Home » Jip by Jan tutorials en patronen » Het garen is binnen

Het garen is binnen

Schachenmayr Merino

*zucht*

Het goede nieuws: de wol voor het uitwerken van het ribbelpoefpatroon is binnen! Die wol heeft dus een heel handig lipje om het einde van het bolletje te kunnen pakken. Na Max’ behandeling (ik liep éven de kamer uit!) kan ik nu dus heel makkelijk overál bij… Slimme hond. Heeft zo’n lipje helemaal niet nodig.

Anyway…

Ik ga de ribbelpoef haken met Merino Extrafine 85 van Schachenmayr, 100% wol. Dit haak ik met naald 5. Ik weet nog niet precies hoeveel garen ik zal gebruiken, maar zal dat uiteraard bij het uiteindelijke patroon aangeven. Hoeveel je nodig zult hebben is ook afhankelijk van hoe groot je poefvulling is. En natuurlijk hoe vast (of los) je haakt. Ter indicatie: de lichtgrijze ribbelpoef is 60 cm in doorsnee en daarvoor had ik 7,5 bol garen met een looplengte van 62m nodig. Ik haakte die met haaknaald 6.

Gehaakte ribbelpoef

 

Wordt snel vervolgd!

En dan zal ik ook aangeven hoe je het krukhoesje haakt. In de basis zijn de patronen namelijk gelijk aan elkaar. Ze verschillen uiteraard in aantallen toeren en wanneer je moet stoppen met meerderen en beginnen met minderen.

Update: het patroon voor de ribbelpoef en het ribbel-krukhoesje staat online! ♥

Gehaakt krukhoesje met label

10 Responses

 1. Ine
  | Beantwoorden

  Alweer een mooi patroon om naar uit kijken,
  Je tips met de poef met blaadjes heb ik ook opgevolgd. Mooi en makkelijk,
  Groet Ine

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk Ine, dat je met mijn tips de blaadjes hebt gehaakt, fijn te lezen!

 2. priscilla
  | Beantwoorden

  Hoi!! Oooh wat ben ik fan fan fan van jou blog! Je maakt zulke mooie dingen met mooie kleuren! Helemaal top! k heb vaak al inspiratie van jou blog gehaald hoor! 😉 maar daar is hij dan ook voor toch? Deze stoere poef ook weer.. kan heel goed op de jongenskamer bij mij! Ik hou je blog dus in de gaten 😉

  Groetjes, Priscilla

  ps-> na even aarzelen ben ik nu zelf ook een blog begonnen *spannend* het is de bedoeling dat ik daarop wat over wonen en interieur maar ook over haken en breien ga bloggen: diybypepris.blogspot.com

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Priscilla, Dank je wel voor je enthousiaste reactie 🙂 En wat super te lezen dat je al vaak geïnspireerd bent geraakt door mijn blog, want ja, daar is hij nou inderdaad net voor bedoeld! Wat leuk dat je zelf een blog bent begonnen, ik hoop dat je er veel plezier aan gaat beleven!

 3. Margaret
  | Beantwoorden

  Prachtig garen. Mijn poezen hadden jouw hond best willen helpen met het starten met het garen. Daar zijn zij ook bedreven in (hihi).
  Wat een heerlijke vooruitzichten. De poef en het krukje zijn allebei prachtig. Jouw laabels maken het helemaal af.

  Groetjes, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, jij ook van die fijne behulpzame beesten? 🙂 Dank je wel voor je complimenten!

 4. Maaike | Gekkiggeitje
  | Beantwoorden

  Ben benieuwd naar je patroon. Heb zelf geen idee hoe je ergens zo’n mooie ribbel op haakt! 😀
  (En toch lief dat Max zo met je mee denkt. “Baasje heeft het zo druk, als verrassing help ik ‘r even!”

  Weet je trouwens hoe het komt dat ik mijn website niet kan invoeren bij de reactie? Ik voer ‘m steeds netjes in, maar dan zegt ie: Geef een URL op. Ehh, volgens mij deed ik dat zojuist! 🙂 Pas als ik ‘m weer weghaal, kan ik de reactie plaatsen. Niet mega-belangrijk natuurlijk, maar bij mij werkt ie al een paar weken niet meer!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, zo kun je ‘t ook zien van Max, maar nee, hij was echt aan het rellen hoor. Hij weet heel goed dat ie dat niet mag. Maar ach, zo’n hond, ‘t is soms net een kind 😉

   Ik zou ‘t niet weten eigenlijk van die url. Misschien iets met wel http:// er voor of juist niet? Ik zal ‘t eens uitproberen!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hmmm… ik heb het net getest, ook met jouw url en dat lukte gewoon. Zou je me eens willen mailen wat je probeerde in te voeren? (jipbyjan at gmail punt com)

 5. Din
  | Beantwoorden

  Wat leuk die poef! Ik heb er hier ook nog één staan (met zo’n niet zo mooi bondje 😉 ) Ik ben super benieuwd naar je patroon hiervoor! Complimenten voor al je mooie projectjes die je hebt gemaakt!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.