Home » Haakpatroon » Heerlijke Herfstsjaal gehaakt in Vintage Green

Heerlijke Herfstsjaal gehaakt in Vintage Green

Geplaatst in: Haakpatroon, Haken 3

Ha, zie me trots kijken: een WIP afgerond nog vóór ik hem aan mijn lijstje had toegevoegd 😆

Wat overigens niet wil zeggen dat dit haakwerk niet al een WIP was toen ik het lijstje maakte. Deze sjaal was een van die projecten waar ik het onder aan het lijstje over had: dat ik deze nog zou toevoegen. Nu heb ik even gas gegeven et voila: Work In Progress afgerond! ✔︎

Alleen de dreiging van een langer wordend lijstje was blijkbaar al weer voldoende. Nu ben ik nogal van de lijstjes en houd ik er van af te strepen. Zie ook deze blogpost die ik daar eens over schreef:

Herkenbaar?

Het haakpatroon is dat van de Heerlijke Herfstsjaal

Dit patroon haakte ik oorspronkelijk in een heerlijke herfstkleur (vandaar de naam) met merino wol. Ik wilde ook een niet-wollen versie haken, aangezien niet iedereen van wol houdt of er tegen kan. Ik koos deze net nieuwe variant van Durable Cosy: de Extrafine in de kleur Vintage Green (kleurnummer 2134).

Dit garen heeft een aanbevolen haaknaald maat 3 – 4, maar ik gebruikte net als bij de oorspronkelijke versie van de sjaal maat 6. Ook hier haakte ik vier bollen tot de ‘ritssluiting’ en had daarna nog 4,5 bol nodig om de sjaal af te haken en de kwasten te maken. Hij wordt dan ongeveer even groot als de wollen versie.

Je kunt de sjaal rustig met minder bollen haken, hij kan echt een stuk korter. Haak dan bijvoorbeeld 3 bollen tot de ritssluiting. Houdt er dan wel rekening mee dat hij dus ook minder ‘hoog’ wordt ter hoogte van de ritssluiting.

De sjaal valt soepel doordat hij is gehaakt op een grotere naald en hij heeft ook niet zo’n grote punt als veel gehaakte sjaals. En het allerbelangrijkst: het is een heerlijk go-with-the-flow patroon. Als je door hebt hoe het patroon in elkaar zit (echt níet moeilijk), hoef je niet te tellen, maar kun je zo door blijven gaan. Ook als je het werk dus even in een hoekje had liggen… 🙈

Ps: vind je 't fijn om de Heerlijke Herfstsjaal onder begeleiding te starten? Ik heb een workshop gepland op 12 september.

Terug naar mijn lijstje…

Waar op staat dat ik de workshop van aanstaande vrijdag (over het leren lezen van haakschema’s) verder moet voorbereiden.

Tot de volgende WIP (of ‘Afgerond!’)-update!


Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

3 Responses

 1. Joke
  | Beantwoorden

  Geweldig, wat een mooie kleur!! Weer mooi ge(m/h)aakt.

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Prachtige sjaal!
  Leuk hoe verschillende materialen zo’n verschillende look geven.
  Hier ook lijstjes en meer wensen dan tijd om alles af te krijgen ;-).

 3. […] kant leggen en maar eens zien wanneer je het weer oppakt. Zeg maar die stok achter de deur die een WIP-lijstje voor me is, is een keiharde deadline die je samen bent overeengekomen dat […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.