Home » Haakpatroon » Haakpatroon Embracing Granny deken klaar

Haakpatroon Embracing Granny deken klaar

Geplaatst in: Haakpatroon 0

Het haakpatroon voor deken Embracing Granny is klaar! Wat een heerlijke deken was dit om te haken en om hem al hakend te zien groeien. Gelukkig haakte ik (de mintgroene versie) terwijl het nog niet zo warm was als nu.

De versie waarbij je de octagonnen en mini granny squares pas aan het einde aan elkaar haakt met een ‘continuous join’ is wat dat betreft een ideaal vakantie/zomerproject. Je haakt eerst alle losse onderdelen (zie de stapeltjes groeien!) en pas aan het einde vormt zich de hele deken.

Join as you go versie. De deken groeit terwijl je de octagonnen haakt. In de laatste ronde haak je de octagon vast aan de deken.
Embracing Granny blanket

Het patroon bevat de beschrijving van beide versies. Daarnaast is voor zowel de mintgroene versie, gehaakt met Durable Cosy fine, als voor de beigekleurige, gehaakt met Stylecraft Special DK beschreven welke kleuren ik gebruikte en hoeveel je nodig hebt.

Gebruikt garen Haakpatroon Embracing granny deken

Voor de join as you go versie heb je 31 bollen van de hoofdkleur nodig en 10 bollen van de accentkleuren (Durable Cosy fine). Voor de Stylecraft Special DK heb je 8 bollen van de hoofdkleur en 4 bollen voor de join en randen nodig. Voor de mini granny squares in totaal 250 gram in totaal. Ik gebruikte daar restjes van 10 verschillende kleuren voor (ong. 25 gram per kleur).

De dekens zijn resp. ongeveer 1.40 m bij 1.90 m / 1.45 bij 2.00 m groot geworden.

Haakpatroon inhoud

Het digitale haakpatroon bevat 14 pagina’s met een zeer gedetailleerde beschrijving van het patroon, is voorzien van foto’s en haakschema’s. Daarnaast is een kleurplaat opgenomen zodat je jouw kleurencombinatie eerst kunt inkleuren, voor je hem gaat haken.

Laatste versie haakpatroon

De versie die je nu kunt downloaden, is de laatste versie van het haakpatroon Embracing granny deken. Alle onderdelen zitten er nu in.

Heb je een account en was je ingelogd toen je het patroon bestelde? Dan kun je de laatste versie vanuit je account downloaden. Heb je het patroon besteld als gast? Zoek dan je bestelbevestiging (per mail) op en klik nogmaals op de downloadlink. De nieuwste versie verschijnt dan.

Had je het patroon eerder nog niet besteld? Ga dan naar mijn webshop en bestel:

De vertaling (Engels) van het patroon zal volgen. Daarnaast had ik nog nieuwe foto’s willen laten zien, maar helaas… de techniek zat me niet mee. Dus ook die volgen!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.