Home » Handwerk » Het zijn de details die het hem doen

Het zijn de details die het hem doen

Gehaakte poncho versieren

Ik had ook kunnen zeggen dat de poncho klaar was toen ik hem, volgens patroon, tot de juiste lengte had gehaakt. Daar ben ik echter niet zo goed in. Als het even kan moet er net even iets extra’s aan een haaksel of naaisel. Ik liet in een vorige post al zien dat ik een rand om de poncho haakte (zie hier het haakpatroon voor de rand).

Ik was ruim op tijd klaar voor de verjaardag van het nichtje. Ik wilde alleen nog even een simpel randje langs de hals haken… En ineens bedacht ik me dat het geen randje ging worden, maar een gehaakte ketting door de gaten langs de hals en daaraan bloemen. Ik herinnerde me onlangs een patroon daarvan te hebben gezien. Ze zijn er vast in vele soorten en maten, maar ik bedoel dit patroon van Haken bij Saar en Mien. Bij het lezen kwam ik er achter dat ik dit patroon al thuis heb liggen, want het komt uit het boek Haken en Kleur en is onderdeel van het vliegengordijn. En dat ik dat boek heb is vast niet onopgemerkt voorbij gegaan 😉 (zie o.a. hier en hier)

Gehaakte Bloemenketting

En dus maakte ik het me last minute alsnog weer lastig. Gelukkig viel de hoeveelheid tijd die er voor nodig was mee. Ik heb een aantal aanpassingen gedaan aan het originele patroon, die ik heb uitgewerkt. Dat kostte dan vervolgens minstens net zo veel tijd. Maar ik heb het allemaal gehaald, op tijd voor het feestje!

Garen en patroon poncho

Meer informatie over het garen en het patroon dat ik voor de poncho gebruikte vind je in deze blogpost.

Het leren labeltje aan de achterkant heb ik besteld bij Nicollie via Etsy.

Cactus roze bloem

Deze vrolijke cactus staat op mijn nieuwe bureau. Of eigenlijk, nieuwe werkplek, want het bureau zelf heb ik al jaren. Het is echter net verhuisd van de zolder, waar ik voorheen altijd werkte, naar de keuken. Sinds we pup Max hebben is het niet handig om twee verdiepingen hoog te zitten en zat ik dus met mijn laptop aan de keukentafel. Maar ik heb ernstig behoefte aan een vaste plek, waar de dingen staan en liggen zoals ik ze wil hebben en waar ik ze niet vandaan hoef te halen zodra we willen eten.

Werkplek in de keuken

 

Ik plakte met masking tape een slingertje (ooit gemaakt voor Valentijnsdag) aan de muur dat je heel eenvoudig zelf kan maken: maak hartjes uit karton (ik sneed ze met mijn Craft Robo snijmachine maar je kan het ook met een pons doen) en naai ze met de naaimachine aan elkaar. Heel simpel, maar daarom juist zo leuk.

Ik ben erg blij met mijn nieuwe werkplek, waar binnenkort waarschijnlijk ook nog wel een gehaakt bloemenkettinkje aan de muur zal prijken 🙂

 

 

7 Responses

 1. jehanne goldenstardust
  | Beantwoorden

  Zo mooi! Echt een gave !

 2. Margaret
  | Beantwoorden

  Knap om van een zo vaak gehaakte poncho door de details iets speciaals te maken. Echt een schattige poncho.

  Groetjes, Margaret

 3. Juffrouw Mier
  | Beantwoorden

  Wat heerlijk zo’n eigen lichte werkplek.

 4. Marianne Dekkers-Roos
  | Beantwoorden

  Ben het zeer eens met je quote – het is immers juist zo leuk dat zelf dingen maken je de gelegenheid geeft er je persoonlijke touch aan te geven.
  Met deze poncho ben je daar dan ook wel weer héél goed in geslaagd – mazzelkont dat nichtje van jou! Marianne xx

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dankjewel Marianne! Zoveel leuker om te geven ook, een zelfgemaakt cadeau vind ik. Het lukt niet altijd, want het kost natuurlijk ook bergen tijd, maar als het lukt, ben ik zelf minstens zo blij als de ontvanger 🙂

 5. Marian Leferink
  | Beantwoorden

  Het was al een verrassing om een prijs te winnen en dan het mogen ontvangen en open maken. Een heel gevarieerd pakket, kleurrijk en uitnodigend tot creativiteit en met de materialen aan de slag te gaan. Dank je wel Janneke.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Heel graag gedaan Marian! Fijn dat je er zo enthousiast over bent en heel veel plezier ermee!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.