Home » Haken » Haakpatroon Hexagon bloemendeken – update

Haakpatroon Hexagon bloemendeken – update

Even een update over de Hexagon bloemendeken. Ik heb het hexagonnendeel namelijk af en ben toe aan het haken van de rand.

Gisteravond begon ik er aan en bedacht me dat het wel leuk zou zijn om even een foto te laten zien van hoe de deken tot nu toe is.

Dus ging ik snel naar buiten terwijl er nog net een zonnetje scheen en drukte mijn telefoon in de handen van onze jongste.Β 

Hij heeft me er mooi op he? Ik sta dus volledig uitgestrekt achter al die hexagonnen πŸ˜„

Mijn zusje merkte bij het zien van die foto droog op dat het adersom handiger was geweest: Leon de deken op laten houden en ik de foto nemen. Leon is namelijk zo’n 20 cm langer dan ik ben. En ik had de foto later niet zo bij hoeven snijden πŸ˜† Maar he, het resultaat is er niet minder om.

Als je goed kijkt, zie je dat de 1e toer van de rand start in lichtroze 🧢

Toevoeging aan patroon halve hexagon

Hier had ik net een eerste randje langs de onderkant gehaakt. Bij het langs de zijkant omhoog haken kwam ik erachter dat ik het niet zo mooi vond om in de halve hexagonnen te haken. Ik heb daarom een toevoeging op het patroon van de halve hexagonnen gemaakt. Als je net als ik alles al gehaakt hebt, is er geen man overboord. Je kunt je of 1) niet storen aan wat ik nou toevallig minder mooi vind of 2) dat randje halve vasten er alsnog aan haken.

Dat laatste heb ik gedaan. Dat betekent wel weer een paar draadjes extra afhechten, maar he, als je al bijna 300 hele en halve zeshoekjes hebt afgehecht, kunnen die paar er ook nog wel bij πŸ˜…

Ik heb dat overigens alleen bij de gekleurde halve hexagonnen gedaan. Als ik bij het ecru komt, wissel ik ook in de rand van kleur naar ecru en dan vind ik niet erg, dat wat ik met kleur op kleur wel storend vond.

Afmetingen en hoeveelheid garen

Ook even een tussenstand met betrekking tot de hoeveelheid garen. Mijn deken weegt nu 1158 gram. Van de ecru kleur ben ik nu met de 8e bol bezig. Van de overige kleuren heb ik maar (een deel van) 1 bol nodig gehad.

De afmeting van de deken – nog zonder rand dus – is nu 1,25 bij 1,85 m. Ik heb 21 banen gehaakt van 13 hexagonnen breed.

Nieuwe versie haakpatroon beschikbaar

Ik heb beide updates (de toevoeging aan het patroon van de halve zeskantjes en de afmeting en garenhoeveelheid) verwerkt in een nieuwe versie van het haakpatroon. Die kun je opnieuw downloaden via de link in je bestelbevestigingsmail of via je account.

Heb je het digitale haakpatroon nog niet gekocht? Je vindt in mijn webshop:

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl
Laatste berichten van

8 Responses

 1. Diana
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Ik wil graag de update downloaden, kan echter de bevestigingsmail niet meer vinden. Ik heb destijds het patroon opgeslagen, en de mail is op de een of andere manier ondergesneeuwd.
  Kan je hem nogmaals sturen?
  Groetje, Diana🌸

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Hoi Diana, heb een account voor je aangemaakt en daar je bestelling (en de eerder bestelde patronen) aan gelinkt. Nu kun je er altijd bij. Veel haakplezier!

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Prachtig is ‘ie!

 3. Margaret
  | Beantwoorden

  Leuk om het verhaal achter de mooie foto te lezen. Jouw zoon heeft de deken prachtig op de foto gezet.

 4. Francien van Oosterhout
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke, een vraagje ik heb mij aangemeld voor de Facebook groep, alleen ik krijg geen goedkeuring.
  Francien is mijn naam en bij FB is het Wieerter Maegdje.
  Geweldig patroon net al jouw andere patronen πŸ˜‰

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Hallo Francien, vreemd, ik kan geen verzoek van jou vinden in de groep. Zou je ‘t nog eens willen proberen en ook je ordernummer voor de Hexagon bloemendeken erbij vermelden? Dank je wel!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.