Home » Tutorial » Haakpatroon Doily uit Mollie Makes Haken

Haakpatroon Doily uit Mollie Makes Haken

Geplaatst in: Boeken, Haken, Tutorial 4
Mollie Makes Haakpatroon Doily
Foto: Mollie Makes Haken

Een van mijn favoriete boeken is Mollie Makes Haken. Het is een van de eerste haakboeken die ik kocht en ik haakte er al verschillende patronen uit. Zo ook deze doily en onderzetters (lees hier de blogpost die ik daarover schreef en deze).

Doily haakpatroon Mollie Makes JipbyJan

Uitgever Kosmos (voorheen Tirion) stelde het patroon eerder beschikbaar op haar site, maar op de nieuwe website was daar helaas geen plaats meer voor. Gelukkig mag ik het nu beschikbaar stellen. Op mijn blog is altijd plaats voor een haakpatroon 🙂

In deze blogpost laat ik het patroon zien voor de enkelvoudige doily. Dat is de grote rozet die in drie kleuren is gehaakt (in het boek beige/rood/wit op mijn foto’s in fuchsia/roze/oranje en paars/lila/beige). In een volgende blogpost zal ik haakpatroon voor het meervoudige doily-motief en de onderzetters delen.

Molly Makes Haken blz 38 Eigentijdse Doily

 

Haakpatroon Doily Molly Makes Haken

Volgende keer laat ik het patroon van de meervoudige doily en de onderzetters zien.

Veel plezier met haken!

Mollie Makes Haken

Meer informatie over het boek Mollie Makes Haken vind je op Kosmos Uitgevers

Auteur: Mollie Makes team
ISBN: 9789043915618
Prijs: € 16,95

4 Responses

 1. Alexandra
  | Beantwoorden

  I would love to make this doily! Is there an English version available?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hi Alexandra, not online as far as I know. But it’s in the book Mollie Makes Crochet.

 2. Gerda
  | Beantwoorden

  Hoi hoi ik zoek een patroon voor een bord kleedje ongeveer 17 tot 19 cm rond .
  als het kan niet te moeilijk.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Gerda, het is lastig beoordelen voor mij wat niet te moeilijk is voor jou? Je zou het patroon hierboven kunnen proberen. Ik vind het zelf geen ingewikkelde, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.