Home » Haakpatroon » Haak jezelf in kerstsferen

Haak jezelf in kerstsferen

Ik ben dol op de sfeer rond kerst en begin dan ook vaak al vroeg met het versieren. Manlief heeft daar wel een grens getrokken: niet voor Sinterklaas. Dus ben ik altijd blij als we Sinterklaas al op 3 december vieren. Toch weer twee dagen eerder die boom de kamer in ?

Sinds ik haak heb ik nog een excuus: ik haak alvast kerstspullen. Daar kun je natuurlijk niet pas op 5 december mee beginnen. Dus zat ik al in oktober een kerstig iets voor CraftKitchen te maken en zit ik nu volop in de kerststerren. Die hebben ook een goede reden: dat patroon ontwierp ik voor Landleven Winter, de tweedaagse wintereditie van Beleef Landleven.

Op de vorige Beleef Landleven in september mocht ik workshops geven. We haakten onderzetters, die pasten toen goed in het thema. Voor Landleven Winter, dat net voor kerst op 16 en 17 december wordt georganiseerd, was ‘iets winters’ meer passend. Een kerstster (of ijskristal of sneeuwvlok) leek me leuk, alleen daar had ik nog geen patroon van. Een goede reden om alvast in de herfst aan de slag te gaan met glittergaren en alvast een paar kerstspullen van zolder te halen voor de decoratie op de foto’s ?

Het leek me ook heel leuk om de gehaakte sneeuwvlokken in de kerstboom te hangen, maar om er daar nou alvast een van in de kamer te zetten… Met mijn groene vingers zou die zeker kaal zijn voor we Sinterklaas gevierd hebben ?

Het patroon schreef ik inmiddels uit en wordt nu getest. Op 16 november komt het patroon beschikbaar in mijn webshop. Het bevat het uitgeschreven patroon, stap-voor-stap-foto’s en het haakdiagram. Ik geef ook suggesties voor verschillende soorten garen en daarmee groottes van de sneeuwvlokken en hoe je er bijvoorbeeld een slinger van kunt haken.

Als je tijdens Landleven Winter aanschuift aan de workshoptafel krijg je het patroon (iets verkort: tekst en schema, geen foto’s en variaties, zodat het op één blaadje past). Kun je niet naar Landleven Winter en/of wil je al sneller aan het patroon beginnen: je kunt het haakpatroon alvast voorbestellen. Je krijgt hem dan uiterlijk 16 november in je mailbox.

> Naar haakpatroon Sneeuwvlok / IJskristal

De workshops zijn op beide dagen van 11.00 – 13.00 en van 14.00 – 16.00 uur. Je kunt binnen die tijdvakken aanschuiven zolang er plek is. De workshops zijn gratis (cadeautje van Landleven) en voor haakkatoen en haaknaalden wordt gezorgd door Scheepjes. Voor het evenement Landleven Winter zelf heb je wel toegangskaarten nodig.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Oh wat een leuke sneeuwvlokken. Wat leuk dat je weer workshops gaat geven bij beleef landleven. Hij staat al de hele tijd in mijn agenda, dus ik ben bijna zeker dat ik weer van de partij ben.
  Fijne woensdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 2. Verie
  | Beantwoorden

  Wat een mooierdjes en ja hoor, ik ben al bezig om ons huisje in Winterse-sfeertjes te brengen! Zo gezellig!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 3. Margaret
  | Beantwoorden

  Je kunt stap voor stap vóór de Sinterklaas alvast jouw huis in wintersfeer brengen en dan na Sinterklaas de kerstboom nog toeveogen. Niets mis mee. De sneeuwvlokken zijn de hele winter leuk.

  Groetjes, Margaret

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Heb je ook gelijk in Margaret! Ik begreep dit weekend dat ik me volgens de mannen vorig jaar wat te veel had ingehouden en dat hadden ze toch jammer gevonden. Nu heb ik zelfs permissie vóór Sinterklaas los te gaan ?

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.