Home » DIY » Handgemaakte verjaardagscadeaus

Handgemaakte verjaardagscadeaus

Geplaatst in: DIY 2

Het weekend is nuttig besteed aan het maken van cadeautjes voor twee jarigen komende week. Ons neefje wordt op 1 januari 4 jaar en onze jongste wordt zaterdag al weer 7 jaar. Man, wat klinkt dat oud. Of zou dat alleen zijn omdat dat betekent dat ik ook weer ouder ben geworden? Confronterend… Hoe dan ook… *wijzigt snel het onderwerp van gesprek* ik heb voor hen beiden een etui gemaakt met hun naam en uiteraard, hoe belangrijk, hun leeftijd. Voor de één een setje dikke stiften er in gedaan, voor de ander een setje fineliners.

Ik vond op Noodlehead de tutorial voor een wat breder etui. Daar kun je ook nog eens iets in terugvinden vanwege de wijde opening. Ik heb de maten wat aangepast aangezien ik toch makkelijker centimeters knip dan inches, maar ‘t idee is hetzelfde.

Het boekje (32 ways to dress a bunny) is van Wee gallery en kocht ik bij PSIkhouvanjou.nl

Later maakte ik ook nog een zelfde model etui van zeil, voor zwemspullen voor onszelf, een paar maten groter (vanwege shampoo, borstel, zwembril etc). Mocht je ook aan de slag willen, maar andere afmetingen willen gebruiken, dan volgt hieronder een wat wiskundig verhaal. Ik neem het je niet kwalijk als je nu in slaap valt 😉
Bedenk welke maten je wilt:
x = de gewenste breedte van het etui
y = de gewenste hoogte
d = diepte van het etui, onderaan het etui gemeten

De afmetingen (breedte en hoogte) van de te knippen stoffen zijn dan:
Breedte: x + d + 1 cm voor de naden (uitgaande van 1/2 cm per naad. Naai je liever bredere naden, dan moet je die extra breedte hierbij optellen)
Hoogte: y + 1/2 d + 1 cm voor de naden

Voorbeeld: ik wilde een etui met een breedte van 27 cm onderaan (x) en een hoogte van 20 (y) en een breedte van 10 cm (d). Ik knipte daarom vlakken van 38 bij 26 cm als volgt berekend:
Breedte = 27 (x) + 10 (d) + 1 = 38 en Hoogte = 20 (y) + 5 (1/2 keer d) + 1 cm = 26

Ben je er nog? Fijn! Ik wens je veel plezier! En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

2 Responses

 1. little red home
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, alvast de beste wensen voor 2013 en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zoon (en ook neefje natuurlijk). Mijn zoon wordt in juli ook 7 en heet ook Leon (hoe toevallig is dat).
  Bijzondere leeftijd (klinkt al weer zo groot vind je ook niet). Leuk kadootje trouwens en bedankt voor de rekentips.
  Groetjes, Anne-Marie

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Hoi Anne-Marie, Wat een grappig toeval inderdaad! Jij ook alvast een heel gelukkig en creatief 2013! Hartelijke groet, Janneke

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.