Home » Haken » Haak, brei en borduur WIP-update Week 50

Haak, brei en borduur WIP-update Week 50

Het bevalt me goed, het delen van mijn WIP’s (Work in Progress) hier op mijn blog. Het is een soort van stok achter de deur. Dat ik elke week toch wel een beetje voortgang kan laten zien (en vooral niet met nog meer nieuws aan kom voordat er weer een oude van de lijst af is ?).

Zo ziet het bankje op mijn kamer er uit met alle tassen, mandjes en bakjes met daarin WIP’s. En *ahum* er ligt ook nog wat op het bureau, dat paste niet meer.

WIP-lijst week 50

 

Haak-WIP nr1: Landleven jubileumdeken – de onofficiële versie

Links zie je mijn tweede Landleven jubileumdeken in wording. Ik begon er een tijdje geleden aan toen ik de workshop voor Beleef Landleven aan het voorbereiden was. Ik haak deze met restjes Cotton 8. Het is dus geen officiële kleurencombinatie zoals ze in de Landleven haakpakketten zitten. Ik voegde er nog een goud draadje aan toe en een aantal wiebers haak ik met streepjes.

Landleven jubileumdeken haakfilmpje

Sinds Beleef Landleven en het filmpje dat later werd opgenomen, heb ik er niet of nauwelijks meer iets aan gedaan moet ik toegeven. Komend weekend vindt Landleven Winter plaats en daar geef ik weer inloopworkshops, dus dan hoop ik weer een stukje verder te gaan. Dus niet storen a.u.b.! 😉 Check hier voor meer info over deze gratis inloopworkshop.

Brei-WIP nr 1: CraftKitchen project # 1

Rechts van de wieberdeken in wording zie je het gymtasje dat ik naaide voor CraftKitchen, dat bij mij dienst doet als projectbag. In het tasje zit een grote brei-uitdaging. Groot in de zin dat het me niet makkelijk lijkt, maar vooral ook omdat het gewoon nogal groot van formaat is. Dat is dus even doorzetten de komende tijd.

Brei WIP Nordic Dream Schachenmayr

Ik kan nog niet laten zien wat het wordt, maar ik hoop het volgend jaar september (jawel!) te kunnen showen. Niet dat het zó ongelofelijk groot is hoor, maar dan staat hij ingepland voor een blog op CraftKitchen en tot die tijd is het dus nog ‘geheim’.

Haak-WIP nr 2: Gehaakte bloemenzee

Naast mijn brei-uitdaging zie je een wellicht bekend mandje. In een -wellicht ook bekende- staat. Niks aan gedaan dus, aan deze fijne bloemenzee.

De basis van deze bloemen staat in Haakspiratie. De aanpassing op het patroon vind je hier.

Hoop de komende tijd toch een paar bloemetjes aan de bloemenzee toe te kunnen voegen.

Haak-WIP nr 3: Heen-en-week-deken

In de rieten mand (met haakwerk, zie hier hoe ik die maakte) zit mijn heen-en-weer-deken. Hier zie je het begin. Het is een patroon uit Vrolijk handwerk met bonthuishouden. Ik heb er inmiddels aardig wat toeren bij gehaakt. Dat komt voornamelijk omdat het een heerlijk niet-nadenken-patroon is. Wat ook helpt is dat de mand in de woonkamer staat, waar ik het haakwerk er makkelijk even bij kan pakken en ‘ah, nog snel even een toer’ kan haken (wat natuurlijk nooit ‘snel en even’ is en vaak niet bij één toer blijft).

Heen en weer deken uit Vrolijk handwerk Jip by Jan

Haak-WIP nr 4: ieniemini haakwerk

Jawel, ook een WIP afgerond! Het ieniemini haakwerk dat ik maakte met die mooie Durable bolletjes die ik in mijn vorige blogpost liet zien is af. Ik kan het alleen nog niet laten zien, want… ook een CraftKitchen-project. Deze komt in februari online, dus dat is minder lang wachten dan op het breiwerk, maar toch: volgend jaar!

Durable haakkatoen Jip by Jan

Haak-(bijna)WIP nr 5:

Je zou zeggen dat ik dan genoeg op de naald heb hè? Maar nee, het volgende staat al klaar:

Sweet Crochet haakboek

Ik kocht het boek Sweet Crochet van Sandrine Deveze. Al ben ik niet zo van het poppen en/of andere kleine dingen haken, deze zijn zo schattig, dat ik het niet kon weerstaan. Ik heb me verder wel in kunnen houden: ik heb alleen het garen en het boek klaar liggen, ik ben er nog niet aan begonnen *geeft zichzelf schouderklopje* ;-).

Brei-WIP nr 2: Fair isle breien, inbreien, Noors breien

Ik ben er nog niet uit wat nou precies de term waarvoor is en wat het verschil is, maar dit is een van de dingen die ik graag wil leren op breigebied. Afgelopen weken kon ik het kabels breien van mijn lijstje vinken, nu dus aan de slag met het breien met meerdere kleuren. Wanneer dat nou Fair Isle, inbreien of Noors breien wordt genoemd, dat moet ik nog even onderzoeken. Belangrijker is dat ik ga zorgen voor een gelijkmatige draadspanning:

Proeflapje inbreien

De stipjes die ik aan de averechte kant breien worden namelijk groter dan die aan de rechte kant, dus ik oefen nog even door. En toen ik toch bezig was, ging ik meteen even proberen aan de zijkant van een werk te breien door steken op te nemen. Dat behoeft ook nog enige oefening (en een kleinere naald in het geval van een boordsteek). Nou ja, al doende leert men, niet?

Borduur-WIP nr 1: Kerstmannetjes

Nog een project dat je niet zag op het bankje, maar wel degelijk aanwezig is. Het was vanaf het begin al wel duidelijk dat deze niet klaar zou zijn voor kerst 2016. Met de snelheid waarop ik nu ga, is het de vraag of 2017 nog haalbaar is. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is leuk om telkens een paar steekjes te doen. En ik kan me voorstellen dat ik me zo de komende jaren in kerststemming borduur. Niks mis mee 🙂

Kerstman borduren Jip by Jan

Tjonge, dat is toch nog weer een beste lijst voor iemand die zich voornam nog maar één WIP per handwerksoort te willen hebben. Aan de andere kant: het is ook wel eens gekker geweest, dus ach, er zijn ergere dingen in de wereld denk ik dan maar.

Weggever(s!)

Simply Haken giveaway

Het exemplaar van Simply Haken dat ik vorige week beloofde weg te geven gaat naar: Leen

Heel veel plezier ermee!

Daarnaast heb ik deze week iets nieuws weg te geven. Dit mooie doosje, met even zo mooie inhoud, staat namelijk al even op mijn bureau.

Draad en Praat haakpakket Haas

Het is een van de Feestbeesten van Lisanne (Draad en Praat…).

Feestbeesten haakpakket Draad en praat
Foto: Lisanne Multem – Draad en Praat

 

In het doosje zitten drie van die heerlijke DMC Natura Just Cotton bolletjes en alles wat je verder nodig hebt om Haas te maken. Hoewel ik dit feestbeest graag zou haken: er ligt nog zoveel dat eerst af moet (? mocht je dat ontgaan zijn ;-)).

Daarnaast ga ik op het moment Mari Kondi-style door het huis: opruimen wat ik toch niet meer ga gebruiken of nodig heb. Of wat ik ooit nog wel zou wíllen gebruiken, maar waar ik nog minstens 5 levens extra voor nodig heb om aan toe te komen.

Keuzes maken dus. En daarom geef ik dit Draad en praat haakpakket weg. Laat hieronder weten of je mee wilt dingen* en ik maak volgende week bekend wie de gelukkige is.

* Alleen verzending binnen NL

Ps: mijn opruimwoede resulteerde er onder andere in dat een van de kussens die ik haakte voor Haakspiratie nu in mijn Etsy-shop te vinden is.

Gehaakt bloemenkussen te koop

Gehaakt bloemenkussen te koop

Mocht je interesse hebben in het kussen en/of er vragen over hebben, mail me!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

48 Responses

 1. Annet
  | Beantwoorden

  Oh wat herkenbaar, al die mandjes met WIP-s! Ondanks dat wil ik heel graag meeloten voor het haakpakket. Leuk voor mijn kleinkind wat in mei geboren gaat worden. Dan zal het toch wel af zijn???

  • Arjanne
   | Beantwoorden

   Ik zou graag dat pakket ontvangen (kan het ook ophalen, woon in Rijssen 😉 ) Ik ben net klaar met een krukje en een omslagdoek dus heb wel zin om met iets nieuws en geheel anders te beginnen.

 2. Ingrid ten Hove
  | Beantwoorden

  Wat leuk dat dit feestbeest van Lisanne weg wilt geven! En hoewel ik ook veel WIP’s heb, mag deze er wat mij betreft nog wel bij. Ik doe graag mee!

 3. Leonie
  | Beantwoorden

  Wat een leuke wip projectjes!! Inspiratie 🙂 Doe graag mee met de winactie van het draadenpraat pakketje.

 4. Elizabeth
  | Beantwoorden

  Het konijntje zou super leuk op de babykamer van ons kindje-op-komst staan! Doe graag mee!

 5. Tineke
  | Beantwoorden

  O dit komt me zo bekend voor allemaal. Ik ben ook aan t haken en breien tegelijk. Heb net voor t eerst sokken op een rondbreinaald gebreid ,haak een lappenpop ,heb plannen voor een grote woondeken en als ik dat borduursel van jou zie sta ik al met m’n jas aan om naar de winkel te fietsen. Misschien kan ik dus beter niet dat leuke haaspakket winnen .Maar hij is zo tof dat ik toch maar meedoe !

 6. Lia Vermeulen
  | Beantwoorden

  Ik zou dit beest wel willen winnen en haken . Kan hij met Pasen de eieren verstoppen ?

 7. Monique ten Heggeler-Jolink
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee met de winactie van het pakket van Draad en Praat, wat een leuke haas.

 8. Neeltje
  | Beantwoorden

  Ik ding graag mee met weggeef draad en praat pakket 🙂 ben met landleven deken bezig. Dan heb ik gelijk weer goeie smoes om verder te haken. Dus WELKOM PAKKET :-)!!!!!!!

 9. Francis
  | Beantwoorden

  Iedere creatieveling heeft meerdere wips in mijn beleving 🙂 Ik doe graag mee met de win actie, niet voor mijzelf maar voor een vriendin die het op het ogenblik niet makkelijk heeft en heel graag beesten en poppen haakt.

 10. Rietje
  | Beantwoorden

  Zo fijn dat anderen ook wat WIP’s hebben liggen…voel ik me toch iets minder ‘schuldig’;-). Een nieuwe WIP kan er zeker bij. Het lijkt me geweldig om zo’n feestbeest voor m’n kleindochter te maken! Ik zou het dus superleuk vinden om dit pakket te winnen!

 11. Astrid
  | Beantwoorden

  Heel herkanbaar janneke om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn. Telkens neem ik mij voor om niets nieuws te beginnen voordat erweer iets af is. Maar ondanks al mijn werkstukken doe ik graag mee met de actie. Succes.

 12. Nienke
  | Beantwoorden

  Jaaaa, heel graag zou ik dit pakket willen winnen. Heb momenteel helemaal geen wip’s… Heb juist even een haakdipje, weet even niet met wat ik moet beginnen. Maar.. dit feestbeest zou ik erg graag willen haken!!
  Fingers crossed! 😉

  Groetjes en een fijne avond,
  Nienke
  nienkehaakt.blogspot.nl

 13. Linda
  | Beantwoorden

  Ik zou graag dat haakpakket winnen. Leuk voor de feestdagen en voor daarna natuurlijk ook.

  Grpetjes,
  Linda

 14. Annemieke
  | Beantwoorden

  Zo herkenbaar al die WIP’s… Ik zou graag het pakket willen winnen voor mijn nog ongeboren neefje of nichtje.

 15. Riet
  | Beantwoorden

  Wat heerlijk al die onaffe werkjes. Lijkt mijn mandje wel. Ligt er een mooie sjaal die haast af is ben ik nu weer aan een giraffe bezig uit Wilde dieren haken van Vanessa Mooncie. Want die wilde mijn kleindochter zo graag, terwijl ik ook al aan de olifant bezig was. Maar ik loot graag mee voor dat leuke pakketje, kan ik weer iets anders haken.

 16. Janneke Schuffelen
  | Beantwoorden

  Wat een leuk pakketje! Ik zou het graag winnen om te maken voor mijn tot nog toe ongeboren nichtje. Haar ‘werknaam’ is Pluis naar het boekje van Nijntje en het lijkt me daarom leuk om allemaal konijntjes/haasjes cadeau te geven bij de geboorte!

 17. Nienke
  | Beantwoorden

  Heel herkenbaar dit 😉 Veel (bijna) WIP hier haha, maar het pakket van Draad en praat kan er nog wel bij! Wat een vrolijke feesthaas! Dat moet toch lukken in de kerstvakantie zou je denken 🙂

 18. Liz
  | Beantwoorden

  Wow, dat zijn heel wat projectje tegelijk/naast elkaar ja! Maar als ik heel eerlijk ga tellen wat er bij mij allemaal nog (deels verstopt) ligt… dan kom ik ook een heel eind, haha! En hoewel ik de dieren van Lisanne heel erg leuk vind doe ik niet mee aan je give away… het zou bij mij ook maar blijven liggen vrees ik. Ben ook niet zo’n amigurimi haakster. Ik ben erg nieuwsgierig naar je project van die mini bolletjes!
  Groetjes Lizette

 19. Janneke
  | Beantwoorden

  Oei…..herkenbaar al die wips…… maar dit leuke pakketje van Lisanne mag er bij mij nog best wel bij!

 20. Ilse
  | Beantwoorden

  Oh zo herkenbaar, wel superknap dat je ze afmaakt… Ik heb begin van het jaar een lijstje gemaakt in de hoop dat t dit jaar af was maar m’n lijstje is te groot of zijn alle ideeën te leuk? Kortom zo’n leuk konijntje kan er zeker bij en ik beloof dat hij bovenaan m’n wip-stapel komt 😉

 21. Chantal
  | Beantwoorden

  Ik wil ook wel meeloten, een extra wip-je kan ik nog wel in mijn mand verstoppen achter de kerstboom ?

 22. Dorine
  | Beantwoorden

  Ik kijk altijd even op je blog waar je mee bezig bent, wat een gave projecten weer!
  Kan er zo van genieten en dat terwijl ik niet een zelf kan haken!!!!
  Desalniettemin geniet ik erg van de projecten waar mijn collegaatje mee bezig is. En omdat ze in de kerstvakantie jarig is zou ik haat graag willen verblijden met deze feesthaas!

 23. Emily
  | Beantwoorden

  hey Janneke,
  Ik doe super graag mee met je give-away. Ik vind je kerstmannetjes trouwens geweldig. Ik heb er al naar gekeken en al tegen mijn moeder gezegd dat het eigenlijk wel een mooi kerstcadeau is hihi.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 24. Claudia
  | Beantwoorden

  Tjaaaa WIP’s herkenbaar. Maar zo’n feestbeest heb ik nog niet eerder gemaakt…. ik ding dan ook graag mee!

 25. Linda
  | Beantwoorden

  Jahhh ?! Dat konijntje zal in april leuk staan op een tafel vol taart en snoep; m’n dochtertje haar eerste verjaardag! Daar maak ik dan gewoon tijd voor, hihi.

 26. Margaret
  | Beantwoorden

  Wat ben jij een bezig handwerkbijtje met al die WIP’s. Sommige zijn meer iets voor de lente of zomer. Andere zijn echt iets voor deze tijd, zoals die mooie heen-en-weer-deken. Zo kun je een scheiding maken tussen WIP’s voor nu en WIP’s voor over een paar maanden. Al die WIP’s: ik beken, het is bij niet veel anders. Vast een WIP-virus in crea-land.
  Die feesthaas is echt grappig. Ik zie dat er al genoeg liefhebbers zijn. Ik waag daarom geen kansje, maar gun het aan één van de anderen.

  Groetjes, Margaret

 27. Arja
  | Beantwoorden

  Als ik dit zo zie en lees wordt het hoogtijd dat er bij mij ook w.i.p projectjes gaan komen hahaha.
  Bloemetjes haken, een deken, een tas, een rond tafelkleed en wat tussendoor gebrei lijkt me wel wat.

 28. Iris
  | Beantwoorden

  Ooh wat een schatje. Ik heb met mijzelf afgesproken geen nieuw garen/wol te kopen voordat de vooraad op is. ?
  Zo voorkom ik te veel WIP’s. Maar hoe leuk zou het zijn als ik het pakket mag winnen. Dan houd ik mij aan mijn afspraak maar toch mag ik……. jullie snappen mij vast. Dat in tegenstelling tot de personen om mij heen. ?

 29. Jolanda van der Plaat
  | Beantwoorden

  Ohhh wat een leuk konijntje, dit zou een leuk kado zijn voor mijn collega die zwanger is. Heeft ze wel verdiend!!

 30. Leen
  | Beantwoorden

  Oh heb ik gewonnen!? Wat leuk 😀 Ik ga het zeker met veel plezier lezen, dankjewel! liefs, Leen

 31. Carina
  | Beantwoorden

  Mag ik ook mee doen? ?

 32. Marjoke
  | Beantwoorden

  Onwijs leuk om te zien waar je allemaal mee bezig is. Inspireert! Het feestfeest lijkt me dan ook heel leuk om te winnen.
  groet,
  Marjoke

 33. Jolanda
  | Beantwoorden

  Graag doe ik ook mee met je verloting van dit leuke give away.
  Ik denk dat ik zeker heel veel pluspunten scoor bij mijn kleinzoons. Die vinden dit konijn vast super gaaf.

 34. Yvonne
  | Beantwoorden

  Ja, graag! Twee weken geleden mijn eerste kleinkind gekregen, een meisje!
  Daar maak ik graag nog meer voor en zeker dit leuke feestbeest ?

 35. Nicolette B-Lincked
  | Beantwoorden

  Een feest van herkenning ?ik ding maar niet mee voor het haakpakket… te veel WIP’S die ik eerst ga afwerken. Vol goede voornemens voor nieuwe projecten in 2017❤❤

 36. Marianne
  | Beantwoorden

  Het lijkt me leuk om zo’n feestbeest te winnen omdat ik nog nooit een beestje gehaakt heb!

 37. Hilde haakt
  | Beantwoorden

  Tjonge, wat veel wip’s. Ik kan er niet zo goed tegen om van alles half af te hebben. Met als gevolg dat ik heel ongeduldig aan het haken ben vaak… Haas lijkt me leuk om te haken! Het DMC Natura garen is mooi.

 38. Linda
  | Beantwoorden

  Oooh wat een lief pakketje! Ik maak er heel graag kans op! Leuk projectje voor onder de kerstboom ?…… Ik duim!!

 39. Leontine
  | Beantwoorden

  Ik zou het haak pakket wel willen maken. Na jaren lang toppen om zwanger te worden hebben ze bij mijn collega deze week 1 embrtyo terug geplaats.nu hopen dat het goed gaat en dat er over 9 maanden een baby mogen verwelkomen

 40. Johanna Verboom
  | Beantwoorden

  Wauw! Wat een droppie… tuurlijk doe ik mee. Een leuk tussendoorprojectje voor in de kerstvakantie. En wat zouden mijn meiden er blij mee zijn! Leuk vooruitzicht!

 41. BY JM
  | Beantwoorden

  Mijn WIP zijn teruggebracht tot 1 dus er kan er wel 1 bij?. Graag ding ik mee voor dit leuke pakket.

 42. Arja
  | Beantwoorden

  De bloemenzee in de mand word ik helemaal vrolijk van, de durable bolletjes ben ik nieuwsgierig naar vanwege het kleine en ze zijn gewoon al schattig voor de heb.En bij het zien van de borduurkerstkaart (leuk voor scrabble) krijg ik waarachtig zin om te borduren 🙂
  Wens je alvast hele mooie warme en gezellige dagen toe, Arja

 43. Lianne
  | Beantwoorden

  Wat goed dat je wips aan het afronden bent! Daar is een hoop discipline voor nodig zeg. Erg lief dat je dit pakketje wilt weggeven, ik doe graag mee.

  Groetjes,
  Lianne

 44. Joelle
  | Beantwoorden

  Dat ziet er allemaal gaaf uit! Heerlijk dat je met zoveel bezig bent! Ik doe maar één of twee projecten tegelijk! Ik zou bog zoveel willen haken, maar ik heb alleen savonds tijd als de kinderen op bed liggen en daarbij komt kijken dat ik niet zo snel haak! Mijn volgende project wordt de poncho uit jouw boek voor mijn vriendin haar kindje. Daarna ben ik wel weer toe aan een nieuw project en daarom wil ik wel graag mee doen aan de win-actie! Dan ga ik één van de feestbeesten haken!

  Nu ga ik duimen!

 45. Ingrid
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee aan de weg-geef-actie. Men kan niet genoeg WIP’s hebben ?

 46. Martje
  | Beantwoorden

  Geweldig om te lezen! Mijn omgeving noemt het ‘niet kunnen kiezen’, maar ik noem het brede interesse: breien, haken, borduren.. allemaal leuk! En er ligt altijd nog wel ergens een WIP, dus vervelen hoef je je nooit met zoveel moois om aan te werken!

  Leuk dat je dan een give-away- actie hebt. Ik ding graag mee.

 47. […] heen-en-weer-deken uit het Bont huishouden boek. Die zag je al in een update van december 2016 voorbij komen. Inmiddels is de rieten tas al meerdere keren mee geweest naar Avonturenpark […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.