Home » Haken » Haakvorderingen poncho nr 6

Haakvorderingen poncho nr 6

Geplaatst in: Haken 13

Door de hele interne verhuizing (en met name het opruimen, weggooien, wegbrengen en verkopen dat daarbij kwam kijken) gaat poncho nummer 6 het meest langzaam van alle poncho’s die ik tot nu toe haakte. En dat terwijl het voor een van de kleinste nichtjes is en dus met niet al te veel toeren klaar. Maar nu ben ik dan toch bij de rand aangekomen en heb de eerste toeren daarvan al klaar.

Rand gehaakte poncho 6

Ik raakte geïnspireerd door de rand van een patroon van Haak maar raak, waarbij de rand uit twee toeren achter elkaar bestaat. Je haakt daarvoor een toer in de voorste lus van je laatste toer en een toer in de achterste lus en dan heb je dus twee toeren achter elkaar, waar je weer op voort kunt borduren. Of haken dan, in dit geval. Ik ben nu bezig met de achterste toer en maak daar combinaties van stokjes en een picotsteek (wederom, geïnspireerd door bovengenoemd patroon).

Omdat het poncho’s haken bijna ten einde is, was het tijd om langs Het Wolhuis te gaan. Ik heb al weer een nieuw project in gedachten – een gehaakte slinger voor mijn nieuwe werkkamer – en daar had ik uiteráárd niet het juiste garen voor in huis. Nu wel. Al twijfel ik, zoals altijd, of ik het wel goed heb gedaan. Met of zonder paars en rood? Toch nog een tint blauw en/of fuchsiaroze erbij? Enzovoort. Enzoverder. Vaak gaat dit getwijfel door tot een project klaar is. Als ik geluk heb ben ik halfweg het haken toch tevreden.

 

Drops Paris slinger haken

Het garen dat ik koos is trouwens Drops Paris. Dat zie ik regelmatig voorbij komen, maar ik had er zelf nog nooit mee gehaakt. Toen ik zag dat je het met haaknaald 5 haakt, was ik direct om. Want daar houd ik wel van: grote stappen, snel thuis 🙂 Al werd ik wel gewaarschuwd dat het makkelijker splijt dan bijvoorbeeld Catania of Coton 8. We gaan het meemaken. En ik doe uiteraard weer verslag.

Het was trouwens nog een hele opgaaf alleen deze bolletjes mee te nemen. Ik zag weer veel te veel moois. Maar het feit dat ik net grondig heb opgeruimd, was een goede stok achter de deur. Voor zo lang het duurt.

Ik kreeg trouwens alvast iets heel moois mee. Niet voor mezelf maar voor een van jullie! Want Het Wolhuis heeft binnenkort een leuk feestje te vieren. Over het wat, waarom en hoe lees je binnenkort.

Winactie Wolhuis Feest coll

13 Responses

 1. Annemiek
  | Beantwoorden

  Hahaha, heel herkenbaar! 😉
  Ik zou zonder paars en rood doen, maar twijfel ook aan de oranje… Waarom geen geel en een extra tint blauw?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja, maak het nog moeilijker Annemiek door nog een kleur voor te stellen 😉 Maar je hebt een punt hoor, daar heb ik ook aan getwijfeld. En ik denk… dat die er ook nog bij gaat.

 2. BY JM
  | Beantwoorden

  Ook die laatste poncho is mooi aan het worden!
  En dat kleurendilemma speelt hier ook bij een omslagdoek…. heel herkenbaar dus.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Toch altijd fijn te lezen dat ik niet de enige ben 🙂

 3. M♡nique
  | Beantwoorden

  Weer een prachtige poncho. Drops Parijs vind ik heerlijk haken heb er al 2 dekens mee gehaakt. Kleurtjes zijn geweldig! Ik zou rood, paars & fuchsia erbij doen! Lekker kleurig en geweldig bij je behangetje

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank voor je advies! Wat leuk dat je er al twee dekens mee hebt gehaakt. Ik vind de kleuren ook prachtig.

 4. Ik vind de poncho nu al super!
  Benieuwd naar eindresultaat!!
  Wederom mooie kleurtjes bij elkaar.
  De vlaggetjes ook, ik zou het rood en paars er wel bij doen, lekker fleurig!
  Fijne dag!
  Groetjes, Joyce

 5. Henja Post
  | Beantwoorden

  Met paars en rood! lekker fleurig! heerlijk!

 6. Margaret
  | Beantwoorden

  De laatste poncho voor het kleinste nichtje wordt vast de mooiste. Leuke rand.
  Zo te zien ga je een gezellige slinger maken, helemaal passend bij jouw kamer. Met Drops Paris is best goed te haken. Je moet er gewoon even aan wennen en niet iets preciezer insteken met de haaknaald. De resultaten zijn meestal mooi.
  Een feestje? Ik ben benieuwd.

  Veel haakplezier, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ik kan er ook goed aan wennen Margaret. Het splijt inderdaad sneller dan bijvoorbeeld Catania, maar als je de slag een keer te pakken hebt (kwestie van de punt van je haaknaald goed draaien), ga je als een speer. En ik vind de kleuren inderdaad prachtig en het voelt heerlijk. Ik zie daar zo een dekentje van voor me…

 7. Nicky Blanksma
  | Beantwoorden

  Leuk deze poncho:-) leuk voor mijn kleindochter.
  Las over een slinger van Drops Paris, heb zelf een hartjesslinger gemaakt met verschillende kleuren met Drops Paris katoen, heerlijk om daarmee te haken,
  ook een grote granny square ermee gehaakt.
  Leuk om deze blog te lezen.
  Nicky

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Nicky! Poncho’s zijn inderdaad heel erg leuk voor kleindochters (en (schoon)dochters zijn er waarschijnlijk ook heel blij mee, mijn schoonzussen in ieder geval allemaal wel :-)).

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.