Home » Haken » Haakpakketten Coaster square deken

Haakpakketten Coaster square deken

Wat ontzettend leuk was het afgelopen zaterdag op de Knit & Knot-beurs! Ik stond bij de stand van Lisanne voor Handmade Living en gaf ‘s ochtends een workshop Coaster square haken. Het is alle dames gelukt een mooie square te haken. Wat leuk te zien welke kleurencombinaties werden gekozen. Zo was het resultaat bij iedereen anders. Ik verbaas me er bij mijn eigen ‘restjes-versie‘ ook steeds weer over.

Foto met dank aan Marianne (MaRRose)

Verder is het op een beurs altijd weer leuk zoveel enthousiaste mensen te zien en spreken! Ik heb dan ook heel veel zin in morgen en overmorgen:

De Brei- (en haak)dagen in Zwolle

Ik ben beide dagen aanwezig in de stand van Het Wolhuis. Zoals ik in mijn vorige blogpost al aangaf, Het Wolhuis heeft er de primeur: de garenpakketten voor de Coaster square deken zijn er! ?Tot en met vandaag was het spannend of alles op tijd zou zijn. Ik kreeg af en toe appjes met hoe het er voor stond bij de groothandel en zag dan foto’s als deze voorbij komen:

Dit waren de eerste drie. Je ziet dat er daarna nogal wat werk verricht moest worden. Want die garenpakketten groeien dus niet aan een boom ?

Heel bijzonder om te zien hoor! Hoe het begon met een onderzetter (die voortkwam uit een poefdoily), die ik omvormde tot een square, die vervolgens uitgroeide tot een hele deken. En dat daar dan dus nu aan de andere kant van het land mensen deze prachtige dozen aan het vullen zijn met garen in mijn kleurstellingen en het door mijzelf ontworpen patroonboekje.

Al die dozen (of in ieder geval een heel groot deel ervan) komt op dit moment naar ‘mijn’ kant van het land; naar de beurs in Zwolle.

Haakpakketten Coaster square deken

Er zijn drie verschillende pakketten: twee gekleurde (de roze en de taupe versie) en de effenkleurige (ivoor). De pakketten bevatten alle bollen Durable Coral die je nodig hebt voor een dekentje van ongeveer 1 bij 1,5 m en natuurlijk het patroon. Een mooi gedrukt exemplaar van 12 pagina’s met het patroon beschreven in tekst, ondersteund met foto’s en de haakdiagrammen van zowel de square als de rand rondom de deken.

Je kunt de deken eenvoudig aanpassen naar wens:

  • wil je bijvoorbeeld een grotere deken haken? Koop dan extra bollen Coral erbij om extra squares (en een grotere rand) te haken. Je zult dan voornamelijk van de hoofdkleur meer Coral nodig hebben (ongeveer 1 bol per 4 squares als je de gekleurde versie ontwerpt, ongeveer 1 bol per 3 squares als je de squares in een kleur haakt). De rand heb ik zo ontworpen dat je de lengte en breedte eenvoudig kunt aanpassen.
  • wil je er andere kleuren in verwerken? Geen punt natuurlijk! Pak je bak met restjes garen er bij of koop extra garen in jouw favoriete kleur en haak de onderzetters (de eerste 6 toeren van de square) in de kleuren die je mooi vindt.
  • vind je ivoor wel mooi als hoofdkleur, maar lijken gekleurde binnenkanten je toch leuker? Zie het ivoorkleurige pakket dan als een ‘starterspakket’ en ga, net als ik op het moment, los met je eigen kleuren.

Morgen zijn de pakketten te koop op de beurs, alleen bij de stand van Het Wolhuis. Kom je niet naar de beurs? De haakpakketten zijn ook te bestellen in de webshop van Het Wolhuis (en volgende week ook in de winkel in Rijssen).

Haakpakket Coaster square deken Het Wolhuis >

De pakketten zullen na volgende week ook te koop zijn bij andere verkooppunten. Ik zal het melden zodra het zover is.

Let op: de pakketten in taupekleur zijn op het moment beperkt beschikbaar, dus wil je er zeker van zijn, wacht dan niet te lang met bestellen!

Morgen en overmorgen heb ik de dekens bij me, zodat je ze live kunt zien. Wie weet zie ik je morgen of overmorgen op de beurs!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

  1. […] Meer info over de pakketten (kleuren, prijzen, inhoud en eventueel aanpassen van het formaat deken) vind je in mijn vorige blogpost. […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.