Home » Naaien » Hoeveel WIP’s kan een mens hebben?

Hoeveel WIP’s kan een mens hebben?

Geplaatst in: Haken, Handwerk, Naaien 11

Veel, zo blijkt…

Schreef ik niet zo lang geleden dat ik niet houd van met meerdere dingen tegelijk bezig zijn, de rondslingerende haak- en naaiwerken doen iets heel anders vermoeden. Tijden was ik alleen met de poncho’s bezig en begon ik aan niets anders. Tegelijkertijd popten er natuurlijk wel ideeën in mijn hoofd en kwam er nog tig keer zo veel inspiratie voorbij via internet. Deed ik allemaal niets mee.

Maar nu lijkt het dus wat uit de hand te lopen. Want tel even mee:

Work in Progress (WIP) nummer 1

Gehaakte sjaal drie kleuren Scheepjeswol Stonewashed XL

De sjaal. Ik haakte een sjaal uit het boek Myboshi Mutsen haken en meer, maar ‘vergat’ het proeflapje en eindigde met een te krappe sjaal. Die ging naar de buurmeisjes en ik haalde nieuw garen en haakte met een haaknaald twee maten groter sjaal nummer 2. Ik maakte er nog een videotutorial van en haakte nog een paar toeren. En nu ligt ie te wachten op de laatste toeren, want….

Daar was WIP nummer 2

Er zat een idee in mijn hoofd. Ik had namelijk nog een poefvulling en daar moest wat mee. In mijn hoofd zat een genaaide poefhoes, met aan de bovenkant een gehaakte, groot uitgevallen, doily. Ik was met Drops Paris garen bezig met vlaggetjes voor mijn nieuwe werkkamer (WIP nummer 3) en dat garen inspireerde me voor de bovenkant. Ik begon te haken en kleur voor kleur ontstond er wat ik wilde. Ondertussen zocht ik stof voor de poefhoes (en werd op Instagram geholpen bij de keuze :-)) en maakte ik een begin met het in elkaar zetten. Er moeten nog een aantal randen om de doily, zodat deze net zo groot wordt als de groene bovenkant.

Gehaakte en genaaide poefhoes

En passant raakte ik geïnspireerd voor nog een project en ligt dit stapeltje stoffen klaar. Maar he, de schaar zit er nog niet in, dus officieel nog geen WIP en dus tellen we hem níet mee.

Stoffen

En toen stond ik in de file

En weet je wel hoeveel tijd je dan hebt om na te denken? Veel. Heel veel (45 minuten extra bovenop de anderhalf uur reistijd die ik al had). En dan denk je na over de triviale zaken in het leven. Zoals: hoe haak ik een stoere poef? Want ik heb al een aantal bloemenpoefs gehaakt, maar wat nu als je een poef voor een jongen wilt haken? Dat moet wel wat stoerder. En zeker zonder bloemen of iets wat maar lijkt op iets dat voor een meisje zou kunnen zijn.

Tijdens de rit dacht ik het uit. En moest vervolgens tot ‘s avonds wachten voor ik een haaknaald en een restje garen kon pakken om na te gaan of dat wat zich in mijn hoofd had gevormd ook echt wat zou kunnen worden.

Ribbelpoef haken

Ik vond het geslaagd en dus ging ik vandaag naar Het Wolhuis (hoe fijn om een wolwinkel dichtbij te hebben!). Ik vond dit stoere garen en haakte de eerste toeren: WIP nummer 4. Het is garen dat je haakt met naald 6, dus dat schiet lekker op. En dat is maar goed ook, want deze heeft een deadline. De gehaakte ribbelpoef zou zo maar als eerste WIP-af kunnen zijn.

WIP Grijze ribbelpoef haken

Ik houd jullie op de hoogte van de voortgang. En ondertussen schrijf ik mee met wat ik haak, zodat ik de patronen later kan uitwerken en hier op mijn blog zetten.

Hoeveel WIP’s heb jij?

11 Responses

 1. Emily
  | Beantwoorden

  Wat een leuke projecten zeg. hoeveel WIP’s heb ik? Ehhhhhh. Ik ben nog met een muts bezig die ik ga uithalen, omdat hij niet aan mijn wensen voldoet. Een deken waar ik alle draadjes nog van moet afwerken en de rand nog moet haken, een knuffel voor mijn broertje, een kleedje voor mijn moeder en nog een deken. Ik heb ook nog een dozijn aan projecten liggen om aan te beginnen, waaronder een kussenhoes voor mijn broer. Elke keer begin ik weer wat nieuws Haha. Een fijne donderdag gewenst.

  Groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Jan
   | Beantwoorden

   Zo Emily, dat zijn er ook nogal wat. Dan valt het bij mij weer mee 😉 Jammer dat je muts weer moet uithalen. Maar dat is wel het voordeel van haken he? Dat kan dan gewoon.

 2. Jacqueline
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijke WIP’s…de poef vind ik toch wel een toppertje! Wat een vrolijke kleuren, zeker voor deze tijd van het jaar. Heb je ook niet dat je sjaals zo stug worden doordat je zo strak haakt?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Jacqueline! Hij is inderdaad in kleuren die je op het moment minder ziet he?
   Ja, mijn sjaal werd ook veel te strak (die bont gekleurde en ook nog een ander niet afgemaakt exemplaar) en daarom haak ik de sjaal nu met naald 7 ipv 5.

 3. Inge Roosen
  | Beantwoorden

  Schandalig, zoveel WIP’s 🙂 🙂
  Nee hoor, heel normaal en een nog redelijk positef neveneffect van creatieve mensen. Je wilt niet weten hoeveel er bij mij thuis nog liggen. Dat is pas schandalig!
  Vind je mandala op de hoes echt de max!!!
  Ik zou zeggen, doe vooral lekker voort met je projecten…bij jou gaan ze zeker afgeraken
  grtjs
  Inge

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, dank je Inge! Wat je zegt is ook waar hoor, als dit het ergste is wat je krijgt met creatieve mensen, dan valt het allemaal nog wel mee he?

 4. Anne Miek
  | Beantwoorden

  Wauw, wat mooi. WIP’s zitten bij mij vooral in mijn hoofd, maar er ligt een bloemenslinger voor dochter van 5 in de maak. Binnenkort wil ik ook naar die wolwinkel van jou!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Anne Miek! Het lukte mij ook lang om ze in m’n hoofd te houden, maar ik lijk nu niet te stoppen 🙂 Veel plezier met de bloemenslinger en alvast heel veel plezier in ‘mijn’ wolwinkel!

 5. Mariska
  | Beantwoorden

  Hi,

  Dat ronde kussen is echt super leuk! Ik heb nog een oilily sjaaltje liggen waar ik hetzelfde mee wil doen. Ik was al aan het zoeken naar een geschikte doily. Heb je die van jou gewoon zomaar gehaakt zonder patroon?
  Met dank voor al je inspiratie! Ik vind al die haakblogs zo leuk dat ik deze week ook begonnen ben. En uit alle boeken, blogs etc haak ik op de een of andere manier projecten die ik vaak bij jou ook tegenkom. Grappig.

  Groetjes,

  Mariska

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Mariska, Dank je wel! Ik haak deze doily inderdaad zonder patroon. Trial and error-style 🙂 Ik schrijft wel mee, zodat ik later kan laten zien hoe ik het heb gedaan.
   Heb je blog al even bezocht, leuk!

 6. Mariska
  | Beantwoorden

  Hoi,

  Dank je wel! Je bent de eerste volger, heel leuk.

  Groetjes,

  Mariska

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.