Home » Haken » How a locking stitch marker saved the day

How a locking stitch marker saved the day

Geplaatst in: Haken 9
Crochet flower pouf nr 4 | Gehaakte bloemenpoef nr 4 Jip by Jan

Zie je mijn haakwerk? En hoe de haaknaald los ligt? Dat is niet omdat ik klaar ben met de bovenkant van de vierde bloemenpoef (zie hier nummers 1 t/m 3). Nee, dat is omdat Max kans zag er met mijn haakwerk vandoor te gaan. Al hollend, haakwerk in z’n bek, bolletje wol achter zich aan, rafelde zo de toer uit waar ik mee bezig was. Tot de stitch marker dus. Die zit er in om de toeren bij te kunnen houden. Maar blijkbaar is zo’n speldje ook enorm handig wanneer je een pup in huis hebt. Weer wat geleerd. En dan bedoel ik niet alleen dat ik altijd stitch markers moet gebruiken, maar vooral ook dat ik m’n haakwerkjes buiten het bereik van een pup moet houden…

Do you see my WIP? And how the hooking needle is lying there, not attached to the crochet project? That’s not because I’m finished crocheting the top of the fourth flower pouf (number 1, 2 and 3). It’s because of Max: he managed to escape with my crochet stuff. Running around, crochet piece in his mouth, tagging along the ball of yarn, he unraveled the last round. Right up to where the stitch marker was attached. I use that to mark the beginning of a round. But obviously this crochet tool is also very handy when you have a puppy. Lesson learned. Always use stich markers and especially: put away crochet work out of puppy’s reach.

Crochet flower pouf nr 4 | Gehaakte bloemenpoef nr 4 Jip by Jan

Crochet flower pouf nr 4 | Gehaakte bloemenpoef nr 4 Jip by Jan

Flowers in my garden | Bloemen in mijn tuin Jip by Jan

Al hakend, en Max in de gaten houdend, geniet ik van al het moois in de tuin. Zoals de bloemen op tafel (zie boven), de in bloei komende lavendel en onze bijzondere pioenroos.

While crocheting and keeping an eye on Max, I’m enjoying all the beautiful things in our garden. Like the flowers on the table, the lavender that is coming into bloom and our special peony.

Flowers in my garden | Bloemen in mijn tuin Jip by Jan

En ik ben niet de enige die geniet: ook de hommels en de vlinders komen hier graag.

And I’m not the only one enjoying: the bumble-bees and butterflies also like to visit.

Animals in my garden | Beestjes in mijn tuin Jip by Jan

En er zitten vogels in ons vogelhuisje! Die liever niet op de foto wilden, die wens respecteer ik.
(in werkelijkheid was ik uiteraard telkens niet in de buurt met m’n camera als ze in of uit vlogen)

And there are birds in our nesting-box! They’d rather not be in the picture and I respect their wishes.
(of course, in reality I just wasn’t around with my camera when they were flying in and out)

Overigens zijn het niet alleen de bloemen die groeien en bloeien: ook de kersenbomen gaan binnenkort hun vruchten afwerpen en de aardbeien van Leon zien er veelbelovend uit.

It’s not only the flowers that are prospering: the cherry tree will soon produce its cherries and Leon’s strawberries look promising. 

Cherries and strawberries in my garden | Kersen en aardbeien Jip by Jan

Of we die aardbeien nog rijp gaan meemaken is echter de vraag…

Whether we will ever see ripe strawberries remains to be seen…

Pup Max and the strawberries | Max en de aardbeien Jip by Jan

Want als er ÊÊn beest is dat van onze tuin geniet, dan is het Max. Inmiddels twee weken bij ons en een van z’n favoriete plekken is de voet van het basketbalbord. En dan niet die handige vlakke, nee, die ietwat bol lopende. Zodat je er telkens afglijdt…

Because if there is one animal in particular that is enjoying the garden, it’s Max. He has been with us for two weeks now and his favorite place in the garden is the foot of the basketball board. And no, not the one that is flat, but the one that bulges. So you’ll slide off every time you try to relax…

Rhodesian Ridgeback puppy Jip by Jan

Gelukkig is het een pup en heeft hij dus niets anders te doen dan telkens weer opnieuw op die voet klimmen. En wij, wij hebben het beste vermaak met uitzicht op dit heerlijke beest.

Luckily it’s a puppy and he doesn’t have anything else to do but try and try again. While we are enjoying ourselves watching this wonderful dog.

Bloglovin

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

9 Responses

 1. Wat een schattige pup!
  Ja, ja daar ga je nog wat mee meemaken! 😉

 2. Prachtige garen, prachtige pup, prachtige tuin! Top tip over de stitch marker! Kortom een heerlijk bericht, ik word altijd vrolijk van jouw berichtjes! Groetjes Lisanne
  draad en praat…

 3. Oh heerlijk beest is het toch, Leuk een pup in huis. Gelukkig had je zo een handige steekmarkeerder eraan zitten.
  Tijd voor mij om die ook eens te kopen. Ik heb grijperige kinderhandjes die het maar al te leuk vinden om naar mama’s haakwerk te kijken net als je er NIET mee bezig bent.
  Nog een vraag. Is het boek van je foto een aanrader ? Ik heb nu alleen het Molly haakboek, maar wil er nog graag 1 bij, Zitten er veel andere dingen in dan die van Molly Makes ?

  • Geloof graag dat steekmarkeerders ook goed zijn bij kleine kinderen, wat dat betreft zijn er natuurlijk overeenkomsten tussen pups en kindjes 🙂
   Ik vind het een erg leuk boek. Ik heb ze allebei en gebruik ze beide regelmatig.

 4. Oh dat is boffen dat je die marker erin had zitten. Ik heb de ballen verstand van haken, maar kan me voorstellen dat je blij was dat je haakwerk niet helemaal uitgehaald is. Wat een deugniet ;). Geniet maar lekker van hem en van die prachtige tuin!

  • Ik vind haken erg leuk, maar liever niet twee keer hetzelfde stukje, dus blij was ik zeker 🙂 Dank je wel, ik geniet er van hoor!

 5. Inge Roosen
  | Beantwoorden

  Hey,
  ben terug in Blogland en heb net ook een bericht gepost over zo een poef die ik gehaakt heb. Heb het boek ook en heb er al veel uit gemaakt maar jij bent diegene die mij heeft aangestoken om die poef te maken! (staat ook in het bericht) Nu zie ik dat je al aan je vierde bezig bent, schitterend!!! Kan niet wachten om het eindresultaat te zien. En die lieve Max, ja het is en blijft een dotje!!!!
  grtjs
  pixiemiks

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.