Home » Haken » Genieten en experimenteren

Genieten en experimenteren

Geplaatst in: DIY, Haken 6

Op woensdag ben ik altijd vrij* en vandaag viel ik met mijn neus in de boter: wat een heerlijk weer! En als zo vaak was er genoeg te doen op huishoudelijk vlak, maar ik ben zo blij dat ik de boel de boel kan laten en kan gaan zitten genieten. Met een haakwerkje uiteraard. Want nichtje wacht met smart op haar poncho.

Olloclip macrolens Iphone Jip-by-Jan

Daarnaast experimenteerde ik met de Ollocip: een opzetstukje voor je iPhone waar verschillende soorten lensjes op zitten (fish eye, wide angle en twee macro-lenzen). Ik gaf het Joost voor zijn verjaardag, geheel belangeloos, zoals je ziet 😉

Olloclip macro bloemen Jip by Jan

Linksboven zie je een schapenkop nog helemaal in de knop. Die loopt wat achter op z’n broers en zussen, want de meesten zijn al lang uit en roze aan het kleuren. Deze staat in de schaduw.

Olloclip marcolens Jip by Jan

Omdat het nog niet eenvoudig bleek buiten te fotograferen (zelfs het kleinste briesje maakt het scherpstellen al lastig), bedacht ik me dat haakwerkjes een gewilliger onderwerp zouden zijn. En dat bleek. Linksboven zie je het ponchootje in close-up (Stylecraft Special DK).

Olloclip macro Catania garen Jip by Jan

Dit is het derde Earlybirdje dat ik haakte, van heel dichtbij (Catania garen). Van zo dichtbij pluiziger dan je denkt hè?

(De eerste twee Earlybirdjes die ik haakte staan hier op mijn blog. De derde vind je op Instagram, samen met broer en zus)

* Voor degenen die het zich al afvroegen: ik doe ook wel eens wat anders dan haken 😉 Ik werk bij Xelvin, een technisch detacheringsbureau. Ook daar blog ik overigens, gisteren over de overeenkomst tussen Social media en de kroeg.

 

6 Responses

 1. Jolanda
  | Beantwoorden

  Wat een geluksdag! Mooie kleuren voor de poncho.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja heerlijk he Jolanda? Dank voor je compliment!

 2. Ria Smits
  | Beantwoorden

  Hallo Jan
  Wat ontzettend lief van jou om je hubby geheel belangeloos (-: die ollocip te geven (-: en ook ik ben weg van jou kleurkeuze, nicht zal blij zijn met haar poncho. Prettige dag en nog veel haak en ollocip plezier.
  Groetjes Ria

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, ja wat nobel van me he? 😉 Dank je wel voor je compliment en plezierwensen!

 3. Marjolijn
  | Beantwoorden

  Wil gaan starten met styke craft dk en kwam weer op jou site… Ben nu helemaal om… Het gaat het styke craft worden. Leuke inspiraties en je schrijft ook leuk!

  Met welke haaknaald haak je het altijd?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Marjolijn voor je complimenten! Ik haak altijd met een naald met een rubberen (of siliconen?), in ieder geval een ergonomische, greep bijvoorbeeld die van Clover (Amour) of die van KnitPro.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.