Home » Haakpatroon » Haakpatroon ponchootje en video Landleven haakpakket

Haakpatroon ponchootje en video Landleven haakpakket

Als je de nieuwe editie van Landleven al hebt, had je mij en Max wellicht al zien staan in ons prachtige herfstbos ???

Het blijft bijzonder mezelf (en Max) in print te zien. In ‘ons’ Rijssen. De omslagdoek ontwierp ik vorig jaar en met dank aan Rita, die niet alleen het patroon testte maar ook bereid was twee van de drie (!) sjaals te haken, konden we vorig jaar herfst, nog net voor de laatste blaadjes van de bomen vielen, deze foto’s maken. Want zo werkt dat dus met magazines, leerde ik: een foto die buiten gemaakt wordt, moet wel passen bij het jaargetijde waarin de bewuste editie uit komt. En het is niet een kwestie van plaatje schieten en hup, morgen in een magazine. Daar gaat nog al wat tijd overheen. In dit geval dus een heel jaar.

Ik haakte destijds de blauwe sjaal (IJsvogel) en met de restjes garen van de omslagdoek haakte ik een ponchootje aan de hand van het patroon uit Haakspiratie.

Voor de gelegenheid kun je het patroon (gratis!) vinden op de Landleven-site: Haakpatroon Babyponcho

Videotutorial bij omslagdoek Landleven

Bij het haakpakket dat je bij Landleven kan bestellen zit een uitgebreide patroonbeschrijving voor de omslagdoek. Soms kan het echter toch handig zijn om bepaalde steken even te zien en daarom kwam de Landleven filmploeg even geleden bij mij langs. Ik haakte een aantal steken uit het patroon voor. Het filmpje staat nu online op Landleven.nl:

Ik vond het weer best spannend om het eindresultaat te zien. Vooral als ik iets aan het uitleggen ben en ik die camera maar van voren blijf zien. Dan denk ik steeds: “Oh zo kun je ‘t net niet zien!”. Maar dan schakelen we toch gelukkig net over tijd over naar de tweede camera, die half achter mij stond, en kijk je mee over mijn schouder.

In de screenshot hierboven zie je hoe ik de steek in de laatste toer om de rand uitleg. Het is een steek die ik leerde terwijl ik een patroon voor Marianne’s boek Eindeloos haken aan het testen was. Hij is ontzettend leuk vind ik en geeft de sjaal, die verder uit relatief eenvoudige steken bestaat, net een beetje extra.

Zo is de sjaal voor zowel beginnende haaksters goed te doen, maar geeft het ook nog een beetje uitdaging voor de meer gevorderde haakster. Dat was althans mijn intentie. En nu maar hopen dat het ook zo ervaren wordt. Want spannend blijft het elke keer weer: of dat wat ik van te voren allemaal verzin en bedenk ook zo overkomt en wordt ervaren.

Heb jij de omslagdoek al gehaakt? Wat vond je er van?

Ps: het patroon is, net als bij de Landleven jubileumdeken, het eerste jaar na het verschijnen van het pakket niet los verkrijgbaar. Inmiddels kun je het patroon voor de wieberdeken wel los verkrijgen. Het patroon voor de omslagdoek is volgend jaar augustus te koop in mijn webshop. Gelukkig wordt het daarna ook vanzelf weer herfst 😉

*Edit: het haakpatroon voor de Landleven omslagsjaal is nu te bestellen in mijn webshop > Haakpatroon Omslagsjaal

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Margaret
  | Beantwoorden

  Echt bijzonder om te lezen hoeveel tijd eroverheen gaat voor een patroon of bericht in een magazine komt. Is het niet lastig om al die tijd dingen niet te kunnen delen en af te moeten wachten hoe het er in het magazine uit zal zien?

  Groetjes, Margaret

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Nou en of dat lastig is Margaret! Ik had wat dat betreft al wel een beetje ervaring met mijn boek, waar ik ook lange tijd niets mocht laten zien, maar het went nog niet hoor. Aan de andere kant is het wel geweldig om mee te maken, dus ik neem het graag voor lief!

 2. Verie
  | Beantwoorden

  Super leuk weer, Janneke! Ik zag je staan in de Landleven hoor! prachtige foto!

  Lieve-groetjes,
  Verie

 3. gerie van der Wind
  | Beantwoorden

  Wat is de maat van de sjaal die nu in landleven staat, deze gegevens staan er niet bij.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.