Home » Haken » Haakpatroon poef doily uitwerken

Haakpatroon poef doily uitwerken

Wat heb ik me nu weer op de hals gehaald? Het patroon voor de doily voor op de poef éven uitwerken. Ik had weliswaar meegeschreven, maar een doily uit m’n hoofd haken blijkt minder ingewikkeld dan m’n eigen krabbels na-haken.

Het begin is er echter…

Haakpatroon poef doily Magische-cirkel
Ik haak deze versie in maar één kleur. Of nou ja, een kleur, het is tweed, dus stiekem zitten er heel veel kleuren in. Zie onderstaande close-up: ik zie blauw, oranje, geel, groen, aubergine,…

Haakpatroon poef doily Close-up Lang yarn Tweed

Zo heb je straks niet alleen het haakpatroon voor de doily, maar ook een alternatief voor haken met verschillende kleuren, zoals ik in mijn eerste versie deed. Want die bonte mix is op mijn nieuwe werkkamer heel erg mooi, in onze woonkamer is het doorgaans iets ingetogener 😉

Lang Yarn West Tweed

Het Wolhuis vroeg me West Tweed van Lang Yarn eens te proberen. Het is een wol/polyacryl/viscose-mix en ik vind de kleur prachtig. Nu ga ik de komende tijd uitvinden hoe het haakt en wat het effect gaat zijn. Want er zitten niet alleen stukjes kleur in verwerkt, het draad zelf gaat ook van licht naar donker (en weer terug). Tot nu toe haakte ik alleen met effen kleurig garen, dus ik ben heel benieuwd.

Wordt vervolgd!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.