Home » Tutorial » Haakpatroon poef doily deel 4

Haakpatroon poef doily deel 4

Dank jullie wel allemaal voor jullie lieve reacties op mijn blogpost van gisteren! Ik had nooit verwacht dat het zoveel zou losmaken. Fijn ook te lezen dat heel veel van wat ik schreef herkenbaar was voor velen. Ben ik toch niet de enige die daar last van heeft, dat scheelt altijd 😉 En heel bijzonder vond ik de reacties waarin werd geschreven dat mijn post net op tijd kwam, omdat dit nu net was waar mee geworsteld werd en dat de tips heel erg van pas kwamen. Dank allemaal voor jullie openheid!

En dan weer terug naar de orde van de dag… Want er is nog een aantal toeren van de poef doily te haken!

In deze blogpost de beschrijving van toeren 17 tot en met 20 van de poef doily. (De eerste delen en de uitleg gemist? Geen nood: deel 1 / deel 2 / deel 3)

Haakpatroon poef doily deel 4

Toer 17 (roze): ‘1-kleur’: haak halve vasten tot je halfweg het tweede boogje bent (ik had er 5 nodig). Als het goed is zit je nu in het boogje voor het v-tje (daar waar je in de vorige toer een stokje, 3 lossen en een stokje in dezelfde steek haakte). ‘Kleurrijk’: hecht aan in het boogje voor een v-tje (zie zin hiervoor). Beide: haak 1 losse (=1 vaste), haak 5 stokjes in het volgende lossenboogje (dat v-tje waar ik het net over had). Haak 1 vaste in de volgende lossenboog. Haak 5 lossen en haak dan een vaste in het tweede lossenboogje daarna (je zit dan weer in de lossenboog voor het volgende v-tje). Herhaal tot je rond bent. Sluit af met een halve vaste in de eerste losse (die dienst deed als vaste).

Toer 18 (mintgroen): ‘Kleurrijk’: hecht aan in een eerste stokje. ‘1-kleur’: haak een halve vaste in het eerste stokje. Beide: haak 3 lossen (=1 stokje) en 1 stokje in het tweede stokje, haak 1 stokje in het derde stokje, een losse en nog een stokje in het derde stokje. Haak ook een stokje in het 4e en het 5e stokje. Haak 9 vasten om de lossenboog. Haak zo door tot je rond bent en sluit af met een halve vaste in de 3e losse van het eerste stokje.

Toer 19 (fuchsia): ‘Kleurrijk’: hecht aan in het losse-boogje van de vorige toer. ‘1-kleur’: haak halve vasten tot je in het losse-boogje bent. Beide: haak 2 lossen en sla de draad om de naald (alsof je nog een losse zou willen haken, maar haal niet door), haak 1 stokje in de losse-boog maar sla de laatste stap over, haak nog 1 stokje in de losse-boog en haal bij de laatste keer doorhalen de draad door alle lusjes op je naald. Je hebt nu 3 stokjes samengehaakt (waarvan het eerste stokje uit 3 lossen bestond). Haak 3 lossen en haak nogmaals 3 samengehaakte stokjes in de losse-boog. Haak 5 lossen en haak een vaste in de middelste van de 9 vasten uit de vorige toer. Haak 5 lossen en haak 3 samengehaakte stokjes, 3 lossen en nogmaals 3 samengehaakte stokjes in de losse-boog. Herhaal tot je rond bent en sluit met een halve vaste

Toer 20 (aubergine): ‘1-kleur’: haak halve vasten tot je in de lossenboog zit. ‘Kleurrijk’: hecht aan in de lossenboog tussen de twee samengehaakte stokjesclusters. Beide: haak 1 losse (=1 vaste), 3 stokjes en een vaste in de lossenboog. Haak vijf lossen, haak een popcornsteek in de vaste, haak weer 5 lossen. Haak een vaste, 3 stokjes en een vaste in het lossenboogje tussen de volgende twee samengehaakte stokjesclusters en herhaal tot je rond bent. Sluit af met een halve vaste in de eerste losse.

Heel veel succes weer! Laten jullie me jullie vorderingen zien? Ik ben heel benieuwd.

Mocht er iets onduidelijk zijn in de beschrijvingen, laat het vooral weten!

 

6 Responses

 1. Astrid
  | Beantwoorden

  Fijn ik ben weer helemaal bij, ben benieuwd naar het volgende deel.
  Ik vind het al mooi worden, zal morgen proberen een foto te plaatsen.

 2. jacq
  | Beantwoorden

  Welke poef gebruiken jullie voor deze CAL ???

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Jacq, ik gebruikte een kant en klare poefvulling (van Schuimrubbelbetaalbaar.nl).

 3. Sabine
  | Beantwoorden

  Wat een super patroon is dit! Heel duidelijk uitgelegd, en ik word er blij van!
  Ik maak er geen poef van maar een groot rond kussen voor op de bank.
  Dank voor je patroon!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Sabine! Fijn dat je ‘t duidelijk vindt én natuurlijk dat je er blij van wordt, minstens zo belangrijk 🙂

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.