Home » Haken » Knopen aan mijn Southbay omslagdoek

Knopen aan mijn Southbay omslagdoek

Geplaatst in: Haken 34
Gehaakte Southbay sjaal met knopen Jip by Jan
Mijn Southbay omslagdoek is al even klaar. Althans, het haken er van is klaar. Ik had echter ook knoopsgaten langs de rand gehaakt en die waren niet voor de sier. Ik wilde er graag knopen aan zetten zodat de sjaal blijft zitten als ik hem omsla: ik zit niet veel stil en wil niet telkens zo’n sliert over m’n schouder moeten gooien. Vooral niet omdat ik er ook mee zal fietsen. Je zal me dan net tegenkomen…
Maar zoals dat zo vaak gaat met de finishing touch: die laat altijd even op zich wachten *ahum* geef ik nooit genoeg prioriteit op het to-do-lijstje. Vandaag zette ik me er toe: ik zette een knoop rechts aan de binnenkant van de omslagdoek vast en drie knopen op het linkerdeel aan de buitenkant. Dat is zo’n peulenschil, dat ik me daarna weer eens afvroeg waarom ik dat nou niet meteen even had gedaan…
Gehaakte Southbay sjaal met knopen Jip by Jan
Op de foto hieronder kijk ik naar Max die gebiologeerd zit te kijken wat ik doe met dat wapperende en dus heel erg interessante haakwerk.
Gehaakte Southbay sjaal met knopen Jip by Jan

Kust is veilig, ik kan in de lens kijken:

Gehaakte Southbay sjaal met knopen Jip by Jan
Gehaakte Southbay sjaal met knopen Jip by Jan

 

De houten knoopjes met ster kocht ik bij Kimya en het leren labeltje aan de achterkant bestelde ik in de Etsy-shop van Nicollie.

Jouw Southbay sjaal op Jipbyjan

Heb jij ook een Southbay omslagdoek gehaakt? Voeg een foto, eventueel met link naar je blogpost, toe aan de Southbay linkup, zodat we hem allemaal kunnen zien!
Ik ben benieuwd naar jouw creatie!

Ondertussen

En nu is mijn Southbay sjaal dus echt klaar. Ondertussen had ik al een kinderponchootje gehaakt (en de gehaakte rand en bloemen in een patroon uitgewerkt) en ben ik met een tweede ponchootje bezig. Halfweg kreeg ik echter zoveel last van mijn pols dat ik mezelf een haakverbod van twee weken (!) heb opgelegd. Ik borg alle haakspullen op, ging veel hardlopen, zwemmen en wandelen met Max om maar geen tijd te hebben om het haken teveel te missen. Maar wat ben ik blij dat het weer kan!

Deze foto postte ik twee weken geleden op Instagram:

Inmiddels heb ik er een paar toeren beige bij en kan ik bijna aan de rand beginnen.

Ik hoop binnenkort het eindresultaat te kunnen laten zien!

Bloglovin

34 Responses

 1. Lisanne Multem
  | Beantwoorden

  Super mooi! En heel handig die knopen! Echt gaaf! Liefs Lisanne

 2. Sofie
  | Beantwoorden

  Zo mooi met die knopen eraan 😉
  Ik wil wel voorbij komen, als je shawl eraf vliegt bij het fietsen, ik vang die wel op 😉 Maar of je hem dan terugkrijgt?!? LOL , grapje!
  Groetjes Sofie

 3. Truus de Mier
  | Beantwoorden

  Wat ontzettend mooi. Ik durf niet aan zo’n project te beginnen, bang dat het niet gaat lukken.

  Groeten van Juffrouw Mier

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Nou ja, dan heb je ‘t in ieder geval geprobeerd Truus! Als je er niet aan begint weet je zeker dat het niet lukt. Ergste wat je kan gebeuren is dat je tijd kwijt bent. Aan haken. Hoe erg kan het zijn? (de wol kun je eventueel weer uithalen en iets anders van maken)

 4. WIEN-ART
  | Beantwoorden

  Jouw haakwerk ziet er echt heel mooi uit! Veel plezier met dragen.
  Groetjes, Corine

 5. Brigitte vS
  | Beantwoorden

  Wat een goed idee om er knopen aan te maken! Hij is echt heel erg mooi geworden.

 6. Heidi
  | Beantwoorden

  Waanzinnig mooi Janneke! Ik heb deze sjaal al veel op verschillende groepen voorbij zien komen maar trok mijn aandacht niet zo. Ben nu he-le-maal om wat gaaf! Prachtige kleuren en garen. . Zoveel onafgemaakte projectjes nog liggen moet me inhouden niet te gaan bestellen 😉

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Wat een compliment Heidi, dankjewel! Vervelend is dat als je andere dingen tegen komt he? De neiging om dat waar je mee bezig bent in de hoek te gooien 😉

  • Heidi
   | Beantwoorden

   Heb al 3 keer garen oblije bekeken maar me nog ingehouden, nu met mezelf afgesproken eerst mijn “quite contrary wrap” afmaken, ken je dat patroon van Sandra (cherryheart)? Vond m best pittig om mee te beginnen maar patroon is zo gaaf ook!

 7. Maria v.d. Pluijm
  | Beantwoorden

  Geweldig mooi! Helemaal top met de knopen, ik haak graag omslagdoeken maar verlies ze ook met bewegen!
  De kleuren combi is ook zo goed van je doek, mag ik vragen welk garen jij gebruikt hebt? Precies goed van dikte volgens mij. Lijkt me heerlijk dragen!

 8. Minimoek
  | Beantwoorden

  Goed idee die knopen want mijn Southbay blijft ook nooit hangen!!

 9. Conny
  | Beantwoorden

  Super idee, die knopen! Zo wordt de doek tenminste praktisch om te dragen 🙂 Mooie kleuren heb je gebruikt

 10. Annemiek Koree
  | Beantwoorden

  Ik wist nooit zo goed wat ik van de southbay moest vinden, maar die van jou is echt zo gaaf!!! Ben helemaal enthousiast en ga er toch ook aan beginnen..

 11. Leuk idee met die knopen. En de kleuren zijn echt Jip by Jan, mooi.

 12. Little Train
  | Beantwoorden

  Handig, die knoopjes! En ja, dat zijn echt van die ‘klusjes’ die steeds maar blijven liggen, terwijl het ineen handomdraai klaar is en je er veel gemak van hebt. Heel herkenbaar dus.:-) 🙁

  Veel plezier van je mooie omslagdoek!

 13. MootjeK
  | Beantwoorden

  Wat is hij geweldig mooi geworden! Die knopen zijn ook een heel goed idee, dat ga ik onthouden! Ben namelijk naar aanleiding van jouw enthousiaste posts ook aan een South Bay Shawl begonnen, in de auto op weg naar Frankrijk. 🙂

 14. Fi
  | Beantwoorden

  What a wonderful idea!!!!! My Southbays always end up being used as neckerchief style scarves so I love your idea for using buttons to hold it in place! Your colour choice is beautiful too.

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Thank you Fi! That was my problem too, now it’s fixed 🙂

 15. Nynke
  | Beantwoorden

  super mooie omslagdoek! Ik ga er zelf ook aan beginnen als in mijn andere klaar heb. Ik vroeg me alleen af op wel punt je de knopen bevestigd.. of pas je de doek en bekijk je dan waar je ze aan zet?

  vr groet Nynke

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel voor je compliment Nynke! Leuk dat je hem ook gaat haken. De plaats van de knopen is inderdaad wen kwestie van passen. Ik heb er geen handleiding voor. Het is natuurlijk ook erg afhankelijk van een ieders maten. Veel plezier met het haken!

 16. Linda
  | Beantwoorden

  Hoi, ik wil een winterversie van deze sjaal gaan maken want ik heb nog prachtige wol van Rowan liggen in crème, blauwvintonijn en wijnrood. Crème wordt de hoofdkleur en de andere kleuren worden dan voor de strepen. Mag ik vragen hoeveel toeren je steeds hebt gemaakt van de hoofdkleur voor je de strepen (2x) maakte? Ik vind hem werkelijk prachtig en de knopen…..zo leuk! Ik heb al een exemplaar van je boek gereserveerd bij bol.com. Ben zo benieuwd!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk te lezen Linda dat je m’n boek al hebt gereserveerd! Daar ben ik echt heel blij mee.
   Klinkt als een mooie combinatie met die Rowan kleuren! Ik heb het aantal toeren niet bijgehouden, ik deed het ‘schaal in op het oog’ en heb de sjaal hier nu niet liggen om het na te tellen. Hij ligt bij Het Wolhuis, dus mocht je nog eens in de buurt zijn 😉 En anders kun je ‘t misschien een beetje van de foto natellen?

   • Linda
    | Beantwoorden

    Hoi jan, ik heb inderdaad je rijen geteld. Het enige wat ik op de foto’s niet kan zien is met hoeveel rijen hoofdkleur je bent begonnen. Mag ik dat van je weten

    • Jan
     | Beantwoorden

     Hoi Linda, Als ik het wist zou ik het je zeggen, maar ik heb hem hier niet liggen, dus kan het niet voor je natellen. Heb nog even in mijn foto’s gezocht of ik daar iets had waar je het wel op zou kunnen zien, maar helaas.

 17. Jolanda
  | Beantwoorden

  Ik heb deze omslagdoek al een tijdje op pinterest opgeslagen en wil hem nu gaan haken. In een van de berichten hierboven staat een link naar de benodigdheden maar deze werkt niet ?
  Heb je ook het patroon van hoe je hem precies gemaakt hebt, incl de knoopsgaten?

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.