Home » Haken » How to pimp your ride

How to pimp your ride

Geplaatst in: Haken 15
Crochet bike bell sleeve | Gehaakt fietsbelhoesje Jip by Jan

Ik had het hele fenomeen nog nooit gezien, maar dankzij KnoopjesZ-haken ken ik het: een gehaakt fietsbelhoesje.Β Ik heb zo’n enorme ding-dong-bel op mijn fiets en wilde een ander patroon haken dan die waar ik naar verwees in de vorige blogpost. Ik haakte mijn hoesje daarom ‘schaal-in-op-het-oog’ en liep een keer of tien op en neer naar de garage naar mijn fiets om te passen en te meten. Ondanks dat haalde ik een toer of 4 uit omdat ik iets te enthousiast gemeerderd had, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet nu hij af is πŸ˜‰

Ik vond fietsen al leuk, maar nu nog leuker πŸ™‚

Ik heb tijdens het haken meegeschreven (en geschrapt…) en zal het patroon binnenkort uitwerken en op mijn blog plaatsen.

β™  Edit: Het duurde even (2,5 jaar ?) maar het is gelukt:Β het patroon voor het fietsbelhoesjeΒ β™ 

Crochet bike bell sleeve | Gehaakt fietsbelhoesje Jip by Jan

 

Crochet bike bell sleeve | Gehaakt fietsbelhoesje Jip by Jan

I actually don’t know if this is interesting in any other country than The Netherlands, the country that is famous for its bikes, but here it is anyway. I came across a crochet sleeve (or is it a hat?) for a bike bell and thought this was very cute. I couldn’t find a crochet pattern that suited my big sized bike bell so I started crocheting and kept going back and forth to the garage to check if it would fit my bell. And eventually, it did! I already loved cycling, but now even more πŸ™‚

I have made notes and will publish the pattern soon.

*Β Wel een waarschuwing: je bel maakt minder geluid met een hoesje eromheen! Nu maakte mijn joekel van een ding-dong-bel een best kabaal en ik geloof niet dat ik m’n bel al ooit serieus heb hoeven gebruiken (als in “bij gevaarlijke situaties”, dus niet als in “bellen naar iemand die je kent en die jou niet ziet”…), dus ik kan toe met een beetje minder geluid, maar houdt er rekening mee. Je kan natuurlijk ook je bel van een hoesje voorzien en dan zo’n klein wielrennersbelletje aan de andere kant monteren πŸ™‚

** De oranje hengsels die uit mijn fietsmand steken, zijn van mijn fietsmandtas. Je vindt de tutorial hier.
The orange things you see peeping out my bicycle basket, are the straps from my bicycle basket bag. You’ll find the tutorial here.

*** Het leren labeltje is gemaakt door Nicollie. Ik bestelde ze via haar Etsy shop.Β 

Bloglovin

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

15 Responses

 1. Skunkamamsie
  | Beantwoorden

  Magnifiek! Ik wil niet alleen zo’n belhoesje, maar ook zo’n fiets! Exact waar ik naar op zoek ben… Mag ik vragen welk merk het juist is? πŸ™‚ *door het dolle heen*

 2. knoopjesz haken
  | Beantwoorden

  Geweldig leuk geworden!!

 3. Goudhaartje
  | Beantwoorden

  Heel erg leuk! En dat hij mindere geluid zou maken was precies het eerste wat er in mij op kwam…
  Dus alleen doen als je een joekel van een bel hebt πŸ˜‰
  X Nana

 4. Angeline
  | Beantwoorden

  Prachtig en past zo in het geheel in dit plaatje!Heel mooi!

 5. Klimju
  | Beantwoorden

  Wow, super, beautiful πŸ™‚

 6. Sas
  | Beantwoorden

  Ziet er erg leuk uit!

 7. kreamade
  | Beantwoorden

  super leuk! gr. Hennie

 8. Yvonne
  | Beantwoorden

  super leuke bel zo!

 9. Wat ziet dat er vrolijk uit zeg! Super!

 10. Dank jullie wel allemaal, lief!

 11. Esther
  | Beantwoorden

  Erg leuk.

 12. […] I had a crochet bike bell cover, I think I’d ring my little bell all the time.  I love the color, I love the beads, and […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.