Home » Haken » Inhaalmanoeuvre van poncho nr 5

Inhaalmanoeuvre van poncho nr 5

Geplaatst in: Haken, Handwerk 8

Gehaakte poncho Sara Stylecraft special DKHet ging lekker met poncho nummer 4 (deze paarse). Ik was een eind op weg, maar ergens raakte de paarse draad op en kon ik niet verder. Gelukkig had ik het garen voor poncho nummer 5 al in huis (ook Stylecraft Special DK) en kon ik daar tijdens het wachten vast aan beginnen. Je zult immers maar zonder haakwerk zitten 😉

Nu had ik de nieuwe bollen (ja, meervoud, want ik bestelde ook alvast nieuwe kleuren voor poncho nummer 6) razendsnel in huis, maar poncho nr 5 is voor een nog klein nichtje en daar was ik dus in rap tempo mee klaar. En zo haalde nummer 5 nummer 4 in.

Garen

Het garen dat ik gebruikte is Special DK van Stylecraft. Ik koos de kleuren:

 • 1241 Fondant
 • 1023 Raspberry
 • 1246 Lipstick
 • 1132 Shrimp
 • 1061 Plum
 • 1083 Pomegranate en
 • 1130 Candyfloss

Gehaakte poncho Sara Stylecraft Special DK

Haakpatronen

Omdat ik dit ponchootje van onder tot boven in bonte kleuren haakte (bij de vorige poncho’s hield ik altijd een stuk effen), wilde ik de rand simpel en rustig te houden. Ik vond op Blij dat ik brei een duidelijk haakpatroon voor een bolletjesrand.

Het haakpatroon voor de poncho vind je op Garnstudio. Het patroon voor de bloemenketting vind je hier en het leren labeltje bestelde ik bij Nicollie via Etsy.

Het ponchootje weegt 130 gram (inclusief de bloemenketting en het leren labeltje) en is 30 cm gemeten vanaf middenboven (bij de hals) tot de punt onder. Ik haakte 23 toeren exclusief de begintoer (lossenketting) en de vastentoer aan het einde, voor de bolletjesrand.

Poncho link up

Ook dit ponchootje kan toegevoegd worden aan de Poncho Linkup. Heb jij ook een poncho gehaakt? Laat hem zien en inspireer anderen!

En dan nu snel terug naar (of ‘verder met’ eigenlijk) poncho nr 4! Je kunt de vorderingen volgen op Instagram en Facebook.

Poncho Stylecraft paars Lynn

8 Responses

 1. Joelle
  | Beantwoorden

  Hij is weer prachtig! Leuk dat je ook even de kleur nummers noemt want Dochterlief zal deze combi ook erg leuk staan 😉
  Heb net nog even een herfstige poncho geüpload die ik vorige jaar maakte 🙂

  Groetjes, Joelle
  Hip met Kleur

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Joelle voor je compliment! En leuk dat je je poncho hebt toegevoegd!

 2. natasja
  | Beantwoorden

  ik ga toch maar eens dat garen proberen. Ik ben niet zo van het acryl maar de kleuren zijn super mooi. Volgende week naar Wolplein zal daar eens wat kleurtjes scoren.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Mijn voorkeur ging er ook niet naar uit Natasja, maar ik ben er van teruggekomen. Deze versie van acryl kan ik inmiddels erg waarderen. En ik vind de kleuren ook zo mooi. Al moest ik ook daar in het begin aan wennen. Benieuwd hoe jij het ervaart!
   En bedankt voor je ps 🙂

 3. natasja
  | Beantwoorden

  p.s. super die bolletjes rand…..

 4. Ineke Mulder
  | Beantwoorden

  Prachtige kleuren! Succes verder!

 5. Erna
  | Beantwoorden

  heerlijk garen hoor. Ik heb er al een heel stel mee gemaakt.
  Zie http://pinterest.com/pin/335799715942692304/

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.