Home » Haken » Haakpakket Landleven dekens Heidepracht en Winterzacht

Haakpakket Landleven dekens Heidepracht en Winterzacht

Eerder dit jaar kreeg ik de vraag van magazine Landleven om weer een haakpakket te ontwerpen. Ik deelde er op Instagram alleen wat sneak peeks van die verder weinig onthulden. Nu het pakket is aangekondigd in het meest recente nummer, kan ik hier dan eindelijk wat meer laten zien!

Dit is het eerste fotootje dat ik er van deelde:

Boeketje van garen | Scheepjes Catona

Het pakket is een deken geworden met in het midden bloemen. Ik haakte de vierkanten telkens gesorteerd per kleur. Eerst alle eerste toeren in de vier verschillende kleuren, daarna daaromheen de volgende toeren in de verschillende kleuren. En dan krijg je in het begin zo’n leuk boeketje 🙂

Hier had ik net alle kleuren gekozen uit het prachtige pallet van Scheepjes Catona.

De bloemen werden vierkanten en uiteindelijk krijg je dan zo’n stapel:

Fijn om dat stapeltje te zien groeien!

(En nodig ook, in dit geval, want zo’n ontwerpvraag is mét deadline. Dus niks geen getreuzel, aan de kant leggen en maar eens zien wanneer je het weer oppakt. Normaal heb ik dan eens in de zoveel tijd een WIP-lijstje nodig om er voor te zorgen dat er ook iets af komt. In dit geval is een keiharde deadline, samen overeengekomen, ook een príma stok achter de deur ;-))

Daarna legde ik de vierkanten in een patroon voor het aan elkaar haken van alle squares. Ik koos dit keer voor een gestructureerde aanpak: ik combineerde telkens maar twee van de vier kleuren met elkaar, waardoor ik maar vier verschillende binnenkanten van de vierkanten kreeg. Deze heb ik (uiteindelijk) in diagonale banen gelegd. Op deze foto liggen ze nog niet helemaal zoals het uiteindelijk werd:

En weer even later, toen alle vierkanten aan elkaar gehaakt waren, kon het ontwerpen en haken van de rand beginnen:

Terwijl ik de gekleurde deken haakte, die door de Landleven-redactie heel toepasselijk Heidepracht is genoemd, haakte Rita – medehaakster en al vaak testster van mijn patronen – dezelfde deken in effen grijs. Deze kreeg de naam Winterzacht.

Ik haakte daar later zelf nog deze bloemetjes voor. Om te laten zien dat je aan dat effen haakpakket ook je eigen draai kunt geven, door met andere kleurtjes katoen de eerste twee of eerste vijf toeren in een andere kleur te haken.

Gehaakt boeketje 🌸

Om je een idee te geven heb ik hier een aantal van die bloemen boven op het origineel gelegd:

Doordat je zelf garen toevoegt aan het pakket, zul je ook meer van het grijze katoen overhouden en er extra vierkanten mee kunnen haken. Of je rand breder maken. Of er een bijpassend kussen bij haken. Kortom: ook met een haakpakket kun je variëren!

Nu de heide prachtig in bloei staat op de Sallandse Heuvelrug – maar een paar kilometer van ons huis – gingen man en ik een heerlijk eind lopen. Max, de dekens en de camera mee. Dit is het resultaat:

Het was weer een eer om dit pakket te mogen ontwerpen! Ik hoop dat ‘ie goed ontvangen wordt en dat er vele Heidepracht- en Winterzacht-dekens gehaakt mogen worden 💕

Je vindt de twee haakpakketten exclusief in de Landleven webshop.

Het patroon is niet los verkrijgbaar. Net als bij vorige patronen die ik voor Landleven ontwierp, komen deze een jaar na verschijnen van het pakket (4-9-2021) beschikbaar voor mijn webshop.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.