Home » Haken » Haken, naaien en bloggen voor CraftKitchen

Haken, naaien en bloggen voor CraftKitchen

Geplaatst in: Haken, Mijn eigen boek, Naaien 8

In mijn vorige blogpost schreef ik over deadlines en het nut van lijstjes. Het einde van deze maand (over 4 dagen!) is een grote deadline voor mij: dan moet ik alle patronen voor mijn boek inleveren. Dankzij de lijstjes – en mijn liefde voor het afvinken ervan – gaat het me lukken. Nog twee patronen controleren deze week en dan ben ik er!

Oh en wat kijk ik uit naar dat moment. Het bedenken en maken van de patronen was geweldig om te doen. Het uitschrijven is ook nog leuk. Maar daarna: nog eens alles doornemen, laten testen, de opmerkingen van de testers verwerken, nog eens goed doorlezen en dan, op hoop van zegen, het document definitief maken.

En dan ‘s ochtends wakker worden en je realiseren dat je ergens toch een fout hebt gemaakt (blijkbaar droom ik inmiddels over haak- en naaipatronen…). Snel in pyjama achter de laptop kruipen en blij zijn dat je het document dan weliswaar definitief had gemaakt, maar dat het boek – gelukkig – nog niet gedrukt is.

Voor een mens dat niet graag fouten maakt, maar zich inmiddels realiseert dat het met zoveel punten, komma’s, tekeningen, teksten en schema’s bijna onmogelijk is foutloos te werken, niet de fijnste periode van de boekmakerij.

Stoffen mandje naaien tutorial

Haken, Naaien en bloggen voor CraftKitchen

Maar gelukkig begon ik deze maand, hoe goed getimed ;-), ook nog aan iets nieuws! Ik ga, samen met Lisanne van Draad en Praat…, Marianne van MaRRose CCC, Lidy Nooij en Liza Veenendaal van ConfettiLab, bloggen voor CraftKitchen!

Om de beurt bloggen we over Haken, Naaien, Breien en andere DIY’s. Mijn eerste blogpost staat inmiddels online. Ik maakte een tutorial voor het naaien van altijd handige mandjes. Mijn tweede blogpost komt donderdag online: ik haakte, met de By Claire nr 1 bolletjes die je in de mandjes al ziet, een Lente Square kussen.

Lente square kussen haken

Gehaakt kussen Lente square

Ondertussen haakte ik ook een tweede, maar dan net iets anders, en ben ik zelfs al ver met de derde. En ook die wordt weer anders. Omdat ik het zelf lastig vind om meerdere keren precies hetzelfde te haken, maar ook om te laten zien hoe eenvoudig je zelf met een paar kleine aanpassingen een heel ander resultaat met hetzelfde patroon kunt bereiken.

Lente square haken naturel

 

Opruimen

Het bankje op de foto hierboven leende ik van de buurvrouw voor de fotoshoot voor mijn boek vorige week. Alle gehaakte en genaaide projecten voor mijn boek werden prachtig vastgelegd. Onder andere in mijn werkkamer met het altijd vrolijk makende Pip Studio-behang. De poster aan de muur is van Marloes van Wilikookshop. Het is een foto van een prachtig borduurwerk van haar hand. Ik leende het voor de shoot, maar toen ik alle geleende spullen naderhand terugbracht, kocht ik ook een exemplaar voor mezelf, want ik vind hem zo mooi. Het bankje bracht ik ook terug, maar met een beetje moeite. En niet omdat het zo moeilijk de trap af te krijgen was. Hij stond zo leuk.

Gelukkig was ik én jarig afgelopen week (ik werd 40! Ook dat nog 😉 Nee hoor, totaal geen moeite mee. Zo net na de aanslagen in Brussel, ben ik me zeer bewust van het feit dat velen best 40 hadden willen worden, maar dat niet mee mogen maken) én heb ik een zeer oplettende man. En dus kreeg ik voor mijn verjaardag ook zo’n bankje!

Het enige nadeel: ik moet gaan opruimen. Ik haak m’n hele werkkamer vol zo langzamerhand. Met alle werken voor het boek erbij én nog zoveel ideeën in m’n hoofd, wordt het tijd om afscheid te nemen. Om te beginnen met de grote roze poef met gehaakte doily. Dat levert me meteen de meeste ruimtewinst op.

Werkkamer Creatieve studio

Hij heeft een diameter van 60 cm en is 40 cm hoog. Je vindt via deze link meer foto’s en trouwens ook het haakpatroon mocht je er zelf graag een willen maken.

Ik verkoop de poef, inclusief vulling, voor € 50,- (exclusief eventuele verzendkosten). Dus mocht je nog een leuke blikvanger op bijvoorbeeld een meisjeskamer zoeken, dan is dit je kans 🙂 En als je ‘t leuk vindt, krijg je er dan ook de hoes in natureltint bij.

Mocht je interesse hebben, dan hoor ik het graag! (mail)

Poef doily gehaakt met Lang Yarns West Tweed

Boekupdate

Zoals je al las: alles is gehaakt en genaaid, de patronen zijn (nagenoeg) af en de foto’s zijn gemaakt. Toch duurt het nog even voordat het boek er echt is. Eerst moet de vormgever er mee aan de slag: ervoor zorgen dat alles in de juiste volgorde, voorzien van een mooie opmaak in een document wordt samengevoegd. Dat moet natuurlijk gecontroleerd en dan ook nog, detail, gedrukt worden. Vervolgens moet het boek worden verzonden en verspreid over groothandels, (online) boekhandels en handwerkwinkels. En dan, in augustus, is het zover: dan is mijn boek verkrijgbaar!

De cover is al wel opgemaakt en die mag ik binnenkort laten zien. Spannend moment, want daar staat een aantal van de projecten op en ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

8 Responses

 1. Loes
  | Beantwoorden

  Nog van harte gefeliciteerd Janneke! Wat een mooie foto’s weer, heerlijk die vrolijke kleuren! Zin in de lente!
  Ik ben heel erg benieuwd naar de cover van je boek.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Loes, voor de felicitatie als het compliment!

 2. Ine
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag, wens je een mooi nieuw levensjaar toe.
  Met de uitgave van je eerste Boek, toch wel, als een lichtpuntje.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Nou, absoluut een lichtpuntje! Dank je wel Ine!

 3. Lianne
  | Beantwoorden

  Nog gefeliciteerd! Ik ben wel erg benieuwd naar je boek, maar dat is nog even wachten ;). Wat een leuke poef. Ik heb zo’n zelfde staan en ik vroeg me al af of ik die op kan pimpen met een haakwerkje. Maar dit is wel een leuk idee!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank voor de felicitatie Lianne! Wat leuk dat je zo op een idee gebracht bent voor je poef. Veel plezier er mee!

 4. Stephanie
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je je 40e! En wat een prachtig lentekussen! Komt het patroon van de granny squares in je boek?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Stephanie! Het patroon voor deze square komt komende donderdag al op CraftKitchen.nl. Dank voor ‘t compliment!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.