Home » Haken » Haak Work In Progress update

Haak Work In Progress update

Geplaatst in: Haken 4

Het is alweer even een geleden dat ik een WIP-update gaf. En dat is niet omdat er geen Work in Progress te bekennen is. Integendeel.

WIP nr 1: Wiebertas nummer twee

De belangrijkste op het moment is de tweede wiebertas die ik aan het haken ben. Geïnspireerd door het Petit Pan-stofje dat ik kocht op de Handwerkbeurs (zie er onder aan deze blogpost meer over), maak ik de wiebertas uit mijn boek nog een keer, maar dan in bijpassende kleuren. En met een paar gestreepte wiebers.

WIP nr 2: Landleven jubileumdeken – een alternatieve versie

Terwijl ik dat type realiseer ik me dat er nog een WIP verscholen ligt in mijn werkkamer: de Landleven jubileumdeken waaraan ik begon voor de inloopworkshops op Beleef Landleven en de videotutorial. Het was de bedoeling dat ik éven een paar wiebers zou haken, maar inmiddels is niet meer te ontkennen dat dat ook een deken gaat worden. Ooit… Een keer… Want veel verder dan je hem op de foto’s onder aan deze blogpost ziet staan is hij nog niet.

WIP nr 3: Bloemenzee

Nog een vergeten Work in Progress: de bloemenzee waaraan ik vorig jaar begon. Het zijn de bloemen waarmee ik het bloemenkussen in mijn boek haakte, maar dan in meerdere kleuren en op een andere plek aan elkaar gehaakt. Je vindt de beschrijving van het alternatief hier.

Deze drie haakprojecten zijn op het moment het meest ‘hot’. In de zin dat ik nog hoop heb dat deze ooit afkomen. Hoewel… ik hoop toch ook ooit de Lalylala-poppen nog af te krijgen waaraan ik begon. En eigenlijk de heen-en-weer-deken ook wel. Aaah…

Wél afgeronde projecten

Ondertussen heb ik ook projecten wél afgerond. Voor CraftKitchen bijvoorbeeld liggen er al drie werkbeschrijvingen ‘op de plank’, een haak-, een brei- en een naaiproject. Zodra deze online staan op CraftKitchen kan ik ze hier ook laten zien.

Wat ik al wel kan laten zien: voor het naaiproject mocht ik aan de slag met kurkstof. Ik kende het niet, dus ging er eerst een proefproject mee maken voor ik aan het echte werk ging beginnen. Ik vond de werkbeschrijving van een leuk driehoekig etuitje op A Spoonful of Sugar en ging aan de slag. Ik streek er een applicatie op, zette er een rits in, keerde het (ieniemienie) werk: ging allemaal goed.

Wat ik verder nog wilde testen: of je het ook kon wassen. Dat ging níet goed. Maar verder: super leuk spul voor bijvoorbeeld tassen, etuis en nog heel veel meer. Wat ik er daarna voor CraftKitchen mee maakte laat ik over een paar weken zien.

Verder afgerond: twee tunische haakprojecten voor…. een boek! Niet het mijne (daar ben ik nog lang niet aan toe, als het al ooit weer zover komt), maar voor een boek waar meerdere auteurs aan meewerkten. Ik mocht twee patronen aanleveren en met dank aan medehaakster en -testster Rita kreeg ik beide projecten op tijd af voor de fotoshoot. Op de nieuwe CraftLab-site lees je er alvast een heel klein beetje meer over en op Instagram plaatste ik een sneak peek van mijn patronen. In april mag ik meer laten zien en in juni komt het boek uit.

Winnares vijf bollen Borgo di Pazzi Noemi

In mijn vorige blogpost liet ik garen zien dat mijn februari-opruimactie niet overleefde: Noemi van Borgo de Pazzi. Gelukkig waren er velen die graag met het garen aan de slag zouden willen. Dank voor het meedoen allemaal!

De winnares is: Lindsey Sophie

Van harte gefeliciteerd, de bollen komen jouw kant op!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Heerlijk, wat een creativiteit en wat een mooie projecten allemaal.
  Ik kijk uit naar het boek, ben wel erg nieuwsgierig geworden inmiddels.

 2. Inge
  | Beantwoorden

  Wat een fijne kleurrijke projecten allemaal. Heerlijk! Mooie foto’s ook 🙂

  Groetjes Inge

 3. Sylvia
  | Beantwoorden

  Veel plezier met de bollen Lindsey Sophie!

 4. […] heb nog kurkstof over van een CraftKitchen-project dat zich daar heel goed voor leent (ik liet in deze blog al een oefenprojectje zien). Nu nog even tijd vinden om én te oefenen met tekenen én een etui te […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.