Home » DIY » Ik ga op vakantie en neem mee…

Ik ga op vakantie en neem mee…

Geplaatst in: DIY 1

… heel veel lintjes!

Op een eerdere vakantie werd ik er al eens door zoonlief aan herinnerd dat ik graag freubel. Zo keek hij tijdens de autorit opeens verschrikt achterom naar onze lading bagage en zei toen geschrokken: “Mam, heb je je naaimachine wel bij je?”. Dat had ik niet en die was ik ook niet vergeten. Die paste gewoon niet meer bij in de auto. Maar anders… 😉 Nee hoor, zo erg verslaafd ben ik niet. Niet dat je dat na deze blogpost nog gelooft, want de afgelopen herfstvakantie nam ik dit mee:


Een stapel kerstlinten om samen met vriendin en haar dochter kransen te strikken. Vriendin en ik maakten er een in kerstsfeer. Dochter maakte er een in die bij haar kamer past: in roze, paars en aquablauw: 

Het strikken was ver na bedtijd nog niet voltooid en dus: verder in pyama 🙂
Het resultaat, een kerstkrans van heel veel lintjes en paddestoelen:
Kerstkrans van lint, versierd met paddestoeltjes

Closeup kerstkrans

Closeup kerstkrans met paddestoeltjes

Het idee voor deze krans deed ik op bij Kiesli Via de link vind je de instructie voor het strikken van de lintjes.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

  1. Ria Smits
    | Beantwoorden

    (-: Hoe herkenbaar (-: we hebben vrienden met een huisje in Zeeland, als we daar een weekje of langer (-: naar toegaan gaat er steevast een (of twee) zeer grote tas(sen) met knutselspullen mee. Manlief gaat daar graag vissen met de vrienden en dit meisje zit dan heerlijk in de tuin onder de parasol te creëren. Niets moet alles mag en we zijn zo volkomen op ons gemak met en bij elkaar dat het altijd genieten is.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.