Landleven jubileumdeken haakpakket

geplaatst in: Garen, Haakspiratie, Haken, Mijn eigen boek | 33

Het haakpakket voor de Landleven jubileumdeken is te bestellen! Al even geleden liet ik een aantal sneak peeks zien van toen ik de deken aan het haken was en ook van de fotoshoot. Vandaag is het Landleven jubileumnummer uitgekomen met daarin het resultaat. Ik ben er echt super blij mee. Zo leuk dat de foto’s hier bij De Pelmolen in Rijssen werden genomen!

Landleven jubileumdeken haakpakket

Maar waar het echt om gaat is natuurlijk de gehaakte deken. Of eigenlijk: de gehaakte dekenS. Want er zijn er drie mede dankzij mijn buurvrouw en tante die ieder ook een ruitendeken haakten in een andere kleurstelling.

Het Landleven jubileumnummer is vandaag bij de abonnees bezorgd en is vanaf vrijdag te koop in de winkels. Het haakpakket, met daarin het benodigde garen (Scheepjes Cotton 8) en mijn patroon, is vanaf nu te bestellen.

Op Beleef Landleven kun je de dekens in het echt zien.

Tutorial gymtasje naaien

Het gymtasje dat ik eerder liet zien is inmiddels met me mee geweest op vakantie. Ik heb het tasje in gebruik als projectbag. Ideaal om m’n huidige haakwerk in mee te nemen. De tutorial voor het naaien van het gymtasje / project bag vind je hier.

Gymtasje naaien tutorial

Boekpresentatie 27 augustus

Deze week heb ik nog vakantie van het werk en dat is maar goed ook, want de voorbereidingen voor zaterdag zijn in volle gang! Je bent van harte welkom vanaf 14.30 bij Het Wolhuis aan de Haarstraat 148 in Rijssen.

Boek launch Haakspiratie

Mocht er geen parkeerplek aan de Haarstraat meer vrij zijn, rijd dan vanaf het Wolhuis naar de rotonde en steek recht over. Volg de weg, met een scherpe bocht naar rechts. Je komt dan op de Molenstalweg. Na een paar honderd meter zie je een kerk met parkeerplaatsen (zie roze auto). Deze kerk bevindt zich achter Het Wolhuis. Vanaf daar loop je terug naar Het Wolhuis (volg het groene stippellijntje, bij de rotonde sla je linksaf en sta je na een paar meter bij Het Wolhuis voor de deur).

Plattegrond-Haarstraat-parkeren

Ik zou het superleuk vinden je zaterdag te zien bij de officiële presentatie van Haakspiratie!

 

33 Antwoorden

 1. Heleen Blaauwendraad

  Hallo Janneke, Wat een leuke deken. Wat is de maat ervan?
  Alvast bedankt.
  Groet Heleen.

  • Dank je wel Heleen!
   De afmeting van je deken is afhankelijk van hoe los of vast je haakt. Ik haakte de deken met haaknaald 3,5 en haakte extra los, zodat ik een wat soepeler deken van een groter formaat zou krijgen en kwam uit op een breedte van 1.25 m en een hoogte van 1.75 m.
   Haak je strakker dan wordt de deken kleiner. De kleurrijke deken bijvoorbeeld is ook op haaknaald 3,5 gehaakt, maar strakker en werd 1.05 m breed bij 1.45 m hoog.

 2. hallo Janneke ,ik heb de deken vandaag in landleven gezien en ik vind hem prachtig ik vind haken zelf ook heel leuk en misschien ga ik het pakket wel bestellen.
  verder heb je een hele leuke website. Mijn dochter heeft ook zoiets en dan over sieraden het heet Sanshine.

 3. Hoi Janneke,
  Grappig, terwijl ik je nieuwsbrief kreeg met verwijzing naar deze blog, reed ik met man- en zoonlief in Rijssen om te kijken waar ik zaterdag moet zijn, op ‘zoek’ naar het Wolhuis dus :-)!
  Natuurlijk gevonden hoor, en met deze parkeeraanwijzingen komt het vast en zeker goed.
  Veel sterkte maar vooral plezier met je voorbereidingen voor het feestje en tot zaterdag!
  Groetjes, Heidi

 4. Wat een prachtig deken. Mooie fotoshoot!
  Heel veel plezier met je boekpresentatie zaterdag.
  Jouw boek komt op mijn wensenlijstje. Het ziet er erg leuk uit. Ik combineer naaien en haken heel graag. Wie weet doe ik nieuwe inspiratie op door jouw boek …

 5. Hey Janneke,
  Ik ben bekend met het wolhuis dus weet wel waar we kunnen parkeren. In de nieuwsbrief van het wolhuis staat dat de eerste 40 klanten die je boek kopen, een goodiebag krijgen, maar is dat met jouw presentatie of vanaf dat de winkel open is om 10 uur. Als je het niet weet, vraag ik het aan het wolhuis, maar ik dacht, misschien dat jij het weet :-). Ik ben heel benieuwd en heb erg veel zin in zaterdag. :-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Leuk dat je er bij bent zaterdag Emily! De goodybags worden weggeven vanaf 14.30, vanaf de feestelijkheden 🙂 Tot zaterdag!

 6. Verhaeghe Sabine

  Hey Janneke,
  mijn boek is onderweg. Ik kijk er hard naar uit.
  En ook het dekenpakket bij Landleven heb ik vandaag besteld.
  Proficiat met je boek. Ik weet nu al dat ik er zal van genieten….

 7. Heel veel plezier as zaterdag, hoop dat er veel mensen op je boek lancering aanwezig zijn.
  ( Ik woon in Belgie, beetje te ver om te komen, helaas.)
  Maar ik heb je boek ondertussen, en geniet daar van.

  • Dank je wel Ine! België is inderdaad net iets te ver rijden. Fijn dat je het boek hebt en belangrijker nog: er van geniet. Dat is heel fijn te horen, dank je wel!

 8. hallo Janneke .ik heb het haakpakket van de deken besteld ,verder heel veel succes gewenst.

 9. Hallo Janneke, wat een prachtige deken. Ik wil hem dan ook graag gaan haken, maar zijn het losse driehoekjes die later aan elkaar gezet moeten worden?
  Ik ben daar niet zo van? dus voordat ik hem bestel….
  Hartelijke groet, Marja

  • Goed dat je het checkt dan Marja, want het zijn inderdaad lossen wiebers die je later aan elkaar haakt.
   Dank voor je compliment!

 10. Hallo Janneke,
  Ik wilde vandaag de deken puur bestellen bij Landleven,is die al uitverkocht.
  Mijn vraag zou ik het patroon tegen betaling toch nog kunnen kopen?

  • Wat leuk dat je het haakpakket wilt kopen! Morgen is Puur er weer hoor, ze moesten hem bijbestellen. Veel plezier alvast ermee!

 11. Hoi Janneke.
  Ben er al begonnen .
  Aan de mooie deken .
  Het haakt zo heerlijk weg.
  Anja

  • Wat leuk Anja! Heel veel haakplezier nog!

   • Úgy tűnik, hogy a South Parkot is elérte a hosszú sorozatok rákfenéje, végképp unalomba fulladt. Ez a rész kb teljesen értelmetlen volt, nem volt se eleje se vége. Az utolsó 1-2 évad részeit nem, hogy többször megnézem, de 1x is nehézkesen már, bezzeg a régebbi részeket korlátlanul meg bírom. Szomorú dolog ez.

 12. Ellen Adriaanse

  Hoi.
  Ik wil heel graag het patroon/ haakpakket nog bestellen maar helaas is de kleur die ik zou willen niet meer te bestellen. Is er een mogelijkheid om aan het patroon te komen? Graag hoor ik van u, Met vriendelijke groeten Ellen

  • Hallo Ellen, Wat leuk dat je interesse hebt in het Landleven haakpakket! Het patroon is niet los verkrijgbaar. Landleven informeerde me vorige week dat de nu uitverkochte pakketten weer worden aangevuld. Wanneer dat zal zijn weet ik niet precies, dat kun je het best bij Landleven zelf navragen.

   • Bedankt voor je snelle reactie! Ik ga contact opnemen met Landleven. Ik wil het pakket graag cadeau doen voor de kerst aan mijn zus. Hopelijk gaat dat lukken! Groetjes Ellen

 13. Danielle Krijnen

  hallo Janneke,
  Ik ben heel enthousiast over de deken, die in Landleven staat. Nu ben ik hem aan het haken en kom erachter, dat ik van de kleur 700 (lichtgrijs) toch echt tekort kom voor een halve breedte wieber. Ik snap er niks van. Alles laat ik ook gewoon in de doos zitten, als ik even stop, maar ik kom toch net tekort. Ik haak ook met de bijgeleverde haaknaald, dus dat is het ook niet. Ik hoop, dat de rest wel klopt. Donkerbruin, blauwgrijs, oker en taupe heb ik af 😉 en die kloppen helemaal!!! Ik hoop op een oplossing. Alvast bedankt.

 14. Hoi Janneke,
  Nooit veel gehaakt, breien doe ik wel veel en toch begonnen met de deken van Landleven. Gaat prima, leuk om te haken mede door de duidelijke beschrijving. Nu ben ik bezig met de join en daar komt mijn probleem: gaat dat zo moeizaam? Ik heb haaknaald 3 genomen, maar nog heb ik moeite om de draad er doorheen te halen. Had al op YouTube gekeken. Heb je nog een tip voor mij?
  Ik hoor graag van je.
  Groetjes,
  Esther

  • Wat leuk dat je aan de deken bent begonnen Esther en het mede dankzij de beschrijving ook goed gaat! De join is inderdaad niet het makkelijkste deel. Het hielp mij sowieso om de onderdelen op een tafel te leggen en dan te joinen, zodat je niet ook nog het gewicht er aan hebt hangen. Daarna is het even gevoel krijgen voor hoe de naald te houden en waar je draad zit, aangezien die uit het zicht achter je werk zit. Ik vond een goede beschrijving op Look at what I made, in ‘t Engels, maar met duidelijke foto’s (althans, vind ik. Ik hoop jij ook): http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/join-crochet-squares-completely-flat-zipper-method/
   Laat je me weten of je er zo beter uit komt? En na het joinen is de rand om de deken weer een eitje 😉

   • Hoi Janneke,
    Dank voor het doorsturen van de link. Ik was in ieder geval op de goede weg, is inderdaad nodig om wat meer handigheid te krijgen om de haaknaald goed vast te houden tijdens het joinen. Maar de foto’s van de link zijn wel erg prettig om er bij te hebben.
    Inderdaad zal de rand er om heen weer heerlijk zijn om verder te haken.
    Groetjes Esther

 15. Hoeveel wiebers van elke kleur voor puur moet ik haken plus de halve en de kwart. Als ik met een kleur bezig ben wil ik die graag afmaken ,maar weet niet hoeveel het er moeten zijn. Kan het niet tellen aan de foto in het boek (patroon voorbeeld ) Graag antwoord hierop. Met veel dank.

  • Hallo, in het patroon dat bij het haakpakket zit staat het schema met alle kleuren. Je hoeft het niet van de foto te tellen.

 16. […] vinden die wiebers. Zelfs na deze wieberkussens, een wiebertas (en een tweede in de maak), een Landleven jubileumdeken (en een tweede in de maak), ben ik bang dat er tóch nog wel weer een keer iets wieberigs van mijn […]

Laat een reactie achter