bang dat ik er nog een hobby bij heb. Wordt absoluut vervolgd!

Learning to crochet all over again Jip by Jan

I don’t think it was smart of me to check whether I was still able to crochet…

For a while a crochet hook and a bit of yarn, which came with a Mollie Makes issue, were staring at me. This weekend I thought: would I still be able to do it? At elementary school I once learned how to crochet (or was it at home? I don’t recall where, only the fact that I was once able to), but now I wasn’t able to stich a simple chain.

So got my iPad and searched online for a beginner tutorial and this is what I got (see picture above).

I really loved it and found myself searching for more yarn, which I knew I had lying around somewhere in my house. I’m afraid I got myself a new hobby. To be continued!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Nancy De smet
  | Beantwoorden

  Ik zou ook graag haken als je ziet wat er hier allemaal op het web tevoorschijn komt! Maar het is net zoals bij jou, jaren geleden geleerd op school. Succes!

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Blijkbaar is het toch een beetje als met fietsen: je verleert het niet helemaal. Ik kende de soorten steken niet meer, maar je pikt het toch snel op als je het weer ziet. Niet dat het er allemaal even mooi uitziet al hoor, maar ‘t gevoel is er nog ๐Ÿ™‚

 2. Yvette - Studio YKKE
  | Beantwoorden

  Oh jee.. ik weet uit ervaring dat stoppen erg moeilijk is als je eenmaal bent begonnen ๐Ÿ˜‰ Sterkte/heel veel plezier!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.