Home » Boeken » Wie jarig is… {Winactie}

Wie jarig is… {Winactie}

Geplaatst in: Boeken, Naaien, Winactie 67

… trakteert! Maar eerst nog ander nieuws:

Ik liet de afgelopen periode af en toe een tunisch haakwerk zien. Dat verdacht veel op breien leek, vanwege de gebruikte ‘knit stitch’, maar toch echt met een tunische haaknaald was gemaakt. Ik kon er toen verder nog niet al te veel over zeggen, maar nu wel. Het waren namelijk twee projecten voor een nieuw boek: workshop Tunisch haken.

Boek Workshop Tunisch haken

Het is een van oorsprong Duits boek met heel veel aandacht voor de uitleg van Tunisch haken. En natuurlijk ook patronen. Kosmos heeft het boek vertaald naar het Nederlands en vroeg een aantal auteurs er een of meerdere ontwerpen voor aan te leveren in aanvulling en/of ter vervanging van een aantal van de Duitse ontwerpen.

Ik ontwierp een babydekentje en een babyslaapzakje met Rowan Pure Wool. Met dank aan medehaakster en -testster Rita kreeg ik het ook daadwerkelijk gehaakt voor de deadline. Ze zijn nu onderweg voor de fotoshoot, dus het is voor mij ook nog een verrassing hoe een en ander in het boek terecht komt, maar dat mag de pret niet drukken: ik heb straks nóg een boek met mijn eigen naam op de voorkant in de kast staan! ?

(En ja, dat blijf ik toch bijzonder vinden!)

Workshop Tunisch haken is te reserveren op Bol.com en komt 13 juni uit.

Nog een boek én een give away: Amigurumi’s naaien

Ik liet eerder deze week al een sneak peek zien van een heel leuk naaiboek.

Het boek heet Amigurumi’s naaien en is geschreven door Mariska Vos-Bolman van DIY Fluffies.

Amigurumi’s haken kennen we al een tijdje. Nu ben ik zelf meer van het recht toe recht aan haken – en wat minder van het tellen en kleinere werk -, dus ik vind het een uitkomst dat je die leuk uitziende beestjes en figuren ook kunt naaien. Het extra goede nieuws is dat de patronen heel goed te doen zijn voor beginners. De uitleg is heel duidelijk, met stap voor stap beschrijvingen, voorzien van verhelderende tekeningen.

(Zie ook het Inkijkexemplaar voor een aantal voorbeelden daarvan)

Het moeilijkst is misschien nog wel het kiezen van met welk figuurtje te beginnen. Ik ga denk ik voor Joop de Uil. Of toch voor Jip het Zeepaard?

Het extra éxtra goede nieuws is: ik mag – op mijn verjaardag – drie exemplaren van Amigurumi’s naaien weggeven van Kosmos!

Wil jij graag beginnen met naaien of kan je al naaien en zou je heel graag een van die schattige figuurtjes willen maken? Geef dan hieronder in de reacties aan dat je mee wilt loten naar een van de drie exemplaren van Amigurumi’s naaien.

* Meedoen kan als je een postadres hebt in Nederland.

Volgende week maak ik de winnaressen bekend en zal ik ook verslag doen van mijn bezoek aan Creative Life dit weekend. Het is een beurs die voor het eerst wordt gehouden en ik ben heel benieuwd!

Ps: de tutorial voor het speldenkussentje op de foto vind je hier

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

67 Responses

 1. Hannie
  | Beantwoorden

  Ik wil graag dat leuke boek winnen vanamigurummie leuk om voor mijn kleindochters te maken. En leuk dat je weer in een boek komt te staan van harte gefeliciteerd.

  • Arjanne
   | Beantwoorden

   Janneke, van harte met je verjaardag en een hele fijne dag gewenst. Ik zou graag het boek willen winnen (kan ik een keer mijn stofresten opruimen)

 2. Ingrid ter Beek
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag, Janneke; hele gezellige dag. ???

  Wat een leuk boek over tunisch haken, weer een die op mijn lijste gaat hahaha…

  En het boek over het naaien van die schattige dieren vind ik helemaal geweldig. Dat zeepaardje!! ??
  Ik waag graag een kans.

 3. Nienke
  | Beantwoorden

  Oh wat een gave win-actie 😉 Doe heel graag mee, ik kan al wel rechttoe rechtaan naaien, maar vind dit wel een hele leuke uitdaging om wat handiger te worden met de naaimachine.

  En dat tunische haakboek ziet er ook prachtig uit, wat leuk dat je daaraan meewerkt!
  Alvast een fijne verjaardag en groetjes,

  Nienke

 4. Jennifer
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd!! En wat een ontzettend mooie boeken.
  Het inkijkexemplaar maakt mij heel nieuwsgierig naar de rest van de inhoud.
  Ik ben benieuwd naar je bezoek aan Creative Life dit weekend.
  Ik doe graag mee met de winactie.

 5. Marloes Steenbergen
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd Janneke! Naaien kan ik niet en ik ben niet van de knuffels, dus dat doe ik niet aan mee, maar ben nu al benieuwd naar het andere boek. Tunisch haken is wel een hobby van me!
  Wens je een hele fijne dag! Mooi weer bij! Geniet!

 6. Sofia Scholten
  | Beantwoorden

  Als eerste van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik doe graag mee, als beginnende naaister (lees: ik kom net kijken naaister?).

  Groetjes Sofia

 7. Conny Visser
  | Beantwoorden

  Hieperdepieperdepiep….ik waag n kansje op dat hele leuke boekje

 8. Janneke
  | Beantwoorden

  Oehh, naaien, dat heb ik al heel lang niet meer gedaan…..maar dit boek daagt wel uit om de naaimachine weer eensaf te stoffen! Ik ben heel benieuwd naar de rest van inhoud en ga duimen!
  Voor jou een gezellige verjaardag met veel ???!

 9. Ingrid
  | Beantwoorden

  Wie jarig is… ontvangt ook graag kadootjes? #bijnajarig!

 10. Astrid
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag, wat een zonnige dag vandaag!! Ik waag graag een kansje voor dit leuke boek.

 11. Anne Schreurs
  | Beantwoorden

  Hiep hiep! Gefeliciteerd!!! ?
  Het boek van de amigurumi haken zou meer dan welkom zijn. Is een Superleuk boek!!!

 12. Anita
  | Beantwoorden

  Allereerst gefeliciteerd 😉
  Wat een leuk boek over Amigurumi’s naaien
  Wat zullen de kleinkinderen dit leuk vinden, dus hiermee ga ik graag aan de slag

 13. Nina
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik doe heel graag mee met de winactie. Waarom? Omdat ik een ervaren haakster ben die niet gemaakt is voor amigurumi’s haken en een beginnend naaister die op zoek is naar simpele, niet te grote projecten om voor onze baby te maken!

 14. inge
  | Beantwoorden

  gefeliciteerd! groetjes van een bijna jarige!

 15. Miranda
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd….ik ding graag mee….wat een een gaaf boek. Heb ook al het en ander gehaakt maar met naaien kun je mooi je lapjes stof opmaken.
  ik ga duimen…..super!

 16. Miranda
  | Beantwoorden

  In mijn vorige bericht stond m’n email verkeerd.
  ik ding super graag mee.

 17. Karin Hagen de Ruiter
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Het boek ziet er prachtig uit. Leuk om te winnen.

 18. Linda
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd! En wat leuk dat je weer aan een boek hebt meegewerkt, ik ben al “fan” van je sinds je nog je online shop had. Ik heb het boekje al dus meedoen, heeft weinig doel alhoewel, als ik het win geef ik het weg. Ik wil ook nog steeds beginnen met een leuk beestje want naaien vind ik ook handiger dan haken met knuffels 😉
  Vraag me alleen af… waarmee zou ik beginnen ??

 19. Fernande Leeflang
  | Beantwoorden

  Allereerst van harte gefeliciteerd. Ik zou heel graag meeloten. Sinds een jaar heb ik een haak- en een breicafé. En dat vind ik fantastisch om te doen. Als creatieveling houd ik ook van quilten met de hand. Maar amigurumi’s naaien heb ik nog nooit gedaan. Sowieso ben ik nog niet erg handig met de naaimachine, dus ik ga proberen ze op de naaimachine te maken, maar mocht dat niet lukken kan het ook met de hand lees ik. Jij nog een fijne verjaardag!

 20. Fernande Leeflang
  | Beantwoorden

  Allereerst van harte gefeliciteerd. Ik zou heel graag meeloten. Sinds een jaar heb ik een haak- en een breicafé. En dat vind ik fantastisch om te doen. Als creatieveling houd ik ook van quilten met de hand. Maar amigurumi’s naaien heb ik nog nooit gedaan. Sowieso ben ik nog niet erg handig met de naaimachine, dus ik ga proberen ze op de naaimachine te maken, maar mocht dat niet lukken kan het ook met de hand lees ik. Jij nog een fijne verjaardag!

 21. carine van der klooster
  | Beantwoorden

  Ik zou graag in aanmerking komen voor het boek, ik hoop binnen een paar weken oma te worden en heb héél veel zin om hiermee aan de slag te gaan!
  en natuurlijk van harte gefeliciteerd.

 22. Annelies Beltman
  | Beantwoorden

  Wauw van harte met je 41e verjaardag . Waag graag een kansje..

 23. Janneke (Schuffelen)
  | Beantwoorden

  Gelukwensiteerd!
  En ik doe graag mee voor dat leuke boek!

 24. Ingrid ten Hove
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd! Nog vele gezonde, creatieve jaren gewenst! Wat tof dat er weer een boek zal verschijnen met je naam erop. Tunisch haken is zo leuk om te doen! En omdat we nog even geduld moeten hebben voor dit boek uit is, waag ik ondertussen graag een kansje voor die andere leukerd!

 25. Boukje
  | Beantwoorden

  Ja, ja, ja! Ik doe heel graag mee! Genoeg stofjes om deze supertoffe amigurumi’s te naaien.

 26. Manon
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Normaal krijg je cadeautjes, maar jij geeft een heel leuk cadeautje weg! Ik loot graag mee, want naast haken/breien, breng ik graag wat uurtjes achter de naaimachine door.

 27. carla
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd en nog vele crea jaren. Heel leuk boekje, ik doe graag mee

 28. Linda
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd!
  Ik doe graag mee aan deze winactie; het lijkt mij een erg leuk boek!

 29. Dionne
  | Beantwoorden

  Wat leuk om ze te gaan maken.
  Nog nooit een knuffeltje genaaid dus ik zeg ja .
  Ik doe grasg mee om dit te ontdekken.

 30. Marijke
  | Beantwoorden

  Ik zou het boek heel graag cadeau willen geven aan Astrid, de super naaister!

 31. Anne
  | Beantwoorden

  Ten eerst: G E F E L I C I T E E R D! Hopelijk heb je een feestelijke dag gehad met taart en cadeaus en lieve mensen om je heen!
  Het lijkt me zo leuk om dit boek te winnen! Ik ben er dol op om de creabea uit te hangen met haaknaald, breipen en naaimachine. Ook al ben ik geen supertalent, het is gewoon heerlijk om creatief bezig te zijn en leuke cadeautjes te maken voor mijn zoontje en kids van vriendinnen. Dus fingers crossed…!

 32. Patty
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd ?

  Ik hoop dat je dit nog heel lang mag doen. Vind het erg leuk je blogs te lezen en een poging te doen het te maken.

  Je boek zou ik heel graag willen winnen, zo kan ik als beginnend naaister en haakster/breister mijn skils wat verbeteren. ?

  Groetjes

 33. Anita
  | Beantwoorden

  Oooo wat zijn ze lief! Ik zou hem graag willen winnen zodat ik ze kan maken voor mijn 2 dochters. Die zijn dol op alles wat knuffels heet?

 34. Nathalie
  | Beantwoorden

  Als eerste Joyeux Anniversaire en wat een ontzettend leuk boek. Zelf maak ik al knuffels en “slungelpoppen” van stof,
  dit boek zou dus een hele leuke aanvulling zijn.
  Ben benieuwd en wacht vol spanning af

 35. Inge
  | Beantwoorden

  Wauw, wat een super leuk boek! Ik heb zoiets nog nooit gezien! Ik zou heel erg graag mee willen loten!

 36. Jessica de Vries
  | Beantwoorden

  Ik ben morgen 25 maart jarig. Nu zijn er veel mensen die mij willen leren naaien/haken/breien. Ik zie mijzelf nog geen kleding naaien. Maar nu ik deze leuke diertjes en poppetjes zie die je kunt naaien……Ben ik wel heel erg benieuwd of ik dat ook zou kunnen.
  Zou het dus graag willen winnen. Eens kijken of jij mij aan het naaien kunt krijgen 😉

 37. Jeanette Renting
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd! En ik waag graag een kansje voor het boekje.

 38. Agathe
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  gefeliciteerd met je verjaardag,
  wat een leuk boek zeg, mijn kinderen hebben net allemaal een nieuw kamertje, en wat zou het leuk zijn om deze poppetjes voor hen te kunnen maken, om hun kamertjes wat op te leuken,
  ik doe graag mee om een kansje te maken op dit leuke boek.

 39. Angela
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd!!
  Wat een super leuk boek. Ik ben gek op amigurimi en op naaien, dus ik zou heel blij zijn met dit boek.

 40. Godi
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd! Ik doe graag mee aan de win-actie! Ik kan al recht-toe-recht-aan naaien met de machine, maar die leuke knuffeltjes zijn een echte uitdaging! Kan ik mooi samen met een vriendin doen, die is ook beginnend naaister!
  Groetjes Godi

 41. Janneke Verzijde
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuk boek! Ik ben net begonnen met leren naaien nadat ik de oude naaimachine van mijn oma heb gekregen. Amigurumi’s haken doe ik al wat langer dus ook amigurumi’s naaien zou super leuk zijn!
  Fijne verjaardag!

 42. Dorine
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd hoor!
  Lijkt me dat je supertrots bent om je eigen creaties te zien in diverse boeken zo stoer!
  Ik doe echt heel graag mee met de winactie. Niet voor mezelf hoewel ik het een supergaaaaaaf boek vind, maar voor een collegaatje. Naast het werk kunnen we ook uren kletsen over en dingen maken die we leuk vinden. Dit boek is echt aan haar besteed!

 43. Diane
  | Beantwoorden

  Janneke gefeliciteerd met je verjaardag hoop dat je een leuke dag hebt gehad!?
  Waag graag een kansje voor dit superleuke boek!

 44. Ine
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, als het vandaag is delen we deze dag, alleen ik ben nu 60 jaar geworden …..pfffff wat een leeftijd.
  Wens je een mooi nieuw levensjaar toe, lieve groet

 45. Kirsten Aalbers
  | Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Gefeliciteerd en zo’n leuk kadootje…ik doe graag mee!

 46. Ingrid
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en je naam op zo’niet mooi boek.
  Ik doe graag mee met de winactie voor mijn dochter. Ze wordt bijna 10 en heeft de naaimachine ontdekt. Kan ze met dit boekje leuke cadeautjes maken

 47. Erna Beukens
  | Beantwoorden

  Ik loot graag mee. 🙂
  Creatieve Life is echt de moeite waard, erg gaaf zelfs!!

 48. Katinka
  | Beantwoorden

  Heppie Bursdeej !
  Wat zou ik graag zo’n leuk boek winnen 🙂
  Grtz, Katinka

 49. Petra
  | Beantwoorden

  ??Gefeliciteerd met je verjaardag?
  Ik doe graag mee aan deze leuke actie. Ik wil nog steeds een keer me in het naaien gaan verdiepen. Met dit boek moet dat helemaal goed komen

 50. Petra
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd

 51. Anika
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd! En ik ben zeer benieuwd naar je creatie in het boek Tunesisch haken. Ik doe graag mee met de winactie zodat ik mooie knuffels kan naaien voor mijn twee kleine mannen ??.

 52. Marja
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuk boek! Gefeliciteerd! De diertjes op de foto’s zien er meer dan geweldig uit. Mijn eerste kleinkind wordt in juni geboren, het lijkt me zo leuk om nu eens iets te naaien voor dat kleine mannetje in plaats van te haken. Wat ik natuurlijk al volop gedaan heb 😉

 53. Arzu
  | Beantwoorden

  Hoi! Wat een geweldige giveaway! Ik wil heel graag meedoen!
  Groetjes,
  Arzu

 54. Petra
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke!!
  Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
  Wat een ontzettend leuk boek mag je weggeven. Ik kan helemaal niet met de naaimachine overweg, maar mijn collega is heel handig met de machine! Zij is altijd erg onder de indruk van mijn gehaakte creaties, maar zij krijgt het zelf niet voor elkaar. Wat zou ik haar graag willen verrassen met dit boek, zodat zij nu ook haar eigen amigurumi’s kan maken!!

 55. Ingrid Terpstra
  | Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd…en wat een goed nieuws allemaal! Top.
  Ik doe graag mee met deze fijne winactie! Wat zien ze er lief uit…de naaimachine staat weer in beeld!!
  Liefs,Ingrid

 56. Ruth
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek! Weer eens wat anders dan haken en volgens mij kun je hier al je leuke stofjes voor gebruiken! 🙂 Ik doe natuurlijk graag mee!

 57. Eefje
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd! Wij verwachten binnenkort in de familie ook twee jarigen: in juli krijgen we twee babynichtjes. En wat zou het leuk zijn als ze van tante Eefje een leuk amiguripopje krijgen…..

 58. Thessa Hemmer
  | Beantwoorden

  Ik loot graag mee voor dit super cutie boek! ?

 59. Suzanne de vries
  | Beantwoorden

  Ik zou het boek heel graag winnen. Ben pas net besmet met het naaivirus en dit lijkt me heel leuk voor mijn kinderen en voor in de huishoek van de klas van mijn jongste…

 60. Anita
  | Beantwoorden

  Allereerst nog van harte gefeliciteerd!
  Dat lijkt me nou echt een leuk boek die amigurumi’s naaien. Hopelijk win ik hem maar anders gaat hij zeker op het verlanglijstje voor mijn verjaardag.

 61. Marjelle
  | Beantwoorden

  Als eerste van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zou bij deze graag mee willen doen voor het winnen van dit super leuke boek. Toch net even iets anders dan een naaiboek met knuffels uit 1987 😉

 62. Annemarie van Veelen
  | Beantwoorden

  Oh wat leuk, mijn zusje haakt ze en met dit boek zou ik ze kunnen naaien. Hoop dat ik nog niet te laat ben om mee te doen met de winactie.
  Beide boeken zet ik op mijn verlanglijstje. Ik houd van naaien, vooral knuffels van restjes stof.

 63. Monique
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,
  Allereerst, een beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad.
  Wat een mooie boeken. Ik ben een beginner qua tunisch haken. Ik ben erg benieuwd naar het boek, en ga het zeker kopen. Ook het naaiboek vind ik erg interessant. Breien en haken kan ik goed, maar naaien niet zo. Zulke kleine projectjes zijn nog overzichtelijk voor mij, dus ik loot graag mee voor dit boekje.
  Groetjes Monique

 64. rita
  | Beantwoorden

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!
  Wat een prachtig boek en wat een schattige stofjes, ben gek op handwerkboeken en op schattige stofjes 😉 ik waag dus graag een kansje!
  Lieve groet, Rita

 65. Landje Bleeker
  | Beantwoorden

  wat een leuke Amigurumi’s , die ken ik niet en ik heb nu al zin om te maken en ook die speldenkussentje is erg leuk idee .
  Trouwens gefeliciteeeeerd jarige job.

 66. […] mijn projecten voor het boek Workshop Tunisch Haken kreeg ik een prachtige set tunische haaknaalden van Prym KnitPro (jawel, bofbips numero uno!). Echt […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.