Home » Haakpakket » Gestreepte vliegers in je Vliegerdeken

Gestreepte vliegers in je Vliegerdeken

Haak niet alleen effen, maar ook gestreepte vliegers in je Vliegerdeken 🪁

Ik ontwierp de vliegerdeken🪁 weliswaar in verschillende kleuren, de vliegers zelf waren allemaal effenkleurig. Laat dat je er niet van weerhouden te variëren! Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig gestreepte vliegers toevoegen.

#EigenWijzeHandwerken

Ook als je koos voor een van de haakpakketten kun je deze strepen toepassen. Want de hoeveelheid garen blijft er gelijk mee. Op een heel klein stukje extra voor aan- en afhechten na. Zo kun je dus, ondanks dat je koos voor een ‘voorgedefinieerd’ pakket, heel eenvoudig iets eigens toevoegen. #EigenWijzeHandwerken noem ik dat. Een beetje van Jip by Jan en heel veel van jezelf.

Gestreepte vliegers haken

Ik haakte de strepen in dit voorbeeld met twee kleuren en wisselde om de twee toeren. Je kunt hier natuurlijk nog verder op variëren. Bijvoorbeeld: drie kleuren in een vlieger, bredere of juist smallere strepen.

Je neemt bij het haken van de strepen de draad telkens mee. Je hecht dus niet elk streepje aan en af. Op oneindig aan- en afhechtwerk zit natuurlijk niemand te wachten.

Een tijd geleden maakte ik deze videotutorial over het meenemen van je draad. Wie weet komt die je nu ook van pas als je strepen in je vliegers wilt toepassen:

Ps: meer info over de sjaal die ik aan het haken ben in die videotutorial vind je hier: ‘Mijn eerste videotutorial

Haakpatroon en – pakketten Vliegerdeken

De Vliegerdeken kun je haken aan de hand van het digitale haakpatroon in mijn webshop of met een van de haakpakketten die bij verschillende handwerkwinkels te koop zijn. In deze blogpost vind je de namen van de winkels die me nu bekend zijn.

Ben benieuwd naar jouw creatie en eventuele variatie jij hebt aangebracht! Je kunt je foto delen op social media met de hashtag #Vliegerdeken of delen in de Facebookgroep Jip by Jullie.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

3 Responses

 1. C.Geysendorpher
  | Beantwoorden

  Klopt het dat de vliegers grhaakt met Cosy Fine iets groeten en dekker worden dan die, gehaakt met de Cosy Faded?

 2. C.Geysendorpher
  | Beantwoorden

  Groter en dikker, bedoelde ik….

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Cosy fine faded wordt iets anders bewerkt en kan daarom iets dunner aanvoelen dan de normale cosy fine. In het geheel van de deken zal dit verschil echter wegvallen.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.