Home » Haken » Landleven jubileumdeken haakpakket

Landleven jubileumdeken haakpakket

Het haakpakket voor de Landleven jubileumdeken is te bestellen! Al even geleden liet ik een aantal sneak peeks zien van toen ik de deken aan het haken was en ook van de fotoshoot. Vandaag is het Landleven jubileumnummer uitgekomen met daarin het resultaat. Ik ben er echt super blij mee. Zo leuk dat de foto’s hier bij De Pelmolen in Rijssen werden genomen!

Landleven jubileumdeken haakpakket

Maar waar het echt om gaat is natuurlijk de gehaakte deken. Of eigenlijk: de gehaakte dekenS. Want er zijn er drie mede dankzij mijn buurvrouw en tante die ieder ook een ruitendeken haakten in een andere kleurstelling.

Het Landleven jubileumnummer is vandaag bij de abonnees bezorgd en is vanaf vrijdag te koop in de winkels. Het haakpakket, met daarin het benodigde garen (Scheepjes Cotton 8) en mijn patroon, is vanaf nu te bestellen.

Op Beleef Landleven kun je de dekens in het echt zien.

Tutorial gymtasje naaien

Het gymtasje dat ik eerder liet zien is inmiddels met me mee geweest op vakantie. Ik heb het tasje in gebruik als projectbag. Ideaal om m’n huidige haakwerk in mee te nemen. De tutorial voor het naaien van het gymtasje / project bag vind je hier.

Gymtasje naaien tutorial

Boekpresentatie 27 augustus

Deze week heb ik nog vakantie van het werk en dat is maar goed ook, want de voorbereidingen voor zaterdag zijn in volle gang! Je bent van harte welkom vanaf 14.30 bij Het Wolhuis aan de Haarstraat 148 in Rijssen.

Boek launch Haakspiratie

Mocht er geen parkeerplek aan de Haarstraat meer vrij zijn, rijd dan vanaf het Wolhuis naar de rotonde en steek recht over. Volg de weg, met een scherpe bocht naar rechts. Je komt dan op de Molenstalweg. Na een paar honderd meter zie je een kerk met parkeerplaatsen (zie roze auto). Deze kerk bevindt zich achter Het Wolhuis. Vanaf daar loop je terug naar Het Wolhuis (volg het groene stippellijntje, bij de rotonde sla je linksaf en sta je na een paar meter bij Het Wolhuis voor de deur).

Plattegrond-Haarstraat-parkeren

Ik zou het superleuk vinden je zaterdag te zien bij de officiële presentatie van Haakspiratie!

 

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

41 Responses

 1. Heleen Blaauwendraad
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke, Wat een leuke deken. Wat is de maat ervan?
  Alvast bedankt.
  Groet Heleen.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Heleen!
   De afmeting van je deken is afhankelijk van hoe los of vast je haakt. Ik haakte de deken met haaknaald 3,5 en haakte extra los, zodat ik een wat soepeler deken van een groter formaat zou krijgen en kwam uit op een breedte van 1.25 m en een hoogte van 1.75 m.
   Haak je strakker dan wordt de deken kleiner. De kleurrijke deken bijvoorbeeld is ook op haaknaald 3,5 gehaakt, maar strakker en werd 1.05 m breed bij 1.45 m hoog.

 2. marietje
  | Beantwoorden

  hallo Janneke ,ik heb de deken vandaag in landleven gezien en ik vind hem prachtig ik vind haken zelf ook heel leuk en misschien ga ik het pakket wel bestellen.
  verder heb je een hele leuke website. Mijn dochter heeft ook zoiets en dan over sieraden het heet Sanshine.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Marietje voor je complimenten! Mocht je ‘t pakket bestellen: alvast veel plezier er mee!

 3. Heidi
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Grappig, terwijl ik je nieuwsbrief kreeg met verwijzing naar deze blog, reed ik met man- en zoonlief in Rijssen om te kijken waar ik zaterdag moet zijn, op ‘zoek’ naar het Wolhuis dus :-)!
  Natuurlijk gevonden hoor, en met deze parkeeraanwijzingen komt het vast en zeker goed.
  Veel sterkte maar vooral plezier met je voorbereidingen voor het feestje en tot zaterdag!
  Groetjes, Heidi

  • Jan
   | Beantwoorden

   Goed bezig, al vast op verkenning voor zaterdag! Leuk dat je er bij bent, tot dan!

 4. Wat een prachtig deken. Mooie fotoshoot!
  Heel veel plezier met je boekpresentatie zaterdag.
  Jouw boek komt op mijn wensenlijstje. Het ziet er erg leuk uit. Ik combineer naaien en haken heel graag. Wie weet doe ik nieuwe inspiratie op door jouw boek …

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ilse! Wat super te lezen dat mijn boek op je wensenlijstje komt, daar ben ik heel blij mee!

 5. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Ik ben bekend met het wolhuis dus weet wel waar we kunnen parkeren. In de nieuwsbrief van het wolhuis staat dat de eerste 40 klanten die je boek kopen, een goodiebag krijgen, maar is dat met jouw presentatie of vanaf dat de winkel open is om 10 uur. Als je het niet weet, vraag ik het aan het wolhuis, maar ik dacht, misschien dat jij het weet :-). Ik ben heel benieuwd en heb erg veel zin in zaterdag. :-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk dat je er bij bent zaterdag Emily! De goodybags worden weggeven vanaf 14.30, vanaf de feestelijkheden 🙂 Tot zaterdag!

 6. Verhaeghe Sabine
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  mijn boek is onderweg. Ik kijk er hard naar uit.
  En ook het dekenpakket bij Landleven heb ik vandaag besteld.
  Proficiat met je boek. Ik weet nu al dat ik er zal van genieten….

  • Jan
   | Beantwoorden

   Geweldig Sabine, zowel mijn boek als het haakpakket besteld! Heel erg bedankt en alvast veel plezier met beide!

 7. ine
  | Beantwoorden

  Heel veel plezier as zaterdag, hoop dat er veel mensen op je boek lancering aanwezig zijn.
  ( Ik woon in Belgie, beetje te ver om te komen, helaas.)
  Maar ik heb je boek ondertussen, en geniet daar van.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ine! België is inderdaad net iets te ver rijden. Fijn dat je het boek hebt en belangrijker nog: er van geniet. Dat is heel fijn te horen, dank je wel!

 8. marietje
  | Beantwoorden

  hallo Janneke .ik heb het haakpakket van de deken besteld ,verder heel veel succes gewenst.

 9. Marja
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke, wat een prachtige deken. Ik wil hem dan ook graag gaan haken, maar zijn het losse driehoekjes die later aan elkaar gezet moeten worden?
  Ik ben daar niet zo van? dus voordat ik hem bestel….
  Hartelijke groet, Marja

  • Jan
   | Beantwoorden

   Goed dat je het checkt dan Marja, want het zijn inderdaad lossen wiebers die je later aan elkaar haakt.
   Dank voor je compliment!

 10. Door
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,
  Ik wilde vandaag de deken puur bestellen bij Landleven,is die al uitverkocht.
  Mijn vraag zou ik het patroon tegen betaling toch nog kunnen kopen?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk dat je het haakpakket wilt kopen! Morgen is Puur er weer hoor, ze moesten hem bijbestellen. Veel plezier alvast ermee!

 11. Anja
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke.
  Ben er al begonnen .
  Aan de mooie deken .
  Het haakt zo heerlijk weg.
  Anja

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk Anja! Heel veel haakplezier nog!

   • http://www./
    | Beantwoorden

    Úgy tűnik, hogy a South Parkot is elérte a hosszú sorozatok rákfenéje, végképp unalomba fulladt. Ez a rész kb teljesen értelmetlen volt, nem volt se eleje se vége. Az utolsó 1-2 évad részeit nem, hogy többször megnézem, de 1x is nehézkesen már, bezzeg a régebbi részeket korlátlanul meg bírom. Szomorú dolog ez.

 12. Ellen Adriaanse
  | Beantwoorden

  Hoi.
  Ik wil heel graag het patroon/ haakpakket nog bestellen maar helaas is de kleur die ik zou willen niet meer te bestellen. Is er een mogelijkheid om aan het patroon te komen? Graag hoor ik van u, Met vriendelijke groeten Ellen

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Ellen, Wat leuk dat je interesse hebt in het Landleven haakpakket! Het patroon is niet los verkrijgbaar. Landleven informeerde me vorige week dat de nu uitverkochte pakketten weer worden aangevuld. Wanneer dat zal zijn weet ik niet precies, dat kun je het best bij Landleven zelf navragen.

   • Ellen
    | Beantwoorden

    Bedankt voor je snelle reactie! Ik ga contact opnemen met Landleven. Ik wil het pakket graag cadeau doen voor de kerst aan mijn zus. Hopelijk gaat dat lukken! Groetjes Ellen

 13. Danielle Krijnen
  | Beantwoorden

  hallo Janneke,
  Ik ben heel enthousiast over de deken, die in Landleven staat. Nu ben ik hem aan het haken en kom erachter, dat ik van de kleur 700 (lichtgrijs) toch echt tekort kom voor een halve breedte wieber. Ik snap er niks van. Alles laat ik ook gewoon in de doos zitten, als ik even stop, maar ik kom toch net tekort. Ik haak ook met de bijgeleverde haaknaald, dus dat is het ook niet. Ik hoop, dat de rest wel klopt. Donkerbruin, blauwgrijs, oker en taupe heb ik af 😉 en die kloppen helemaal!!! Ik hoop op een oplossing. Alvast bedankt.

 14. Esther
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Nooit veel gehaakt, breien doe ik wel veel en toch begonnen met de deken van Landleven. Gaat prima, leuk om te haken mede door de duidelijke beschrijving. Nu ben ik bezig met de join en daar komt mijn probleem: gaat dat zo moeizaam? Ik heb haaknaald 3 genomen, maar nog heb ik moeite om de draad er doorheen te halen. Had al op YouTube gekeken. Heb je nog een tip voor mij?
  Ik hoor graag van je.
  Groetjes,
  Esther

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk dat je aan de deken bent begonnen Esther en het mede dankzij de beschrijving ook goed gaat! De join is inderdaad niet het makkelijkste deel. Het hielp mij sowieso om de onderdelen op een tafel te leggen en dan te joinen, zodat je niet ook nog het gewicht er aan hebt hangen. Daarna is het even gevoel krijgen voor hoe de naald te houden en waar je draad zit, aangezien die uit het zicht achter je werk zit. Ik vond een goede beschrijving op Look at what I made, in ‘t Engels, maar met duidelijke foto’s (althans, vind ik. Ik hoop jij ook): http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/join-crochet-squares-completely-flat-zipper-method/
   Laat je me weten of je er zo beter uit komt? En na het joinen is de rand om de deken weer een eitje 😉

   • Esther
    | Beantwoorden

    Hoi Janneke,
    Dank voor het doorsturen van de link. Ik was in ieder geval op de goede weg, is inderdaad nodig om wat meer handigheid te krijgen om de haaknaald goed vast te houden tijdens het joinen. Maar de foto’s van de link zijn wel erg prettig om er bij te hebben.
    Inderdaad zal de rand er om heen weer heerlijk zijn om verder te haken.
    Groetjes Esther

    • Jan
     | Beantwoorden

     Fijn! Bedankt voor het laten weten dat de link hielp!

 15. E Wolters
  | Beantwoorden

  Hoeveel wiebers van elke kleur voor puur moet ik haken plus de halve en de kwart. Als ik met een kleur bezig ben wil ik die graag afmaken ,maar weet niet hoeveel het er moeten zijn. Kan het niet tellen aan de foto in het boek (patroon voorbeeld ) Graag antwoord hierop. Met veel dank.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo, in het patroon dat bij het haakpakket zit staat het schema met alle kleuren. Je hoeft het niet van de foto te tellen.

 16. […] vinden die wiebers. Zelfs na deze wieberkussens, een wiebertas (en een tweede in de maak), een Landleven jubileumdeken (en een tweede in de maak), ben ik bang dat er tóch nog wel weer een keer iets wieberigs van mijn […]

 17. […] jaar maakte ik mijn ‘debuut’ op Beleef Landleven. Vanwege het toen net gelanceerde Landleven jubileumdeken haakpakket was ik aanwezig met naald en draad om wat meer uitleg te geven over de deken. Ontzettend gezellig […]

 18. Tiny
  | Beantwoorden

  Ik ben ook druk met de wiebers aan t haken maar stuit op n klein probleempje, bij de wiebers halve hoogte staat bij de vastenrand te beginnen met 1 losse en 3 vasten, volgens mij moeten dit twee vasten zijn, klopt dat? Daarna de stokjesrand beginnen in de losse in de linker bovenhoek, geen probleem, maar aan t eind moet ik dan in de losse op de hoek rechtsboven twee stokjes haken. Als ik t patroon volg heb ik geen losse op die hoek, wat doe ik fout?

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Hallo Tiny, leuk dat je de wieberdeken aan het haken bent! Je doet niets fout, er stond een drukfoutje in het Landleven patroon. Het moeten inderdaad 1 losse en 2 vasten zijn aan het begin.

   • Tiny
    | Beantwoorden

    Dank voor je reactie Janneke,

    Ik zit nu nog wel met de losse in de rechterbovenhoek die ik niet heb maar waar ik wel twee stokjes in moet haken. Ik haak nu drie stokjes in de laatste vaste maar dat kan niet kloppen volgens mij.

    • Janneke
     | Beantwoorden

     Sorry, ik had niet je hele vraag beantwoord zie ik nu. Je mag ook drie stokjes haken in de laatste vaste maar ik haakte die laatste steeds om het laatste afhechtdraadje na de vasten. Als je maar op het juiste aantal stokjes uit komt (en zelfs dan is het nog geen ramp, de manier van joinen is heel vergevingsgezind wat betreft af en toe toch net een steekje er naast zitten).

     • Tiny
      |

      Prima, dank voor je reactie, kan ik weer rustig verder haken 🙂

 19. […] mijn vriendin (mijn allerbeste) me vroeg of ik haar wilde helpen met haar ruitendeken (van Landleven). De ruiten moesten aan elkaar worden gehaakt. Natuurlijk wilde ik helpen. Al snel merkte ik dat ze […]

 20. […] mijn vriendin (mijn allerbeste) me vroeg of ik haar wilde helpen met haar ruitendeken (van Landleven). De ruiten moesten aan elkaar worden gehaakt. Natuurlijk wilde ik helpen. Al snel merkte ik dat ze […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.