Home » Tutorial » Haakpatroon poef doily deel 6

Haakpatroon poef doily deel 6

Vandaag de laatste toeren van de poef doily! Gelukkig is het weer voor binnen zitten en haken 🙂

Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5

Toer 23 voor (roze): deze toer haak je in de voorste lus van toer 22 en komt daarmee dus voor (of bovenop) toer 23-achter. Hecht willekeurig waar aan en haak 3 lossen (=1 stokje), 1 losse, en haak een stokje in de tweede steek van de vorige toer. Ga zo door (losse, steek overslaan, stokje) tot je rond bent en sluit af met een halve vaste.

Toer 24 (mint): de laatste twee toeren worden bij de kleurrijke variant in 1 kleur gehaakt (in mijn voorbeeld beide mint). In toer 24 ga je de basis voor de boogjes haken. De boogjes heb ik telkens geplaatst ‘onder’ de popcornsteek en het vaste-3stokjes-vaste cluster van toer 20 (zie de linker foto hieronder). Dat betekent dat je laatste steek in toer 23 telkens in het laatste stokje voor de popcorn of het cluster is, je dan 9 lossen haakt en je weer ‘landt’ in toer 20 in het stokje na die popcorn of dat cluster. Ik beschrijf dat zo specifiek omdat je hier precisie en herhaling even moet laten voor wat het is en zelf moet opletten waar je wat moet doen. Klinkt ingewikkelder dan het is, ik hoop het met een foto duidelijk te kunnen maken…

Haakpatroon poef doily toer 24

Het idee is dus 9 lossen om een boog te maken, daarna een vaste in het eerste stokje na het stokje boven de popcorn of het cluster, een losse, weer een vaste in het volgende stokje, losse, vaste in volgende stokje en nu komt de variatie: meestal moet je dit (losse, vaste) vier keer doen, maar zo af en toe zitten er maar drie stokjes tussen en dan stop je dus bij de derde vaste en ga je 9 lossen haken. Zie ook de foto hierboven rechts: je ziet drie vasten achter het linker tekstballonnetje en 4 vasten boven het rechter tekstballonnetje.

Zie je later niets van terug. Althans, het was jou in mijn foto’s toch nog niet eerder opgevallen? Nu je ‘t weet waarschijnlijk wel 😉

Toer 25 (ook mint): de laatste toer! In deze toer haak je in de lossenboog: 6 stokjes, 1 dubbelstokje, 3 lossen, 1 dubbelstokje, 6 stokjes. Haak dan een vaste in het midden van de vasten-lossen-serie. Als je vier vasten tegenkomt (zoals op de foto hierboven rechts) haak je de vaste om de middelste losse. Kom je 3 vasten tegen (zoals op de rechter foto achter het linker tekstballonnetje), dan haak je je vaste in de middelste vaste. Vanaf deze vaste ga je weer naar de lossenboog en zo haak je door tot je rond bent. Hecht af en je poef doily is klaar!

Ik ga nu de poefhoes in elkaar naaien en hoop het eindresultaat snel te kunnen laten zien. Laat je me jouw poef doily ook zien? Ik ben heel benieuwd!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.