Home » Haken » Jong geleerd…

Jong geleerd…

Geplaatst in: Haken 3

Mijn jongste zoon (bijna 7 jaar) vindt mijn naaimachine reuze interessant en heeft er zelfs een op z’n verlanglijstje gezet. We weten nog niet óf de Sint hier gehoor aan gaat geven, maar tot die tijd oefenen we samen. Hierboven oefenden we op een project dat ik met m’n zus aan het doen was (een hangmat) en dat vereiste alleen rechttoe rechtaan stikken. Prima oefenmateriaal dus 🙂

Wie heeft ervaring met het leren naaien aan kinderen en tips? Wat is bijvoorbeeld leuk om een 7 jarige (jongen) te laten maken? En welke ervaring hebben jullie met naaimachines voor kinderen? Ik hoor bijvoorbeeld goeie dingen over de Janome sew mini, maar ook over het naaimachientje dat de Ikea verkoopt. Zelf vind ik een naaldbescherming wel een prettig idee. Maar verder?

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

3 Responses

 1. Judith
  | Beantwoorden

  Ach wat leuk! Mijn zoon van 6 (bijna 7) doet ook graag mee 🙂 Wij hebben laatst dit uiltje gemaakt:

  http://elisanna.blogspot.nl/2011/07/de-uiltjes-van-elisabeth-en-anna.html

  En verder zijn zakjes (knikkerzakjes), slingers, e.d. favoriet om te naaien. Op mijn naaimachine, dat wel. En vooral ook duidelijk afgetekende lijntjes en de snelheid zo laag mogelijk. Veel plezier samen!

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Hallo Judith,
   Bedankt voor je reactie en tips! Wat een superleuke uiltjes hebben jullie samen gemaakt!

 2. atelier077
  | Beantwoorden

  Wat leuk dat hij graag achter de naaimachine zit! Ik weet dat mam mij vroeger liet oefenen met bochtjes maken door een eenvoudige kleurplaat onder de naaimachine te leggen en mij dan gaatje liet naaien over de lijntjes zonder draad door de naald. Ik maakte toen ook knuffeltjes en mini schilderijtjes van Janet Bolton. Uit haar boeken kun je steeds een klein project kiezen, echt appliceren is te moeilijk op die leeftijd maar stofjes er zo opnaaien gaat prima. Leuk om in te lijsten!

  Groetjes Josine

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.