Home » Persoonlijk » Het voordeel van een hond

Het voordeel van een hond

Geplaatst in: Persoonlijk 2

 

Een week later, zelfde plaats, zelfde tijd. Alleen een wat zwaardere logee dan de vorige keer. Deze week geen klein nichtje van drie maanden, maar een Sint Bernard van 21 maanden. Da’s andere koek!

Zelf heb ik geen hond, nooit gehad en die gaat er ook niet komen. Voor een weekend per jaar vind ik het te doen, een hond in huis, maar verder zie ik met name de poepschep (en wat je daarmee moet doen…), de haren, kwijl en niet aan te slepen hoeveelheid voer (ok, ik snap dat dat niet bij elke hond zoveel is als bij deze, maar toch). En dan die verplichte wandelingen en de tijdstippen waarop (nee, normaal loop ik in het weekend niet al om 8.00 uur ‘s ochtends op straat en ‘s avonds om 22.00 uur wil ik gewoon naar bed in plaats van de kou in). Maar…. er is ook een leuke bijkomstigheid van die wandelingen, zo ontdekte ik.

Naast dat je ineens heel andere mensen uit de buurt tegenkomt (die een hond hebben en dus net als ik verplicht naar buiten moeten), heb je ook tijd om over van alles en nog wat na te denken. Dat is, in de tijd dat ik niet word aangesproken omdat ik een enorme Sint Bernard bij me heb en ik zelf niet zo heel groot ben (ja, ze is heel goed opgevoed, daarom kan ik met háár lopen en loopt zij niet met míj). Want gisteravond realiseerde ik me ineens iets heel grappigs over m’n zusje. Je weet wel, die van de handigheid met hout en zaag waarmee ze die naaigarenklosjeshouder voor me in elkaar heeft gezet. Ze versprak zich vroeger bij m’n oma aan tafel na het eten, tijdens het danken, op de volgende wijze: “Here dank u voor deze spijker hamer”. M’n oma en vader waren toen ‘not amused’ met deze verhaspeling van ‘spijze amen’, maar ik vind hem hilarisch gezien haar voorliefde voor klussen nu.

En dus liep ik het laatste stuk van de wandeling met een grijns op m’n gezicht. Volgend jaar weer een weekend hond!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

2 Responses

 1. Marina
  | Beantwoorden

  Enne wat ga je volgend weekend uitlaten 🙂
  Ziet er wijs uit die hond, zorgt voor beweging en een extra klapje, en als het maar voor even is zie je kwijl en haren inderdaad wel door de vingers. Ik heb beide om uit te laten, kids en hond, meestal 365 dagen, gelukkig kwijlt er niemand en is er enkel een poepzakje voor de hond, en dat valt bij een cheltie ook nog mee 🙂

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Haha, volgend weekend even niks, maar het weekend erop laat ik 100 collega’s en partners uit op Vlieland (ik organiseer een personeelsuitje van mijn werk bij Xelvin) 😉

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.