Home » Garen » Haakpatroon Coaster square deken

Haakpatroon Coaster square deken

Omdat ik de komende twee weekenden op handwerkbeurzen sta, leek het me een goed om het Coaster square deken-patroon ook in een gedrukte versie mee te nemen. Je kon het patroon al digitaal kopen in mijn webshop, maar dat leek me op een beurs minder leuk.

Dus liet ik een stapel papieren versies drukken, die nu samen met de dekens zelf, klaar liggen voor komende zaterdag. Want dan is Knit & Knot, de handwerkbeurs in Tilburg (Knit & Knot is er ook op vrijdag en zondag, maar ik ben er zelf alleen zaterdag).

Voor degenen die niet naar de beurs komen: de gedrukte versie is ook beschikbaar in mijn webshop.

Haakpatroon Coaster square deken

 

Knit & Knot Handmade Living

Ik sta tijdens Knit & Knot op de stand bij Handmade Living, het te gekke magazine dat Lisanne van Draad & Praat maakte. Geweldig  wat zij allemaal voor elkaar heeft weten te boksen in de afgelopen jaren en ik was dan ook vereerd dat ik een bijdrage mocht leveren aan haar droom: een eigen tijdschrift maken en uitgeven. Ik heb van de zijlijn meegekregen wat daar allemaal bij komt kijken en dat is echt ongelooflijk veel. Ik ben dan ook enorm blij voor haar dat het zo’n succes is en dat haar harde werken, doorzettingsvermogen, lef en creativiteit worden beloond.

Ik heb het artikel gemaakt met de handwerk (en woon-)hotspots van Twente en de Achterhoek. Want gave adresjes, die hebben we hier in het Oosten van het land! Je vindt ze vanaf pagina 42 in het magazine.

Lisanne heeft op Knit & Knot een stand waar elke dag medeblog- en haaksters aanwezig zijn en workshops geven. Ik ben er zaterdag, samen met Marianne van MaRRose. Ik geeft ‘s ochtends een workshop Coaster square haken (nog een paar plekken beschikbaar!) en Marianne geeft ‘s middags een workshop Little Lenny squares haken.

Kan je komend weekend niet naar Tilburg? De week erop zijn de brei- en haakdagen in Zwolle. Ook een heel mooie handwerkbeurs! Ik sta er vrijdag en zaterdag in de stand bij Het Wolhuis (lees er hier meer over).

Het Wolhuis heeft dan een hele leuke primeur, waarover zeer binnenkort meer!

Kleurrijke coaster square update

In mijn vorige blogpost liet ik al zien dat ik aan nóg een coaster square deken ben begonnen. Het is een heerlijk project om ‘s avonds, ietwat gedachteloos, te kunnen doen. Ik heb een mand met bolletjes katoen naast m’n stoel staan en pak er telkens vier kleuren uit. Redelijk wilde combinaties voor mijn doen ? maar ik vind het me toch leuk! Het wordt een heel vrolijk stapeltje.

En het is een goede kleuren-les: soms pak ik vier kleuren waarvan ik denk dat ze leuk zijn samen, om er even later achter te komen dat ze gehaakt en wel toch minder combineren. En andersom gebeurt gelukkig ook.

Ik denk nog na over de kleur van de laatste drie toeren om het kleurrijke deel heen. Ik legde de tot dan toe gehaakte onderzetters al op de ivoorkleurige deken om een idee te krijgen:

Lichtgrijs is eventueel ook nog een optie. Of wit. Maar ik heb nog even om daar over na te denken. Ik ga eerst nog even heel veel restjes katoen ophaken.

(Nb: in het ‘originele’ patroon haakte ik alleen toer 1 t/m 6 in verschillende kleuren. Toer 7 t/m 10 in één kleur. In deze nieuwe kleurrijke versie haak ik ook toer 7 in een andere kleur dan de laatste toeren van het vierkant)

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl
Laatste berichten van

3 Responses

  1. Verie
    | Beantwoorden

    Wat een mooie creaties weer en wat leuk dat je naar de beurzen gaat. Ik geniet vanaf thuis mee met de plaatjes die langs gaan komen! 🙂 Fijne avond!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

  2. […] Haakpatroon Coaster square deken Haakpakketten Coaster square deken […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.