Home » DIY » Haken voor jong en oud

Haken voor jong en oud

Geplaatst in: DIY, Haken, Handwerk 7

Vandaag haakte ik midden op de dag. Niet dat dat nou zo schandalig is, maar het was niet zo dat ik verder niets te doen had. Er is altijd nog wel een was die opgevouwen kan worden, zooi die opgeruimd kan worden of oppervlakken die schoongemaakt kunnen worden. Was het toch fijn voor de gemoedsrust dat ik voor een goed doel aan het haken was 😉

Earlybird haken Jip by Jan

Ik haakte namelijk mijn tweede Earlybirdje af (de eerste lag al even te wachten). De Earlybirdjes haak je voor prematuur geboren babytjes die in de couveuse liggen en baat hebben bij dit knuffeltje met staartsliertjes die doen denken aan de navelstreng.

Earlybird haken Jip by Jan

Niet alleen de allerjongsten hebben baat bij jouw haakwerk overigens, ook de ouderen. Want door bloemen te haken, steun je het Nationaal Ouderenfonds. Als je liever breit, is er ook nog de Goedgemutste breicampagne van Innocent Drinks, ook voor het Nationaal Ouderenfonds.

Dus als je nog eens een goed excuus nodig hebt om het werk te laten voor wat het is en de haak- of breinaald op te pakken:

Heb jij een goed doel waarvoor je haakt, breit, naait of ander handwerk verricht? Laat het weten, dan vul ik het lijstje aan.

7 Responses

 1. Jolanda Jager
  | Beantwoorden

  Afgelopen vakantie heb ik gehaakt voor Hartendekens. Lekker simpele, goedkope granny’s haken. Dat kan iedereen! Van de granny’s worden dekens gehaakt voor kinderen en jongeren die langdurig ernstig ziek zijn of een gezinslid hebben dat binnenkort overlijdt of pas overleden is. Met de dekens hopen ze warmte en geborgenheid te bieden.

 2. Mirne
  | Beantwoorden

  Dit vind ik wel heel erg tof. Ga ik aan mijn moeder laten weten, die haakt soms.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk Mirne! PS: wat heb je een mooie site! Ik zag al heel lekkere dingen staan. Ik kom nog eens langs!

 3. bianca
  | Beantwoorden

  Leuk al die goede doelen. Er worden ook inktvisjes gehaakt voor prematuurtjes.

  http://kleine-inktvisjes.eu/

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk Bianca, dank je wel voor het toevoegen!

 4. […] haakte ik bijvoorbeeld al eens Earlybirds voor te vroeg geboren baby’tjes, breide ik mutsjes voor het Nationaal Ouderfonds, maakte ik […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.