Home » Garen » Haakpatroon fietsbelhoesje, heel veel garen en handlettering voor een jarige

Haakpatroon fietsbelhoesje, heel veel garen en handlettering voor een jarige

Geplaatst in: Garen 8

Handlettering

Om maar met het feestje in huisje te vallen: onze oudste werd afgelopen woensdag 13 jaar. Hij wilde geen cadeau, maar graag een dagje weg met z’n allen. Het liefst om te shoppen. Waar hij dat van heeft, weet ik niet, want man en ik zijn daar beiden geen fan van. Hoe dan ook, er was dus geen cadeau om uit te pakken en daarom maakte ik deze kaart,

Handlettering verjaardagskaart

geïnspireerd door de Handlettering boeken van Karin Luttenberg. Ik liet je in deze blogpost zien dat ik ze had gekocht en er nog niet zoveel mee had gedaan. Ondertussen had ik in het werkboek al wel wat freubels en letters getekend, maar nog niks ‘echts’. Tot dinsdagavond dus. En het smaakt naar meer! Wat eigenlijk niet de bedoeling was natuurlijk, ‘k was niet echt op zoek naar nog meer hobby’s… ?

Haakpatroon Fietsbelhoesje

Afgelopen week herschreef ik het haakpatroon voor de fietsbelhoes die ik een paar jaar geleden maakte. Ik kon m’n aantekeningen nergens meer vinden, dus haakte ik hem ‘even’ opnieuw. Blij dat het hier niet om een deken ging 😉

Mijn nichtje raakte haar hoesje vorig jaar kwijt toen haar fiets werd gestolen en dus werd deze nieuwe voor haar.

Je vindt het haakpatroon hier op mijn blog en binnenkort in een heel erg mooi tijdschrift.

Heel veel garen en gezelligheid

Lang Yarns party @ Knotten Delft
Lang yarns party at knotten delft

Zaterdag was ik in Delft bij Knotten waar Lisanne (van Draad en Praat…) een Lang Yarns garenfeestje hield. Zoals altijd was het ook deze keer weer heel gezellig met alle garen- en handwerkliefhebbende dames. Het blijft bijzonder hoe snel je elkaar vindt en de middag voorbij vliegt als het gaat over handwerken. En natuurlijk fijn om kennis te mogen maken met zoveel mooie garens. Ik kende Lang Yarns al onder andere van de fijne Sempione waar ik menig krukhoesje mee haakte.

Al gezellig pratend (en heerlijk etend, dank Lu-st voor de heerlijke lunch en dames die heerlijks bakten en meenamen) pakte ik twee bollen Grande en breide daar deze toeren mee:

Lang Yarns Grande breien

In deze closeup kun je de structuur van het garen (100% katoen) beter zien:

Lang Yarns Grande closeup

In mijn goodybag zaten deze prachtige garens en goodies:

Lang Yarns party at Knotten Delft

Lang Yarns party at Knotten Delft

Lang Yarns party at Knotten Delft

Thuisgekomen pakte ik de Lang Yarns Asia, een zijde/yak-combinatie (zó zacht!) in een prachtig diepe aubergine kleur (echt, héél mooi!), het patroon van de lace square deken uit mijn boek en haaknaald 3,5 mm. Een heel fijne combinatie zo blijkt.

Lang Yarns Asia Lace square

Lang Yarns Asia Lace square

Nu nog bedenken wat ik met die andere mooie bolletjes ga maken.

Ik kijk terug op weer een heel bijzondere middag (en avond, we plakten er met een paar dames nog een paar uur in die mooie stad Delft bij aan in een ontzettend leuk restaurant midden in het centrum).

Lang yarns party at knotten delft

Nieuwe kleuren By Claire Sparkle

Deze week kwamen er zes nieuwe kleuren By Claire sparkle uit en het CraftKitchen-team had de eer de nieuwe kleuren te mogen ontvangen. Ik gebruikte By Claire Sparkle eerder al in de vlinderstrikjes voor kerst. Dit jaar kan ik die dus ook in flamingo, coraal, ivoor, mint, grijs en donkerblauw maken.

De kleuren matchen uiteraard met de bestaande kleuren By Claire:

By Claire Sparkle nieuwe kleuren 2017

By Claire Sparkle nieuwe kleuren 2017

By Claire Sparkle nieuwe kleuren 2017

Op de foto hierboven zie je een glimp van mijn nieuwe haaknaaldenhouder, gemaakt door mijn zusje die al eerder liet zien handig te zijn met hout. Het is het zusje waarover ik hier eerder al schreef in een blogpost waarin ik beweerde nooit, maar dan ook nooit een hond te willen hebben. Whahaha ? (zie hier… zo zie je maar weer, zeg nooit nooit). Hoe dan ook: ik heb nu een heel stoere haaknaaldenhouder op mijn bureau staan!

Haaknaaldenhouder hout

CraftKitchen op de Handwerkbeurs

Volgende week is de Handwerkbeurs in Zwolle en het CraftKitchen-team is aanwezig!

CraftKitchenBloggers

We hebben er een gezellige keuken waar je aan kunt schuiven. Elke dag zijn twee van de bloggers aanwezig en kun je verschillende handwerktechnieken ‘afkijken’. Ik ben er zondag en neem mijn breinaalden en Rowan-wol mee en laat je zien hoe je een kleur kunt inbreien.

Kom je gezellig langs?

Morgen eerst nog naar de boeklancering van Nienke Landman (boek: Mooi van Draad, haken en breien in kleur en structuur) bij Rits in. Ik heb er zin in! (Zo fijn om weer naar iemand anders’ boeklancering te gaan, wel een feestje, niet de stress ;-))

Ik wens je een heel fijn weekend!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

8 Responses

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Wat een gezelligheid allemaal! Heerlijk om te lezen en te zien.
  Prachtige garens. Daar ga je vast mooie dingen van maken.
  Jouw haaknaaldenhouder vind ik super stoer. Zo eentje zou op mijn bureau ook niet misstaan ;-).
  Veel plezier op de boeklancering en de handwerkbeurs!

 2. Margaret
  | Beantwoorden

  Nog gefeliciteerd. Mooie kaart. Zo leuk dat kinderen hun ouders zo kunnen verrassen met dingen die ze niet van hebben afgekeken. Jouw zoon weet duidelijk wat hij wil.
  Dank je voor het leuke patroon. De fietsbel geeft de saaie fiets iets vrolijks.
  Wat een prachtige garens en wat een gezelligheid. Dit berichtje is net als kijken in een snoepwinkel. Zo aantrekkelijk en wat een mooie kleuren.

  Groetjes, Margaret

 3. Zusje
  | Beantwoorden

  Hahahaha ik las nog ff dat verhaal over die hond terug. Met de zaagtafel, decoupeerzaag en kolomboor knuselen is nóg leuker dan met de spijker & hamer vandaag de dag ;-). Maar die attributen kende ik zo’n dertig jaar geleden helaas nog niet.
  En gelukkig is Max er toch gekomen ondanks het gekwijl van Cato.
  Wat een ontzettend mooie kleuren in deze garens van Lang! Ik vind die aubergine yak ook echt prachtig. Ik móet iets stoffigs bedenken met deze voor in onze werkkamer in wording haha XX

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, gelukkig kende je ze toen nog niet inderdaad, anders was het een lang gebed geworden ?
   Die Asia heb ik ook in groen/grijs gekregen, perfect voor jouw huis. En perfect voor mijn opruimmaand ?

 4. moois van mie
  | Beantwoorden

  Ik vind het erg mooi, maar ik vraag me wel af of de bel dan nog wel werkt? Dempt dat het gerinkel niet?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dat doet het zeker, vandaar ook mijn opmerking erover bij het patroon ?

 5. […] Handlettering is al een tijdje ‘hot’. Zelfs ik ben er aan begonnen. En dan weet je… […]

 6. […] was geweest kreeg ik, heel lief, een cadeautje van haar. Creative letters omdat ik met tekenen (handlettering en visueel notuleren) was begonnen en de Jan, vanwege mijn naam (zo […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.