Home » Haakspiratie » Jip by Jan op Beleef Landleven en Straattheater Wierden

Jip by Jan op Beleef Landleven en Straattheater Wierden

Geplaatst in: Haakspiratie, Landleven 13

 

Jip by Jan op Beleef Landleven

Komend weekend is Beleef Landleven, een evenement waarbij het magazine Landleven tot leven komt. Er is van alles te zien, te proeven en te beleven. Dit is ook het weekend waarop het jubileum van Landleven wordt gevierd en daarbij hoort ook de presentatie van de Landleven jubileumdeken (zie ook hier).

Landleven jubileum deken

Ik was afgelopen weekend al weer wiebers aan het haken, want: voorbereiden voor de inloopworkshop die ik houd op de zaterdag en zondag.

Beleef-Landleven-wiebers-haken-03

Het garen dat ik hier gebruikte is Scheepjes Cotton 8, dat ook in de haakpakketten zit (behalve het goudkleurige draad, dat was een restje van een project uit het mijn boek). Dan kun je bij de workshop dus ook een goed idee krijgen bij het haken met dit garen (wat ik zelf heel erg prettig vond).

De wiebers in het haakpakket zijn overigens allemaal in één kleur gehaakt, ik had zin in een beetje afwisseling en haakte een paar wiebers met streepjes. Mocht je het haakpakket hebben: je kan er zelf natuurlijk ook voor kiezen een paar wiebers van streepjes te voorzien. Ik wisselde om de twee rijen van kleur, zodat het draad telkens aan dezelfde kant gewisseld wordt en je het dus mee kan laten lopen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Je kunt op elk moment aanwaaien en proberen of het haken van de wiebers wat voor je is. Maar pas op: het kan verslavend zijn 😉

Naar aanleiding van vragen die ik kreeg:

 • Je kunt het haakpakket op Beleef Landleven kopen (of natuurlijk alvast in de webshop van Landleven).
 • Het patroon is niet los verkrijgbaar, alleen als onderdeel van het haakpakket.

Landleven-jubileumdeken-haakpakket-01

En voor degenen die het leuk vinden: ik neem ook een stapel Haakspiratie mee. Die kun je daar ook kopen en als je wilt, signeer ik hem voor je.

Haakspiratie-op-Beleef-Landleven

 

Jip by Jan bij Straattheater Wierden

Komende vrijdag 9 september is het Straattheater in Wierden. Dit jaar is het thema Het jaar van het Boek (hoe leuk is dat?) en ben ik ‘s avonds  van 19.30 tot 21.00 bij boekhandel Reterink om mijn boek te signeren. Ik neem m’n haak- en naaiwerken mee, dus als je ze eens in het echt wilt zien: wees van harte welkom!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

13 Responses

 1. Loes
  | Beantwoorden

  Wow Janneke, wat een superleuk weekend heb jij voor de boeg! Alvast heel veel plezier toegewenst!
  Vandaag kon ik niet haken vanwege mijn oppasdag. Zelfs als de kleintjes in bed liggen heb ik toch niet de rust om te haken. Maar morgen hoop ik mijn hart af te maken. Ben benieuwd of mijn plannetje gaat lukken!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja leuk he? Ook wel een beetje spannend hoor vind ik. Maar daar leert een mens weer van toch?
   En, is het vandaag gelukt met het hart?

 2. Ine
  | Beantwoorden

  Alweer een super leuk weekend Janneke,
  Veel plezier, en meteen maar eens vragen, wanneer kom je naar Belgie?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ine! Aan het weer zal het niet liggen ‘t komende weekend, daar ben ik alvast blij mee.
   België zit voorlopig niet in de planning Ine, ik woon zo ver weg daarvoor! Maar wie weet, als er een leuke wolwinkel is die iets organiseert… (en ik m’n gezin mee krijg en dat soort dingen…).

 3. Loes
  | Beantwoorden

  Bijna af! Ik moest echt alles uit de kast halen, letterlijk en figuurlijk ??. Ik zal het resultaat zo snel mogelijk laten zien.

  Gaat helemaal goed komen komend weekend! Ik zou graag een wieber komen haken!
  Veel succes! ?

 4. Liesbeth
  | Beantwoorden

  Leuk Janneke, ik heb gisteren alvast een pakket besteld. Kan niet wachten tot hij binnenkomt. Misschien kom ik zondag wel even langs, we hebben in ieder geval de kaartjes al in huis.

 5. Hester
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Ik heb geprobeerd het pakket voor de deken Puur te bestellen. Dit is niet gelukt. Kan jij er nog aankomen?
  Groetjes,Hester

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Hester, hij was even uitverkocht, maar inmiddels weer op voorraad begreep ik. Vanaf morgen zouden ze er weer moeten zijn, maar dat weten ze bij Landleven zelf het best.

 6. Marleen
  | Beantwoorden

  Gelukkig was het pakket ook op de landlevendag te koop. Begin gemaakt kan niet wachten tot het winter is en we in de tuin niets hoeven!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja dat is toch heerlijk aan herfst en winter? ? Leuk dat je ’t pakket hebt gekocht, veel plezier ermee

 7. elly baaijens
  | Beantwoorden

  Ik zou willen weten hoe groot de deken wordt zoals afgebeeld in de landleven, en welke steken er gebruikt zijn.
  Ik hoor graag iets van u.
  Groet Elly

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.