Home » Haken » Hart

Hart

Geplaatst in: Haken 0

Nu ik toch lekker bezig was met m’n stofrestjes, heb ik ook nog dit hart gemaakt.

Ik heb hiervoor zelf een hart op papier getekend en dit uit twee soorten stof geknipt. De boven en onderkant aan elkaar genaaid en over de naad een leuk roze geblokt lint met stippen genaaid. Om het lint vast te zetten voor ik het vast naai gebruik ik Stylefix van Farbenmix (verkrijgbaar in mijn webshop). Daarna heb ik twee stukjes lint (zigzagband en een gestipt satijnen lintje) met een knoopje vastgezet.
Vervolgens leg je de voor en achterkant (die je op dezelfde manier in elkaar hebt gezet als de voorkant) met de goede kanten op elkaar. Voor het ophanglintje aan de bovenkant leg je een dubbelgevouwen lintje tussen de twee laagjes stof (dus tussen de goede kanten). Zet met een speldje vast voor je gaat naaien. Markeer twee punten op het hart waar je een opening laat om te keren (het makkelijkst is om dat op een van de rechte stukken te doen). Naai de voor- en achterkant op elkaar.

Maak kleine inkepinkjes langs de rondingen en draai vervolgens je hartje met de goede kant naar buiten. Strijk het hart. Vul vervolgens op met vulmateriaal (of zoals Leon, onze jongste, het noemt: met schapevacht) en naai de opening met de hand dicht.
En klaar is je hart!

 Leuk aan je kast…
… of aan een tak met meerdere hartjes
Hartelijke groeten,
Janneke Assink
Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.