Home » Jipshop » Digitaal haakpatroon » Haakpatroon Hexagon bloemen deken

Haakpatroon Hexagon bloemen deken

(2 klantbeoordelingen)

4,50

Digitaal haakpatroon voor het haken van hexagon bloemen deken met kleurverloop. De eerste drie versies zijn inmiddels beschikbaar. De laatste versie (met daarin de rand en de uiteindelijke hoeveelheden garen die in mijn deken zijn gegaan) volgt over een aantal weken.

Beschrijving

Haak deze kleurrijke deken van hexagonen met behulp van dit digitale haakpatroon en je garenrestjes! Een ideaal ‘stash buster’-haakpatroon. Aangezien naar de wolwinkel gaan nu lastig (zo niet binnenkort onmogelijk is): voor dit patroon kun je restjes garen uit je voorraad gebruiken. Of je bestelt online of gaat na of je favoriete wolwinkel wil bezorgen (Het Wolhuis doet dat bijvoorbeeld).

Ik weet nu nog niet precies hoe het kleurverloop zal zijn. En ook niet hoeveel garen je precies nodig gaat hebben. Als je dat aandurft, kun je dit patroon alvast bestellen. Of je bestelt het nu alvast en start vervolgens pas wanneer je alle informatie hebt. Dit gaat wel een aantal weken duren, ik heb nu (21-03-2020) pas net 4 rijen hexagonen gehaakt.

(Update 3-4-2020 Inmiddels heb ik bijna 9 rijen gehaakt)

Om je alvast een idee te geven, dit is wat ik nu weet:

 • Materiaal: Stylecraft Special DK (maar je kan natuurlijk ook ander garen uit je voorraad gebruiken, het is zoals gezegd een ideaal ‘stash buster’-patroon)
 • Kleuren: staan beschreven in het patroon. Ik ga er een kleurverloop in aanbrengen (vergelijkbaar als in dit hexagon babydeken patroon, maar dan -uiteraard 😉 – anders), waardoor de deken uiteindelijk uitloopt in effen creme wit (Stylecraft Special DK Cream 1005)
 • Hoeveelheid garen: De 4 banen (13 hexagonen breed) wegen 225 gram (op 1 bol zit 100 gram) en meten nu 1,28 m breed bij 36 cm hoog (ongeblokt, exclusief rand). Dus stel, jij wilt de deken uiteindelijk 2 m hoog, dan heb je grofweg 1250 gram garen nodig (van dit specifieke garen, bij ander garen zal dit anders zijn). Ik weet nu nog niet in welke verhouding je de gekleurde bollen en het crèmekleurige garen nodig hebt.
 • Haaknaald: 4,5 mm

Als het patroon compleet is, ontvang je het definitieve exemplaar in het format zoals je dat van mij gewend bent: een mooi opgemaakte pdf met daarin foto’s, haakdiagrammen en een uitgebreide tekst om het patroon, de gebruikte steken en de manier van joinen te beschrijven. Ook de tussenversies zijn telkens al voorzien van foto’s en haakschema’s.


Let op: bij de aanschaf van dit patroon ontvang je toegang tot een te downloaden pdf-bestand en geen fysiek product. Je hebt Adobe Acrobat reader nodig om het bestand te kunnen openen. Dit product kan na bestelling niet geretourneerd worden. 

Mocht je tijdens het haken vragen hebben, dan kun je me mailen. Mijn mailadres staat in het patroon vermeld en er is een FB-groep (exclusief voor diegenen die het patroon hebben gekocht) waarin je vragen kunt stellen. Uiteraard kan je me ook een berichtje sturen via Facebook of Instagram.


Alternatief garen om de deken mee te haken

Je kunt dit patroon ook prima met katoen haken! Hier zie je een voorbeeld gehaakt met restjes katoen (Durable Coral en Phildar Phil cotton 3), gehaakt met haaknaald 3,5 mm.

Hexagon bloemendeken haken katoen


Update 27-03-2020 over het haakpatroon Hexagon bloemendeken

Het eerste deel van het patroon (de basis hexagon en hoe je de eerste rij hexagonen aan elkaar haakt) is inmiddels beschikbaar.

 

Update 3-4-2020 Haakpatroon halve hexagon toegevoegd

In deze versie zie je hoe je een halve hexagon haakt en hoe je die vasthaakt. Ook heb ik hier een start gemaakt met het inkleuren van het kleurschema van mijn deken. Ook staat in deze versie beschreven hoe je de join haakt bij de hele hexagons in de 2e en volgende rijen.

In volgende versies volgen:

 • hoe je twee kleuren in een hexagon haakt
 • hoe de rand er uit gaat zien en hoe je die haakt
 • hoeveelheden garen en afmetingen

Hexagon bloemendeken gehaakt Jip by Jan

Update 19-4-2020 Hexagon haken met twee kleuren toegevoegd.

In volgende versie:

 • hoe de rand er uit gaat zien en hoe je die haakt
 • hoeveelheden garen en afmetingen

Deze versie zal wel even op zich laten wachten, aangezien ik de rand pas ontwerp als ik de hexagonnen allemaal gehaakt heb. Ik heb nu 11 rijen gehaakt, dus ik heb nog even te gaan…

2 beoordelingen voor Haakpatroon Hexagon bloemen deken

 1. Joke (geverifieerde eigenaar)

  Hoiii Janneke
  Ik volg je al een hele tijd en heb al veel van je haakpatronen gehaakt.
  Ik vind ook de hexacondeken heel erg mooi. Ben daar ook mee bezig😇
  Lieve groet Joke🌺🌸🌺🌸

  • Janneke (geverifieerde eigenaar)

   Dank je wel Joke, super leuk om te lezen! Heel fijn, dank je wel voor je waardering! 💕

 2. Loes (geverifieerde eigenaar)

  Hoi Janneke, wat een fijn patroon is dit, de hexagon bloemendeken! Ik werk er bijna iedere dag aan!
  Liefs, Loes

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.