Home » Persoonlijk » Hoe ik me wapende tegen de #ALSIceBucketChallenge

Hoe ik me wapende tegen de #ALSIceBucketChallenge

Geplaatst in: Persoonlijk 8

Ook ik kwam er uiteraard niet onderuit en werd twee dagen geleden genomineerd voor de ALS Ice Bucket Challenge. De dreiging genomineerd te worden hing al even in de lucht en ik was ‘not amused’ toen het moment daar was.

Want meedoen leek me niks.

Ik zou de zoveelste in een al lange rij zijn. Ik zou anderen moeten nomineren en dus voor hetzelfde dilemma van wel of niet meedoen moeten stellen. Ik zou mezelf online moeten zetten met bewegend beeld en geluid (*huiver*). Ik zou een bak water over m’n hoofd krijgen. Ik zou mensen irriteren omdat ik meedoe en hun tijdlijn vervuil (terwijl ik water zou verspillen).

Niet meedoen was echter ook niet direct een optie.

Want onsportief, zo’n beetje al mijn collega’s op Facebook hadden al meegedaan. Het is voor een goed doel. Het vervuilen van een ieders timelime was ook niet echt een issue, dat doe ik anders ook aan de lopende band. En wat betreft het verspillen van water: een keer minder douchen, de auto wassen, de tuin sproeien of het zwembadje opzetten en de emmer water is gecompenseerd.

En dan komt het punt waar het lastig wordt voor mij.

Een beslissing nemen met onmogelijk tegen elkaar af te wegen argumenten. Onder tijdsdruk. Rekening houdend met alles en iedereen en als het een beetje meezit, ook met mezelf.

Maar het is me gelukt.

Althans, het is me gelukt de beslissing te nemen. Het is me niet gelukt om rekening met iedereen te houden, want ik vervuilde wel degelijk de timeline met het zoveelste filmpje. Maar weet je? Ik ben er blij mee. En soms is dat goed genoeg.

PS. voor degenen die zich zorgen maken: met het haakwerkje is het goed afgelopen 😉 (zie Instagram en/of Facebook)

8 Responses

 1. jenneke van maurik
  | Beantwoorden

  altijd doen wat jou hard ingeeft 🙂 ik vond het in elk geval enorm leuk… en of iemand het nu wel of niet doet is mij om het even

  leven en laten leven x

 2. Juffrouw Mier
  | Beantwoorden

  Superleuk filmpje!

  Groeten van Juffrouw Mier

 3. Sandra Flossie
  | Beantwoorden

  Super filmpje!!

 4. Maaike
  | Beantwoorden

  Haha, heerlijk verrassend einde. Zeker één van de leukere filmpjes, als je ‘t mij vraagt 🙂

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.