Home » Borduren » Ieniemienie haakpatronen

Ieniemienie haakpatronen

Geplaatst in: Borduren, CraftKitchen, Haken 10

Van groothandel G. Brouwer & Zn, de kracht achter CraftKitchen, krijgen we regelmatig nieuwe materialen om te proberen. Zo kreeg ik een tijdje geleden deze kleine bolletjes haakkatoen van Durable. Op zich geen nieuw garen, maar er waren wel mooie nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd. Of ik daar iets mee kon.

Durable haakkatoen

Nog voor ik me realiseerde dat dit met een serieus kleine haaknaald gehaakt moest worden, was ik al gevallen voor deze mooie bolletjes. Moest ik alleen nog even bedenken wat ik daar dan mee zou kunnen maken. Ik heb doorgaans voorkeur voor haaknaald 3 tot zo ongeveer 6, dus dit was ietwat uit mijn comfortzone.

Maar dat is nou ook net een van de voordelen van werken voor CraftKitchen, want door regelmatig even je comfortzone op te rekken leer je weer nieuwe dingen. Zo heb ik vorig jaar ook eindelijk serieus werk gemaakt van mijn wil om te leren breien. Ik stond nu een keer op de planning voor een breiproject*. En ja, die mag je natuurlijk ook ruilen met iemand die wel kan breien, maar dan ken je mij nog niet 😉

(* dat werd deze gebreide kussenhoes voor beginners)

Goed, iets voor haaknaald 1 of 1,5 mm dus. Geen kussenhoes of deken dit keer, dan zou ik volgend jaar kerst nog niet klaar zijn. Ik had die dag toevallig mijn medaillon om en kreeg een ingeving: ik zou nieuwe vullingen haken. In verschillende kleuren, voor verschillende outfits.

Je vindt de haakpatronen hier op mijn blog en hier op CraftKitchen.

Sinds mijn vorige verzameling CraftKitchen-projecten staan er naast mijn medaillon-vullingen nog twee nieuwe werkbeschrijvingen online:

Koningsdag slinger en Plantenzak van kurkstof, beide door Lidy Nooij

Zelf ben ik inmiddels met een volgend project bezig. Dit keer ben ik aan ‘t borduren. Ook weer zo leuk om te doen. Net als dat ik met haken vaak denk: ‘Nog Ă©Ă©n toer’, om vervolgens ook daarna gewoon te blijven zitten, denk ik dat nu ook met borduurdraadjes. ‘Als dit draadje op is, ga ik *vul iets nuttigs in* doen’, waarna dat nuttigs toch nog een draadje -of twee- extra moet wachten.

Kortom: begin d’r niet aan! 😉

Borduren sneak peek

Ps: Jawel hoor, doen, moet je kijken hoeveel leuks je met borduren kan:

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

10 Responses

 1. Marielle
  | Beantwoorden

  Wat superlief, de haakwerkjes in een medaillon!

 2. Margaret
  | Beantwoorden

  Die kleine bolletjes zien er echt aantrekkelijk uit. Goed idee om er versieringen mee te haken voor in jouw medaillon. Zo kun je er heel vaak iets nieuws in stoppen. En je kunt de kleur van jouw medaillonvulling aanpassen aan de kleding die je draagt.
  Er zijn echt veel leuke ideeën voor het borduren in een borduurring. Ik ben benieuw naar jouw eindresultaat.

  Groetjes, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Margaret! Ja, die kleine bolletjes zijn toch net snoepjes?
   Het borduurwerk is inmiddels af en verschijnt over een paar weken op CraftKitchen (en ook op mijn blog). Ben benieuwd wat je er van vindt!

 3. Joke
  | Beantwoorden

  Wat leuk!! Wat een schatjes die vullinkjes van die bolletjes 🙂 Mooie kleuren weer.

 4. Caroline
  | Beantwoorden

  SUPER origineel!!
  Medaillon-vulling……..hoe kom je erop??
  Hoop nog hĂ©Ă©l lang van die gezellige, creatieve geest van jou te mogen genietenâ˜ș.

  Fijne avond.

  Lieve groet, Caroline.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel, wat lief Caroline! En ja, hoe ik er op kom? In dit geval was het toeval dat ik het medaillon om had toen ik het eerste bolletje in handen kreeg. Geen idee of ik er anders ook op gekomen was, ik vermoed van niet…

 5. Verie
  | Beantwoorden

  Geweldig leuk allemaal, vooral datgene wat in de madailon kan, super gaaf! Ik ga hier zeker mee aan de slag! 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk Verie, dank je wel! Benieuwd naar jouw creaties voor je medaillon!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.