Home » Haken » Hoe een enkel haakpatroon kan inspireren

Hoe een enkel haakpatroon kan inspireren

In mijn vorige bericht liet ik zien dat ik mijn onderzetter-haak-skills even aan het testen was in voorbereiding op de workshops tijdens Beleef Landleven. Ik was vooral benieuwd of ik m’n eigen patroon nog kon lezen. Dat lukte gelukkig. Ik kon daarna alleen niet meer stoppen! Opeens schoten allerlei ideeën ter variatie op dit patroon door mijn hoofd en was ik naarstig op zoek naar de tijd om alles uit te werken.

De eerste variatie, een slinger van halfronde vlaggetjes in twee formaten, is bijna uitgewerkt. Het patroon wordt, terwijl ik type, getest door een aantal vrijwilligers en komt in de loop van volgende week beschikbaar in mijn shop (je kunt hem nu al vast bestellen, dan komt hij tzt automatisch in je mailbox).

Het lijkt in de basis op de onderzetter, maar er is toch wel wat meer aanwijzing nodig dan: ‘haak de onderzetter zo’n beetje 225 graden rond’. Het maken van een variatie op een patroon kost stiekem gewoon weer net zoveel tijd als een geheel nieuw patroon. Klein leermomentje voor mij 😉

Halfronde vlaggetjes slinger Jip by Jan

En dat terwijl ook de volgende variant zich al weer aandiende in mijn hoofd: een vierkant (zie de sneak peek daarvan op Instagram en Facebook).

Daarmee ga ik een deken haken en het idee is dat ik daar in het najaar ook een workshop mee ga geven bij Het Wolhuis hier in Rijssen. Een en ander moet nog uitgewerkt worden (en ik moet eerst die hele deken nog haken!), maar ik ben benieuwd. Of jullie dat überhaupt wel leuk zouden vinden bijvoorbeeld? ?

Halfronde vlaggetjes slinger Jip by Jan

Over workshops gesproken…

In het kader van het wereldrecord langste vlaggenslinger haken geef ik vrijdagmiddag 25 augustus van 14.00 – 16.00 uur een workshop Nije huis vlaggetje haken. Voor de gelegenheid is dat een gratis workshop, waarbij Het Wolhuis de locatie en koffie en thee verzorgt en jij alleen garen en een haaknaald mee hoeft te nemen. Het aantal plekken is beperkt, maar je kan je nog aanmelden (via de mail).Haakpatroon Nije huis vlaggetje

Kun je niet naar de workshop komen, maar haak je wel graag mee? Je kan ze ook gewoon thuis haken en opsturen. Je vindt alle informatie rondom het wereldrecord (afmetingen en materialen van de vlaggetjes, patronen, inleverpunten en haakworkshops/bijeenkomsten) op en/of via de site van De Nije Stichting.  

Inloopworkshops Onderzetter haken Beleef Landleven 2017

Over workshops gesproken deel 2…

Nog even en dan is het alweer zo ver: Beleef Landleven in het Openlucht museum in Arnhem van 8 t/m 10 september. Ik ben alle drie dagen aanwezig om workshops te geven. Van 11.00-13.00 en van 14.00-16.00 ben ik in de Landleven-stand op de markt. Je kunt binnen die tijdvakken inlopen en aanschuiven om je eigen onderzetter te haken. Garen en haaknaalden zijn, met dank aan Scheepjes, aanwezig. De entree voor de workshop is gratis* met dank aan Landleven en het patroon krijg je van mij.

‘t Zou leuk zijn je daar te zien!

* Voor het evenement zelf heb je wel toegangskaarten nodig. Die kun je op de site van Landleven bestellen. Via deze link krijg je € 2,50 korting op een kaartje voor Beleef Landleven.

Kun je niet naar Beleef Landleven komen en wil je wel graag deze onderzetters haken? Je vindt het haakpatroon in mijn webshop. Zowel de kleine onderzetters als de grotere doily hierboven links op de foto staan er in beschreven.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

5 Responses

 1. Haha, zo herkenbaar….je begint ergens aan en voor je het weet zit je hoofd vol met ideeen en kom je nog meer tijd te kort!

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Haha, fijn Jos, dat het herkenbaar is en ik dus niet de enige ben ? Maar goed, we zitten er maar mooi mee, met die creatieve hoofden ?

 2. Arja
  | Beantwoorden

  Het blijft nog bij zeggen van: ik moet ook hoognodig stapeltjes gaan haken 🙂 Hopelijk komt het in zicht, maar wil eerst me kussen afgebreid hebben. De vlaggetjes zijn top en van het één komt dus het ander 🙂

 3. Priscilla
  | Beantwoorden

  Just wanted to ask you, with the crochet patterns you sell, have you written them in English or do we need to rely on the strange English through Google Translate? Thanks. Love your designs.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.