Home » Haken » Herfstvakantie in Winterberg, KreaDoe en Landleven Winter

Herfstvakantie in Winterberg, KreaDoe en Landleven Winter

Geplaatst in: Haakpatroon, Haken, Landleven 5

De heerlijke midweek Sauerland met vrienden is al weer achter de rug! We maakten heerlijke wandelingen, bezochten Winterberg (inclusief een heel erg leuke handwerkwinkel met garen en prachtige stoffen!) en verkenden het oude stadsdeel van Marburg (heeft óók een heel mooie handwerkwinkel). Man, vrienden en kinderen wisten dat ik daar gewoon éven doorheen moest en dan konden we weer rustig verder. We liepen samen hard, genoten van de prachtige omgeving en van lekker eten.

We proberen met ons achten elke herfstvakantie ergens anders heen te gaan, maar zijn in de 7 jaren dat we samen gaan al 3 keer in Sauerland geweest. Het is er gewoon zo mooi en het is vanuit ons (het Oosten van het land) ook nog eens ontzettend dichtbij. Win-win dus.

Eenmaal thuis rende ik nog een wedstrijd (De Diepe Hel Holterbergloop) en werkte ik inmiddels al weer twee dagen, dus voor ik het wist was het vakantiegevoel al weer voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

KreaDoe 2017

Morgen begint KreaDoe al! Hierbij op de valreep de winnares van twee gratis toegangskaarten:

Manouk Haakmeester

Ik wens je heel veel plezier op KreaDoe, samen met je moeder!

Vanaf morgen kun je tijdens de beurs op de CraftKitchen-stand de projecten die we de afgelopen tijd maakten bekijken en de bloggers ontmoeten. Elke dag zijn er twee verschillende bloggers aanwezig. Ik ben er vrijdag en haak dan verder aan mijn hexagon-dekentje in een alternatieve kleur. Dit keer een blauw/grijs/oker-variant in plaats van de pasteltinten in het oorspronkelijke ontwerp.

Klik hier voor het haakpatroon >>

Landleven Winter

In navolging op Beleef Landleven afgelopen september, mag ik ook op Landleven Winter (de winterse variant op het Beleef Landleven-evenement) weer workshops verzorgen. Dit keer gaan we kerststerren haken. Ik maakte daarvoor een nieuw ontwerp en het patroon krijg je  als je aanschuift tijdens een van de (gratis!) inloopworkshops (van 11.00-13.00 en van 14.00-16.00 uur).

Het patroon komt ook beschikbaar in mijn webshop. Je kunt het binnenkort voorbestellen. Wanneer ik het patroon heb uitgewerkt krijg je hem automatisch in je mailbox en kun je je vast voorbereiden op de kerst ?

Het leuke vind ik aan het patroon is dat je er alle soorten garen voor kunt gebruiken die je leuk vindt en/of nog in je voorraad hebt. Katoen, wol, met of zonder glitter, alles kan. Ik haakte er inmiddels ook al een aantal aan elkaar tot een kerstslinger. En ook leuk: je hebt er zo een af. Dus een ideaal haakwerkje voor zo even tussendoor.

Maar eerst: vrijdag KreaDoe! Wie weet zie ik je daar. Mocht je ook gaan: heel veel plezier!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

5 Responses

 1. Anita
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd Manouk Haakmeester ?

 2. zusjeknus
  | Beantwoorden

  Als dit de winnaar haar echte achternaam is? Hihi wat een toffe achternaam

 3. Caroline
  | Beantwoorden

  Wat leuk Janneke dat je nu ook de Landleven Winter editie mag doen☺☺! En de Krea Doe☺☺…..allemaal leuke dingen!
  Die vakantie klinkt goed…..kan je hopelijk nog wel even op teren☺☺.
  Hele gezellige dagen toegewenst op de beurs.

  Lieve groet, Caroline.

 4. Margaret
  | Beantwoorden

  Prachtige herfstfoto. Bij het zien van die foto krijg je vast zin om er weer naar terug te gaan. Maar ja, nu eerst weer het werk en al je creatieve dingen. Leuk dat je ook de Landleven Wintereditie gaat doen. Maar eerst naar de KreaDoe.
  Manouk, gefeliciteerd!

  Groetjes en fijne dag, Margaret

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.