Home » Haken » Kreadoe 2014

Kreadoe 2014

Geplaatst in: Boeken, Haken 9

Deze week is Kreadoe in de Jaarbeurs in Utrecht. Een hele beurs vol handwerkinspiratie. Niet dat ik dat tekort kom, maar toch: ik wilde er graag naar toe. Vanmiddag nam ik vrij om te gaan. En daar heb ik geen spijt van! Erg leuk om zoveel creativiteit bij elkaar te zien. Ik kwam om in de bollen wol! De een nog mooier dan de ander. Maar… ik heb me ingehouden! Jawel. Met de nodige krachtinspanning…

Kreadoe Utrecht 2014

En toch kwam ik niet zonder wol van de beurs. Rara, hoe kan dat?

Dat zit zo: ik was uiteraard ook langs de stand van Handwerk.nl gegaan, een van mijn blogsponsoren. Nadat ik bekomen was van al het mooie garen en weer aanspreekbaar was, vroegen ze mij garen en een patroon te testen én een winactie te organiseren. Het te testen garen nam ik dus mee en daar lees en zie je binnenkort meer over. Toch maar even de vlaggetjes aan de kant leggen en aan een nieuw haakwerk beginnen…

Verder liep ik nog aan tegen deze schattige viltbolletjes. Onweerstaanbaar en dus… gekocht.

Cute Factory vilt Nepal

En wat ik ook erg leuk vond om te zien waren de sneak peeks van de Crochet Along 2015, het vervolg op de succesvolle deken-CAL van Jolanda Verschiere en Tertia Mulder.

Crochet along 2015 Sneak preview

Tertia gaf aan er alleen gisteren en vandaag te staan, dus mocht je de komende dagen gaan, dan moet je het even met mijn (niet heel fantastische) foto’s doen en de wetenschap dat ik er heel enthousiast van werd. Begin dit jaar durfde ik het nog niet aan om er aan mee te doen (want haakte toen net een paar maanden), maar voor komend jaar lijkt het me erg leuk.

Bij de stand van Forte zag ik dit boek liggen: Ik leer haken van Lucinda Guy & François Hall. In de herfstvakantie probeerde ik mijn jongste, op zijn verzoek, te leren haken. Maar het lukte niet. Kunnen haken en het een ander leren, zijn twee verschillende dingen. Zeker als dat dan een kind van 8 betreft 😉 Maar ik geef niet op en dus: boek gekocht!

Thuis gekomen moest er direct aan begonnen worden. Het viel nog steeds niet mee, maar de eerste steken zijn gelukt. Al lezend en meekijkend kwam ik er overigens achter dat ik het zelf dus verkeerd (of anders?) doe. Ik houd zowel de haaknaald als het garen aan de linker kant anders vast. Daar red ik me tot nu toe prima mee, maar zal jongste stimuleren het dan in een keer goed aan te leren.

Kreadoe Ik leer haken

Mocht je nog tijd hebben om naar Utrecht te gaan: ik kan het je van harte aanraden. Ook als je niet in-to haken bent hoor: ik heb ook heel mooie stoffenkramen gezien (onder andere die van Bandenlint.nl), Kimya staat er met de mooiste tapejes, stempels en kraft-spullen en ook Leukelintjes.nl heeft er een heel leuke stand met bijzonder inpakpapier en (je raadt het al…) leuke lintjes.

9 Responses

 1. Alja Eskes
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke!
  Bedankt voor je leuke impressie van de Kreadoe! Ik ga zondag… en je hebt me al helemaal enthousiast gemaakt! Het wordt heerlijk mijn hart ophalen samen met mijn zussen en moeder!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk om daar een gezamenlijke dag van te maken Alja! Deed ik begin dit jaar ook (met de beurs in de Brabanthallen) en is echt heel gezellig. Veel plezier zondag!

 2. Simone
  | Beantwoorden

  Super leuk om te zien! Ik ga zaterdag, het plan is om te filmen. Hopelijk heb ik daar dus ook de tijd voor haha!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, dat hoop ik ook voor je! Veel plezier!

 3. Tertia
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, wat een leuk verslag van jouw bezoek aan de KreaDoe beurs. Ik zag eerst de poncho…..toen je bij ons op het haakplein stond, maar ik wist meteen dat jij het was 🙂 Wat leuk je gesproken te hebben. Goh dus zo lang haak jij ook nog niet! (wat grappig) Succes met je test-garen, ik ben nieuwsgierig wat je gaat haken. Lieve Groetjes
  Tertia

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja superleuk om je te hebben gesproken Tertia! Ik vond het wel bizar mee te maken dat mensen me herkenden aan m’n poncho (beroemd ding :-D) en er werden zelf foto’s van me gemaakt. Raar! Heb je fijne dagen gehad op de KreaDoe?

 4. tineke
  | Beantwoorden

  Helaas,geen tijd om te gaan . Maar zo te zien en te horen maar goed ook. Wat zou ik veel gekocht hebben!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, soms is het ook uit zelfbescherming wel zo goed niet te kunnen 😉

 5. Margaret
  | Beantwoorden

  Heerlijk om met jouw foto’s nog even na te genieten van de KreaDoe. Ik kwam diverse bekende bloggers en BH-ers (bekende hakers/haaksters) tegen. Tertia en Jolanda heb ik ook even kunnen bedanken voor al hun werk voor de CAL 2014. Jammer dat ik jou niet ben tegen gekomen.
  Ik ben benieuwd naar het garen en patroon.

  Groetjes, Margaret

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.