Home » CraftKitchen » Haaknaaldenetui van kurkstof naaien en meer CraftKitchen projecten

Haaknaaldenetui van kurkstof naaien en meer CraftKitchen projecten

Haaknaaldenetui naaien kurkstof Jip by Jan

Haaknaaldenetui van kurkstof naaien

Voor mijn projecten voor het boek Workshop Tunisch Haken kreeg ik een prachtige set tunische haaknaalden van Prym KnitPro (jawel, bofbips numero uno!). Echt een heel stijlvolle set, fijne naalden, maar het hoesje waarin ze kwamen… Minder stijlvol zeg maar en totaal geen recht doend aan de mooie set. Nu mag en wil ik een gegeven paard niet in de bek kijken, maar ik mag er wel een nieuw jasje voor naaien toch?

Wat ik wel handig vond aan het oorspronkelijke hoesje was het vak waarin je de draden, stoppers en aandraaipinnetjes (is daar een officieel woord voor?) in kan stoppen, dus dat nam ik mee in het ontwerp zonder het een te ingewikkeld project voor beginnende naaisters te maken.

Ik gebruikte kurkstof voor het hoesje. Ik had er niet eerder mee gewerkt, maar; verrassend fijn om mee te werken! Je hoeft de naden niet af te werken, want geen rafels, het is soepel en toch stevig én het ziet er super leuk uit. Ik heb horen zeggen dat het helemaal hip wordt (of wellicht allang is, maar in die zin heb je weinig aan mij) dit jaar.

Op CraftKitchen vind je een te downloaden tutorial en ook hier op mijn blog kun je lezen hoe ik dit haaknaaldenetui maakte.

Meer patronen en beschrijvingen op CraftKitchen

Elke donderdag verschijnt er op CraftKitchen.nl een nieuw patroon of werkbeschrijving van een van de CraftKitchen-bloggers. Het zijn haak- en breipatronen, naaibeschrijvingen of DIY’s. Het blijft ontzettend leuk om zo telkens nieuwe materialen (zoals de kurkstof) te proberen en daar weer iets nieuws voor te bedenken. Het maakt ook dat ik projecten afmaak trouwens, zo’n deadline werkt bij mijn brein heel opruimend*. Anders blijf ik maar nadenken over details, of toch nog die ene kleur toevoegen, of zal ik toch nog een toer zus of zo? Nu moet ik wel beslissingen nemen, niet mijn sterkste punt, en hup, aan de slag!

Alle WIP’s die maar blijven rondslingeren hier hebben duidelijk geen deadline en komen regelmatiger terug in mijn blogposts. Zoals mijn tweede wiebertas. De wiebers zijn inmiddels af, al een aantal vlinders en bloemen gehaakt, dus het einde is op zich wel bijna in zicht, maar… Nou ja, wordt vervolgd.

Sinds mijn laatste blogpost over wat er allemaal op CraftKitchen** verscheen zijn er al weer heel veel donderdagen voorbij gegaan en dus heel veel nieuwe projecten online gekomen. Hierbij de samenvatting:

 1. Gehaakte plantjes van Liza Veenendaal (ConfettiLab)
 2. Geknoopt vloerkleed van Lidy Nooij
 3. Macrame plantenhanger van Lisanne Multum (Draad en Praat…)
 4. Norwool deken van Marianne Dekkers (MaRRose CCC)
 5. Omslagdoek met patch van Lidy Nooij
 6. Geborduurde tas van Marianne Dekkers (MaRRose CCC)
 7. Genaaide pop van Lidy
 8. Stoer kindervest van Liza Veenendaal (ConfettiLab)
 9. Kussen en wandhanger van Lisanne Multum (Draad en Praat…)

Ondertussen ben ik al weer bezig met het volgende CraftKitchen-project. Ik was aan de beurt voor DIY. Nu valt borduren daar wellicht officieel niet onder, maar omdat ik dat wel heel erg leuk vind om te doen en er geen borduur-categorie is op de site, schaar ik dat vanaf nu gewoon onder DIY 😉

 

* Ik schreef daar eerder al een blog over: Over het nut van deadlines en lijstjes

** CraftKitchen is een initiatief van G. Brouwer & Zn, groothandel in hobby- en handwerkmaterialen. Alle materialen die ik gebruik (zoals de kurkstof) zijn via hun verkooppunten te koop. De artikelnummers staan vermeld in de werkbeschrijvingen.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Margaret
  | Beantwoorden

  Wat een handige haaknaaldenetui. Door die kurkstof ziet hij er echt apart uit.
  Leuk om al die verschillende creatieve ideeën van kraftkitchen bij elkaar te zien. Daar is voor ieder wel iets leuk te vinen.

  Groetjes, Margaret

 2. Liza
  | Beantwoorden

  Wat een gave etui is het toch! En zo leuk om onze producten bij elkaar te zien.
  Fijne week en tot gauw! X

 3. esther vogelaar
  | Beantwoorden

  wat een prachtige etui! lijkt me leuk om de kurkstof te proberen. groetjes esther

 4. […] mijn vorige verzameling CraftKitchen-projecten staan er naast mijn medaillon-vullingen nog twee nieuwe […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.