Home » Haken » Gehaakte strandtas: check! (en een winactie)

Gehaakte strandtas: check! (en een winactie)

Geplaatst in: Haken, Winactie 184

Geef mij een lijstje en een deadline en ik ga als de brandweer: vorige week maakte ik een WIP-lijstje (Work In Progress, ik schreef er hier over) en mijn start was niet geweldig. Er kwam zelfs een WIP bij. Maar de afgelopen dagen ging het rap. Zo maakte ik onder andere het gele krukhoesje af waarvan je het begin in deze post (van februari ja…) ziet.

Een van de andere WIP’s was de gehaakte tas die ik in de vorige blogpost en ook hier al liet zien. Ik moest er nog een binnenkant in zetten en er moesten nog hengsels aan.

Ik wilde er graag leren handvatten aanzetten, maar degene die ik voor ogen had waren even niet meer voorradig (vanwege de populaire Oilily-look-alike Zomertas van Maak het hip) en het was onduidelijk hoe lang het zou duren voor ze er weer zouden zijn. Even dacht ik dan maar zelf hengsels te gaan vlechten, maar dat zat me uiteindelijk toch niet lekker. Soms heb je wat in je hoofd en dan móet het dat ook worden. Althans, dat heb ik wel eens *ahum* nogal vaak. Maar ja, nu zat ik met die deadline en een bak energie en dus…

Op naar de kringloopwinkel

Ik ging op zoek naar een tas met hengsels zoals ik ze voor ogen had en vond ze nog ook *deed klein vreugdedansje*. Voor een paar euro (stukken goedkoper dus ook nog) kon ik verder. Ik moest nog even meelopen met de avondvierdaagse met de jongste en daarna kon ik aan de slag. Ik naaide een binnenkant van een lap stof die ik nog had liggen, inclusief een vakje voor sleutels en andere dingen die je niet kwijt wilt raken in zo’n grote mik-alles-er-maar-in-tas. Ik zette er een mooi leren labeltje op (deze kreeg ik van Joyce van Vanmez11 in precies de goede kleur), want van dit soort details ben ik groot fan. Dus tijd of geen tijd, die komen er aan.

Gehaakte strandtas Jip by Jan

Een groot voordeel van een lijstje en een deadline is trouwens dat ik weinig tijd heb om na te denken over allerlei variaties, details en pietluttigheden. Ik kan mezelf daar enorm in verliezen. Wat ook een van de redenen is dat WIP’s hier nog wel eens te lang blijven liggen: terwijl ik nadenk over de afwerking van het een, schiet me iets anders (nieuws, leukers) te binnen en hup… weg focus.

Maar nu niet dus.

Een avondje doorwerken (waarbij ik drie naaimachinenaalden brak, maar zelfs dat bracht me niet van m’n stuk) en hup: aantal WIP’s -1!

Ging ik vanochtend de tuin in met de tas om er een foto van te laten maken met mijzelf erop, zodat je een beetje een idee hebt van de verhoudingen. Maar net als met het fotograferen van het wikkeljurkje had Max het idee dat ‘ie daar dan wel bij op moest met z’n hoofd. En zo geschiedde.

Tas haken

Hoe ik de strandtas haakte

Ik gebruikte Schachenmayr’s Journey garen. Een lintgaren (katoen/acryl-mix) dat een beetje elastisch is en heel prettig haakt. Je haakt het met haaknaald 6-7 (ik gebruikte 6). En ondanks dat het dus een dikker garen is, is het wel heel licht. Je zou het bijvoorbeeld ook heel goed voor een poncho, trui of vest kunnen gebruiken.

De kleuren die ik gebruikte: denimblauw (0051), lichtblauw (0053), grijs (0090) en ivoor (0002). Er zijn nog meer mooie kleuren trouwens (zie o.a. Handwerk.nl voor de complete kleurenlijn of Wolplein).

Ik heb geen uitgebreid patroon van de tas, maar kan wel aangeven hoe ik hem ongeveer haakte mocht je ook een soortgelijke tas willen haken. Voor de bodem haakte ik een rechthoek met aan beide kanten halve cirkels. Toen ik vond dat hij breed genoeg was stopte ik met meerderen en pakte de Haakbijbel erbij om een geschikte steek te kiezen. Ik vind het leuk om nieuwe steken te proberen en te zien hoe dat uitpakt. Het werd de Mandensteek. Nummer 119 voor degenen die de Haakbijbel ook hebben (en anders is Google je vriend). Die haakte ik in de denimblauwe kleur tot ik verderging met stokjes in ivoor.

Terwijl ik die stokjes aan het haken was, zat ik telkens te kijken op die overgang van de Mandensteek naar de stokjes. Ik vond het niet mooi en dus pakte ik het grijze garen en haakte er halve vasten overheen in een licht zigzaggende beweging: de ene keer insteken tussen twee blauwe steken, daarna insteken tussen twee witte steken. Tevreden met het resultaat haakte ik weer verder aan de stokjes. Tot ik zin had om weer een andere kleur en steek te gebruiken. Het werd nummer 125 uit de Haakbijbel: de Gekruiste Rimpelsteek. Ook een reliëfsteek, net als de Mandensteek. En de overgang van ivoor naar lichtblauw en later van lichtblauw naar ivoor voorzag ik ook weer van een rij halve vasten. Na nog een aantal toeren in ivoorkleur haakte ik de Weefsteek (Haakbijbel nr. 18). De ene toer in een blauwe of grijze kleur en de volgende in ivoor. Gaf een leuk effect vond ik, die verspringende vasten.

Ik vind het zelf ontzettend leuk om op die manier te haken: gewoon proberen met een bepaald idee in je hoofd. Nieuwe steken leren en ontdekken hoe bepaalde combinaties uitwerken. En pakt het niet uit zoals je wilt, dan haal je het uit en probeer je opnieuw. Ik kan het iedereen aanraden!

Voor degenen die de tas ongeveer zoals ik willen haken heb ik de tas gewogen (voordat ik de hengsels en binnenkant bevestigde): 430 gram (ongeveer 9 bollen Journey). Ik gebruikte 4 bollen ivoor, 3 bollen denimblauw, 1 bol grijs en 2 bollen licht blauw (dat is samen meer dan 9, maar ik heb dan ook per kleur nog restjes over).

Winactie

Winactie Schachenmayr Journey

Omdat ik nog heel veel bollen over heb en niet afgeleid wil worden (want oh, er zijn nog zoveel leuke dingen die ik met dit garen zou kunnen maken!) geef ik 10 bollen Journey weg! Dat scheelt weer in mijn kast en hoofd. Dus eigenlijk doe je mij er gewoon een heel groot plezier mee als je meedoet 🙂

Het enige dat je hoeft te doen is:

 • je inschrijven voor mijn nieuwsbrief* vóór volgende week zaterdag (dus uiterlijk vrijdag 12 juni 2015) en
 • hieronder een reactie achterlaten dat je mee wilt doen én wat je dan graag zou willen gaan haken met dit garen. Ik ben heel benieuwd!

(* als je je al hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief dan kan je deze stap uiteraard overslaan)

Zaterdag 13 juni maak ik de winnaar bekend. De winnares ontvangt drie donkerblauwe, drie lichtblauwe, twee grijze en twee ivoorkleurige bollen Journey.

En dan ga ik nu weer verder met de steeds kleiner worden lijst WIP’s. Want wat een heerlijk gevoel geeft dat, strepen kunnen zetten op zo’n lijstje. Op naar m’n boek!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl
Laatste berichten van

184 Responses

 1. Selien
  | Beantwoorden

  Super gave strandtas! Die zou ik ook wel graag met dat gare willen haken, of een leuke poncho, of een mooie picknickplaid… Ideeën genoeg!

 2. Regina
  | Beantwoorden

  Geweldige kleuren voor het vloerkleed dat ik wil haken!

 3. Ik zou heel graag een paar bolletjes winnen. Ken deze garen nog niet en het klinkt als een super leuk en prettig mee te werken garen. Heb nog 2 van die tassen staan die omhaakt moeten worden, dus die kan ik er dan mee doen. Grietjes Miranda

 4. Paola ter Horst
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee.Ik zou van dat garen een omslagdoek maken.

 5. Marja Schuurman
  | Beantwoorden

  Oohhh deze is ook weer zo leuk…heb je krukje ook al gehaakt. Volg je op Instagram en Pinterest en NU ga ik me ook inschrijven voor je nieuwsbrief. Dat boek van jou komt vast goed. Volop leuke ideeen heb je. Heb nog 3 projecten liggen waar ik mee bezig ben…heb me zelf voorgenomen dat dit er niet meer mogen worden (oh zo moeilijk). Heb alweer wat leuks voorbij zien komen…een truitje….en dat zou erg mooi worden met de bollen Journey.
  Groetjes van een volger

 6. Irma Klaasen
  | Beantwoorden

  We wonen hier vlakbij het strand, dus ik zou een heerlijke bikini/strandlaken/zonnebrandcreme/zonnebril tas haken voor de zomer. En die dan alleen voor mezelf houden, voor de jongens met hun scheppen, duikbrillen enz vinden we vast wel een enorme shopper!

 7. Marion
  | Beantwoorden

  Prachtig garen, heel veel ideeën, oma van 4 kleinzoons, dus blauw/grijs is welkom na jaren veel gehaakt te hebben in het roze voor mijn 4 dochters.

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Haha, dat is nog eens wat anders, vier jongens na vier meiden!

 8. Daphne
  | Beantwoorden

  Wat een mooi garen! Daar zou ik graag een poncho van willen haken voor mijn jongste dochter (al vind ik jouw tas ook geweldig!), helemaal onze kleuren!

 9. Diane
  | Beantwoorden

  Zou er kussenhoezen van haken voor onze zoon zijn nieuwe bank in zijn eerste huisje waar de hoofdkleur grijs/blauwe tinten zijn!

 10. Wilma
  | Beantwoorden

  oh wat een prachtig garen! En het zijn de lievelingskleuren van mijn vriendin die door omstandigheden weer een plekje voor zichzelf moet gaan zoeken. Zou er voor haar een mooie deken van maken!

 11. marianne
  | Beantwoorden

  Superleuk natuurlijk om iets te winnen en ga er meteen zo’n leuke tas van haken ?

 12. Karin Hofman
  | Beantwoorden

  Oh wat zou ik graag winnen. Van het garen zou ik toch een tas maken, want van tassen heb je nooit genoeg, toch ?! Ik ga ?? misschien helpt het

 13. Wendy
  | Beantwoorden

  Ik wil al tijden een tas voor mijzelf haken, maar de tassen die ik tot nu toe ben tegengekomen hadden niet de wauw factor. Tot ik nu deze zie ? Zo 1 wil ik ook haken! En wat een prachtige garen!

 14. Hellen
  | Beantwoorden

  Ik vind je tas echt heel leuk geworden. Goed idee om gewoon maar wat nieuwe steken uit de haakbijbel uit te zoeken.
  Dit garen ken ik niet, maar ik hou wel van wat grover materiaal, ik ben niet zo van het gepriegel. Ik denk dat ik er ook een tas van zou maken mocht ik winnen.

 15. Juul
  | Beantwoorden

  Ik mag natuurlijk niet meedoen! Eerst alle liggende projecten afmaken, maar ohwwww, wat een leuke winactie!
  Groet @juulfairy

 16. Rianne Odink
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give-away. Wat ga ik er van maken…een kussen of een poncho…of toch proberen om je leuke tas na te maken.

  Gr. Rianne

 17. Barbara Kromkamp
  | Beantwoorden

  Wat een mooie tas heb je gemaakt. Tot nu toe haak ik alleen van patroon maar als ik win ga ik mooie kussenhoezen haken voor op de bank en dan lekker verschillende steken uitproberen uit mijn haakbijbel.

 18. Bregje
  | Beantwoorden

  Wat een leuke tas is het geworden, en de combinatie van het label en de hengsels maken het echt af! Ik zou er ook een mooie tas van maken, als ik de bollen zou winnen!

 19. Elise
  | Beantwoorden

  Wat leuk! Ook een tas of een omslagdoek of kussens.

 20. Nynke Anneli
  | Beantwoorden

  Supermooi! Ik zou graag meedoen met de winactie. We gaan binnenkort verhuizen en ik zou er mooie kussenhoesjes van maken met allerlei reliëfsteken ? en dan op de resultaatfoto’s komt in plaats van max mijn poezebeest!

 21. Tertia
  | Beantwoorden

  Ik vind het reuze knap dat je zo’n gave tas gewoon kan bedenken, een beetje googelen (zonder google bedoel ik dan) en voila….een kei hippe frisse leuke zomertas. Ik benijd je ontwerp kunsten en wil graag op de hoogte blijven van je leuke creaties. Dus ik ga me gauw inschrijven voor je nieuwsbrief. Enne ik ben een ras echte Hollander, ik ding graag mee naar de bolletjes garen. Ik ben erg nieuwsgierig hoe ze voelen en hoe het haakt. Stuur je dan ook een beetje van je googel kunsten mee? 😉

  Lieve Groetjes Tertia

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Tertia, maar jij googelt toch zelf ook een hele deken in elkaar? Ik ga in m’n boek over m’n googelkunsten schrijven en laten zien dat iedereen het kan 🙂

 22. Sophie
  | Beantwoorden

  Met deze mooie kleuren zou ik een babydekentje gaan maken. Er zijn zoveel in mijn omgeving nu zwanger, dat er vast wel jongetje tussen zal zitten

 23. Monique
  | Beantwoorden

  Leuk, leuk!
  Ik doe graag mee…..
  Aangemeld voor de nieuwsbrief (krijg alleen de bevestigings link niet ?)
  Wat ik met die leuke bollen zou doen? Iets voor mijn dochter haken, want die vind alles altijd kriebelen…en vlgs mij is dit heerlijk garen voor een lekker col, sjaal of poncho voor m’n meisje…

  Groetjes Monique

  • Jan
   | Beantwoorden

   He Monique, ik vind je inderdaad niet terug in de lijst nog. Misschien in je spam folder beland? Laat het anders even weten, dan voeg ik je handmatig toe. Bedankt in ieder geval voor je enthousiaste reactie!

 24. Mirjam
  | Beantwoorden

  Wat zou dat een leuk kadootje zijn! En de tas is zo mooi…dat het waarschijnlijk een soortgelijk project gaat worden, of een stoere shawl…of….een ban de andere ideeën op mijn lijstje.

 25. creadientje
  | Beantwoorden

  Ik zie er eigenlijk een hele mooie deken in. .. alhoewel ik je tas errugmooi vindt! En ik vind het erg leuk dat je in mijn geboortestad woont!!!!

 26. Suzan Baltus Wijker
  | Beantwoorden

  WoW helemaal mijn kleuren! Ik ga duimen dat ik ze mag winnen!

 27. Marlies van der Leeuw
  | Beantwoorden

  Ik zou graag jouw geweldige strandtas willen namaken. Dit zijn mijn kleuren. Prachtig!

 28. Verie
  | Beantwoorden

  Wat een gave tas is het geworden. Echt prachtig!
  Ik doe graag mee met deze te gekke give-away!!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 29. Sanne
  | Beantwoorden

  Wat een mooie tas!! Ik zou er of de tas van haken of nieuwe kussenhoezen voor op de bank. Toen mn dochter werd geboren heb ik in mijn enthousiasme alles roze gekocht maar nu ik een zoontje heb gekregen geloof ik dat er een ander kleurtje moet komen beneden 😉

  Ik ben heel erg benieuwd naar je boek! Succes met schrijven en bedenken!!

 30. Ina Hummel
  | Beantwoorden

  Wat een pracht tas heb je gemaakt en tevens ben ik helemaal gek van blauw! Deze zomertas ga ik zeker haken, weet nog niet of je jouw garen daar voor ga gebruiken, want als ik win…….zou ik daar graag wat leuke kussen van gaan haken. Groetjes, Ina

 31. Kim Knijpert
  | Beantwoorden

  Het is altijd zo lekker om jouw verhalen te lezen. Net of je aan het vertellen bent met een kop thee naast je.
  Even een lekkere pauze tussen het afstuderen door. Bijna klaar hoop ik. Nog 3 weken en dan hoop ik de vlag buiten te mogen hangen. 1 vlag? Nee!!! 4! Voor ieder jaar 1. Heb ze er bijna opzitten… 4 jaar Bedrijfskunde gestudeerd. Na het eerste jaar, en het behalen van mijn “P” een prachtige zoon gekregen. Drie weken oud was ie toen ik weer de schoolbanken in ging. Nu, bijna 3 jaar later heb ik mijn studie bijna klaar. En het eerst wat ik met al die vrije tijd wil gaan doen die ik nu krijg, is een grote jongens kamer voor hem maken. Ledikant eruit en een peuterbed erin. En ja, daar wil ik natuurlijk heel graag een zelfgemaakte/zelfgehaakte sprei op maken. Blauw, grijs en wit! Muren zijn wit en grijs. Bed is wit. Kast is grijs. En blauw… het beddengoed! Want het is natuurlijk wel een stoere jongenskamer! Daar moet blauw in! Wil ook nog iets met spijker gaan doen… Poef? Kleed? Weet het nog niet. Maar die wol dat gaat een beddensprei in stoere kleuren worden: voor de allerliefste Morris, van mama!

 32. Patty Roring
  | Beantwoorden

  Ik vind hem leeeeuuuuuk! Met de bolletjes zou ik mijn eigen versie ervan maken. Niet voor het strand, maar voor naar mn werk. Wooow wat word ik hoer hebberig van….

 33. cynthia visser
  | Beantwoorden

  een kussenhoes! prachtig garen.

 34. Mirjam Pomper
  | Beantwoorden

  Wat een gave tas! Die wil ik zeker maken… Doe graag mee met de winactie! ?

 35. Wat een super gave tas. Een wat een idee om in de kringloop naar hengsel te gaan zoeken. Dank je wel voor de tip. Ik doe graag mee met de win actie Ik wil onze caravan gaan oppimpen dus ik zou er een paar mooie kussenhoesjes van maken.

 36. Monique
  | Beantwoorden

  Zooooooo mooi echt “mijn” kleuren , ik zou de tas t liefste helemaal namaken, maar weet niet of je dat juist leuk vindt of een beetje saai antwoord. Ik heb altijd tijd te kort en ben ook zo n bezige bij als jij
  bent (in je laatste blog gelezen, ik herkende mezelf erin hahaha) , misschien dat ik met die leuke wol eindelijk eens ga zitten (in t zomerzonnetje) en heeerlijk weer eens kan gaan haken. De haakbijbel heb ik pas aangeschaft????

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Wat grappig dat je je herkende in mijn laatste blog Monique 🙂 Met de bolletjes die ik verloot kun je de tas net niet helemaal precies namaken (andere aantallen per kleur) dus hij wordt hoe dan ook anders. Leuk dat je de haakbijbel ook hebt, hoop dat ie je inspireert!

 37. blancouleur
  | Beantwoorden

  Ik ken het garen niet en ben zeer benieuwd om die eens uit te proberen. Hier zou het ook een tas worden. Misschien probeer ik ook eens wat nieuwe steken uit (leuk idee!)

 38. ina
  | Beantwoorden

  ik zou er een dekentje van haken, met allerlei verschillende steken.

 39. Patricia Ros
  | Beantwoorden

  Jaaaa ik doe ook graag mee! En natuurlijk gebruik ik dan jouw leuke tutorial voor die geweldige tas! De handjes jeuken! En dat journey lijkt me geweldig!

 40. esselyne
  | Beantwoorden

  Super mooie tas krijg nu al zin om te beginnen dusss ik hou me echt aanbevolen voor dit mooie winpakket.

 41. Alette
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag mee willen loten voor het garen. Ik wil ongeveer dezelfde tas maken voor onze vakantie in december. Zodat alle strandspulletjes van mijn kleindochter erin kunnen. Ze gaat dan voor het eerst mee op vakantie, ze is nu bijna 7 mnd maar is geboren met 26 wk. Dat gaat dus een toffe vakantie worden ?

 42. Ilona
  | Beantwoorden

  Superleuke tas! Mijn kussens op de bank zijn toe aan een nieuwe hoes, dus met een paar nieuwe bolletjes kan ik weer een projectje op mijn to-do-lijstje zetten ?

 43. Marloes
  | Beantwoorden

  Leuk! Ik doe ook graag mee!
  Ik zou er een leuk tasje van haken voor mijn dochter!

 44. Marga
  | Beantwoorden

  Wat een gave tas. Ik doe graag mee met je actie. Het garen ken ik nog niet, zou dus een nieuwe ervaring worden en een tas in dezelfde trend.
  En me uiteraard nog even opgeven voor je nieuwsbrief 🙂

 45. Marjolein
  | Beantwoorden

  Ik heb nog niet genoeg projecten liggen dus er kan er nog wel eentje bij? en als ik dan ook nog garen mag winnen voor dat project…ddat zou echt heel erg leuk zijn. Ik ben dol op allerlei garens. Wordt hebberig als ik in een winkel sta, maar kan me de laatste tijd inhouden.
  Ik moet alleen nog een cursus ‘ Hoe krijg ik meer tijd voor de DIY ‘ volgen en dan ga ik los!

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Als je die cursus hebt gevonden, laat je ‘t me weten? 😉

 46. Esther
  | Beantwoorden

  Wat een mooie kleuren en zoveel ideeën die ik er mee wil haken.Omslagdoek,tas,kussenhoes,deken mocht ik winnen wordt het nog een hele klus om een keus te maken.

 47. Wendy
  | Beantwoorden

  Wauwwwww wat een super mooie tas. En wat een leuk idee om het op deze manier te haken met de haaakbijbel dat ga ik onthouden.
  Ik waag een kansje en doe graag mee met de actie. Ik zou er een omslagdoek of ook een tas mee willen haken.

  Fijn weekend groetjes Wendy

 48. Anouk
  | Beantwoorden

  Wat is de tas prachtig geworden!!! En wat zou dat een mooi geschenk nu eens voor mezelf kunnen worden. Moet momenteel verplicht rust houden omdat mijn haak-arm iets te veel opdrachten met een te krappe deadline heeft moeten doorstaan. Maar als mijn arm ( schouder en elleboog ) weer genezen is , moet ik als beloning voor de tijd dat ik niet mocht haken mezelf nu maar eens verwennen met een prachtige tas in de maak op mijn haaknaald 🙂

 49. Manouk
  | Beantwoorden

  Wat is hij gaaf geworden! Ik zou van deze prachtige bollen een mooie poef maken voor in de huiskamer. Lijkt me heerlijk!

 50. Loes
  | Beantwoorden

  Ook weer zo leuk Janneke! En prachtige kleuren. Ik zou er een strandtas van haken voor mijn volgende yogavakantie op Karpathos. De mandensteek vind ik erg leuk. De Haakbijbel heb ik liggen maar nog niet gebruikt maar daar komt nu verandering in!

 51. Myriam Lauf
  | Beantwoorden

  Hallo, ik loop al weken rond met de gedachte dat ik ook zo iets mooi wil haken of naaien. Ik ben echt jaloers op al die mooie werkjes die ik zie op facebook. Deze strandtas is echt de max en omdat ik nu veel vrije tijd heb zou ik het willen proberen. Daarom waag ik mijn kans om hier te winnen.

 52. Annemiek
  | Beantwoorden

  Leuke winactie! Ik doe mee! Krijg altijd veel inspiratie van je blog. Vandaag viel de haakbijbel op de mat; dank voor de tip! Bij het lezen gaat het al weer kriebelen; dat garen komt dan goed van pas. Wil nog een lekkere omslagdoek haken voor de koelere zomeravonden.

 53. Bernadette van der Linde
  | Beantwoorden

  Super leuk, het zijn helemaal mijn kleuren! Ik heb net, alvast voor mijn verjaardag, de haakbijbel gekregen én ik ben gek op tassen. Dus dat wordt dan vast ook zo’n gave tas!

 54. Emmylou
  | Beantwoorden

  Wat is je tas mooi geworden zeg!
  Ik wist gelijk wat ik van deze prachtige kleuren bandjes garen zou maken mocht ik ze winnen:
  Vorig jaar verhuisde ik en richtte ik een haakclubje (FreubelValk genoemd naar onze straat De Vergulde Valk) op. Ik heb daar mijn buurvrouw (die in rap tempo ook een zeer goede vriendin werd) die volgens eigen zeggen niet creatief was leren haken. Ze haakt nu in exact dezelfde kleuren een lappen deken. Ze gaat razendsnel en ik ben super trots op haar. Voor haar zou ik een bijpassend kussenhoesje haken in de snoepjessteek (uit Haken en Kleur) die zij zo mooi vindt!
  Duimen draaien dus 🙂

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Wat leuk zo’n haakclubje en dat je je buurvrouw aan de haaknaald hebt gekregen!

 55. Ruby
  | Beantwoorden

  Wat een leuke tas. Graag zou ik het garen winnen. Op de site van Wolplein staat een patroon voor een strandtas. Deze kleuren zijn er perfect voor.

 56. Dianne Gijze
  | Beantwoorden

  Leuk om wol te winnen! Een poncho haken/breien. Misschien wel weer een vlaggetjes lijn haken, voor mijn vriendin met haar 3 zonen! Ideën genoeg, eigenlijk te veel!

 57. Mirjam van den broek
  | Beantwoorden

  Wat een mooi garen en wat mooi gehaakt! Ik zou er graag een picknick tas mee willen omhaken!☺️

 58. Karin Sijbers
  | Beantwoorden

  1e kampeervakantie in Renesse, kan dan snel, nouja snel zo’n geweldige tas haken om alles in te proppen als we naar het strand gaan. Krijg altijd veel inspiratie van jou site trouwens?

 59. Irene
  | Beantwoorden

  Ik doe mee. Doily’s haken -_o

 60. Shirley
  | Beantwoorden

  Ik heb me allang ingeschreven voor je nieuwsbrief en ook via Facebook en Pinterest breng je me ook weer op geweldige ideeën. Deze tas is ook weer helemaal leuk, maar op Pinterest heb ik ook nog een idee opgedaan om een soort babywikkeldoek te maken voor mijn zwangere vriendinnetje. Deze is deels gehaakt en gevoerd met stof. Ook leuk!

 61. Gea
  | Beantwoorden

  Hai Janneke. Wat een leuke winactie. Ik zou heel graag het garen willen winnen. Het lijkt me prachtig voor een kussenhoesje voor de slaapkamer van onze kleinzoons (twins) van 6 maanden.

 62. Ria
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie en wat een heerlijk garen is dit.

 63. Monique
  | Beantwoorden

  Wat ik met dit garen zou willen haken? Ook zo’n strandbad natuurlijk. Ik vind hem geweldig!

 64. Jacqueline
  | Beantwoorden

  Vind de tas erg leuk, maar kan zomaar weer wat anders verzinnen om te h(m)aken

 65. Dorine Navis
  | Beantwoorden

  Prachtige kleuren voor een kleed of een sas-tas die nog op mijn to-do list staan!

 66. Kim
  | Beantwoorden

  Mooie frisse kleuren. zou er graag een tas van willen haken. Lijkt mij prettig haak garen, zou het graag willen proberen!

 67. Sjaan.
  | Beantwoorden

  Het zijn mooie kleuren. Ook voor een jongetje. Ik zou een leuk truitje voor mijn kleinzoon van bijna 1 jaar maken. En dan met een andere kleur als hoofdkleur een rokje voor mijn kleindochter, zijn zusje, van bijna 2 jaar. Zodat het niet precies hetzelfde is maar wel bij elkaar past.

 68. Wat een prachtige tas Janneke, dat heb je weer mooi gemaakt! En ja ik moet toegeven… Ik werk ook het beste met lijstjes, tijd om er weer eens 1 te maken 😉 Ik zie zoveel leuks haha
  Groetjes, Wendy

 69. Sonja
  | Beantwoorden

  Mega toffe tas, helemaal mijn kleuren. Zou leuk zijn om een bijna gelijkaardige tas te kunnen maken.

 70. monique
  | Beantwoorden

  Hoi janneke,ik vind je tas geweldig! Ik zou hem ook heel graag maken….liefs,Monique

 71. Jacqueline
  | Beantwoorden

  Ik doe mee! Ik zou even niet weten wat ik ermee zou maken, ik ken de garen niet…maar ik denk dat het niet lang zal duren voordat het een leuk doel gaat krijgen 🙂

 72. Diana
  | Beantwoorden

  Wat een leuke tas, en andere gave spulletjes. Ik zou de bolletjes graag winnen, en denk dat ik er een leuke kussen of ook zo’n mooie tas…

 73. Linda
  | Beantwoorden

  Wat een plaatje weer (Max ook natuurlijk ?). Ik zou dolgraag het garen willen winnen. Ik zou er een tas van haken en deze gaat zeker mee naar onze vakantiebestemming.

 74. jeannette
  | Beantwoorden

  Prachtig vind ik je tas! Als ik jouw garen zou winnen , zou ik er espadrilles van gaan haken en daarbij misschien een wat kleinere tas!Ik wacht in spanning af 🙂

 75. Danielle
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Bedankt voor alle inspiratie die je me telkens weer geeft. Ik verlekker me bij elke foto, meid, je hebt smaak!!
  Met de Journey bollen zou ik absoluut een poncho haken voor de wat frissere zomeravonden. Het lijkt me heerlijk zacht materiaal, en de kleuren passen perfect bij mijn zojuist bestelde zomerschoenen 🙂

  Ga zo door met alles waar je mee bezig bent!

 76. Margaret
  | Beantwoorden

  Prachtige strandtas. Wat goed van je dat je echt stap voor stap jouw lijstje afwerkt. Knap dat je je niet (te veel) laat afleiden door nieuwe projecten. Misschien moet ik jouw voorbeeld eens volgen.
  Wow, wat een verwenpakket ga je weggeven. Dat loopt voor 12 juni storm op jouw blog, want wie wil dat niet winnen. Wat zou ik daar van maken? Een mooie, moderne ‘Delfs blauw’achtige-tas als huwelijkscadeau voor mijn lieve (bijna) schoondochter, Maar ja, veel volgers hebben goede ideeën voor dit mooie garen. Duimen voor het benodigde beetje geluk.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

 77. Margriet
  | Beantwoorden

  Sinds kort fan je schrijfsels over je haaksels en naaisels. Heb ook aardig wat wips liggen, maar daar kan er gerust nog eentje bij; zeker in mijn favoriete kleuren blauw.
  En, Ik woon op een krappe 10 minuten fietsen van strand …. dus ….. ?

 78. Oh wat een prachtig garen is dat ! Ik zou er een strand look tafel kleed van haken die bij mooi weer heerlijk mee naar buiten gaat en bij minder mooi weer het binnen de sfeer geeft van zon zee strand en zomer. Heb er nu al zin in 🙂

 79. Margriet Strootman
  | Beantwoorden

  O, was op zoek naar “bandjes” garen voor een staande uilenmand. Deze komt op de kamer van mijn net geboren kleinzoon te staan. Deze kleuren zijn super, wat zou ik dat graag uitproberen!!!!!
  Wat overblijft kan vast wel voor een mini strandtasje voor zijn zus. Kortom ideeë
  n genoeg om aan de slag te gaan, heb ineens jeukende handen gekregen……

 80. Wies Van de Ven
  | Beantwoorden

  Er staat nergens dat familieleden uitgesloten zijn van deelname, dus ik die een gok?
  Ik zou het garen willen gebruiken voor het omhaken van een AH tas. Ik heb er via via nog 5 op de kop kunnen tikken en vind het een heerlijk tijdverdrijf als je verder even niet teveel na wil denken.

 81. sabine beining
  | Beantwoorden

  Ooh wat zou ik blij zijn met deze geweldige bolletjes. Omdat ik permanent op bed lig met ernstige bekkeninstabiliteit , haak ik heel wat weg.met dit garen zou ik een mooi vloerkleed willen haken.

 82. Boukje
  | Beantwoorden

  Ik vind je tas erg gaaf geworden!!
  Vanwege al teveel bollen (en het moeten er toch echt minder gaan worden) sla ik de give away even over.
  Het ziet er wel uit als super garen!

 83. Lotte
  | Beantwoorden

  Wat zou ik blij met dit garen! Wat een mooie kleuren. Normaal durf ik alleen maar te haken volgens patroon, echt alles natellen. Het lijkt me een enorme uitdaging om net zoals jij te experimenteren en gewoon te doen. Ik zou er net zo’n mooie (strand) tas van maken. Gisteren naar het strand met een lidl tas en dat ziet er toch stukken minder leuk uit 😉

 84. Mareille
  | Beantwoorden

  Hele gave strandtas!! Ik krijg er weer een WIP bij…? ??

 85. Wendela
  | Beantwoorden

  Tuurlijk doe ik ook mee!!! Zo’n stoere strandtas 🙂

 86. Shirley
  | Beantwoorden

  Natuurlijk wil ik mee doen aan deze winactie! Het garen ken ik nog niet en het lijkt me leuk om het uit te proberen.
  Aangezien ik pas begonnen ben met sporten, zou ik van dit garen graag een hippe tas haken voor mijn sportspullen 🙂

 87. Gerda
  | Beantwoorden

  Super actie!! Niet heel origineel mijn idee, maar lees dat het genoeg bollen zijn om die leuke hippe tas te maken! En het lot is ook nog dat mijn tas kapot is gegaan, dus kan hem goed gebruiken.. Mijn handen jeuken om te beginnen 😉

 88. Wauw super leuke actie! En wat heb je een mooie tas gemaakt. Wat ik zou maken van de garen hmmm heb nog wel wat wensjes op me lijstje staan maar zou er toch een tas van maken 🙂 … Spannend!

 89. Sandra
  | Beantwoorden

  Mooie tas, ik zou het wol gebruiken om zo’n zelfde of vergelijkbare tas te haken.

 90. Wil
  | Beantwoorden

  prachtige tas, heel mooi garen en wat een leuke actie. Heb me aangemeld voor de nieuwsbrief.

 91. Annie
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee met deze actie en ik hoop dat het snel vrijdag is! Dan kun je je niet meer bedenken, want wie geeft er nu dit mooie garen weg? 🙂
  Wat ik zou maken …. mijn lijst is heel lang, maar ik denk krukhoesjes voor de logeerkamer van de kleinkinderen.
  Of toch die mooie strandtas of …. er zijn zoveel dingen die ik zou willen maken.

  Even off-topic: ik zag O.M.A. – patronen staan en dacht gelijk, dat is wat voor mij, oma-projecten. Het betekent echter iets heel anders en is niet alleen voor oma’s. Wat een blunder … haha. Maar ik kan er wel om lachen. Goed bedacht!

  Geef die lieve Max een dikke knuffel van mij. Helaas zit ik na twaalf jaar zonder honden. In 1 jaar tijd raakte ik beide honden kwijt. De laatste 5 weken geleden. En het is stil en leeg in huis. Ik hou tijd over.

  Liefs, Annie

 92. Erica Mengede
  | Beantwoorden

  Wat ik zou willen maken als ik de gelukkige zou zijn: een strand-tas. Ik ben helemaal tassofiel. En ik wil zo graag een tas haken. En dat is nog steeds niet gebeurd. Waarom? Don’t know. Dus…. als ik dit zou winnen, dan ga ik ervoor 😉 . De kleuren zijn precies goed. Hoef ik daar ook niet over te dubben: fris en stoer en lief. Mooie lichtgewicht wol.
  Kortom ik ga ervoor 🙂 !!!

 93. emily
  | Beantwoorden

  Hey,
  Wat een super leuke strandtas is dat geworden zeg. Ik zou het garen willen gebruiken om ook zo’n tas te maken, of iets anders, voor mijn moeder, ik wil haar graag iets bijzonders maken. Ze houdt ontzettend veel van Blauw dus dit zou perfect zijn voor haar. Ik zou het zo graag willen winnen. Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 94. nienke
  | Beantwoorden

  Ik zou er heel graag een oversized omslagdoek van maken. Zo een waar je heerlijk in weg kan kruipen! Jouw tas is ook prachtig geworden zeg! Fijne zondag.
  Groetjes Nienke

 95. Desiree
  | Beantwoorden

  Wat een mooie creaties maak je!
  Ik zou van de bolletjes deze tas gaan maken, zo gaaf!
  Bedankt voor de inspiratie.
  Groetjes desiree

 96. CreaNien
  | Beantwoorden

  Wat een mooie tas! Die zou ik ook wel willen maken. Of nog een kussen voor op de bank. Ideeën genoeg, allen nog wat extra tijd nodig;)

 97. Gineke
  | Beantwoorden

  Wat een mooie tas ik doe graag mee ik zou deze tas graag haken

 98. lakruijfCorry
  | Beantwoorden

  Zo’n tas is helemaal geweldig! Precies mijn kleuren! Ik sleep elke maandagavond mijn deken mee naar mijn moeder als ik bij haar op bezoek kom en zo’n tas is toch veel mooier dan het plastic exemplaar waarmee ik meestal ben. De restjes krijgt zijn dan om haar kunffels mee te maken. We haken wat af zo, ‘s maandags!
  Dus ik doe graag mee!

 99. Judith
  | Beantwoorden

  Superleuk, de strandtas, mooie kleurencombinatie ook.
  Zou nu prima van pas komen als strandtas, heerlijk alle strandspullen erin mikken!
  Dat is het voordeel van in Zeeland wonen, strand altijd dichtbij.
  Graag waag ik een gokje.
  groet Judith

 100. Liefsvanjuud
  | Beantwoorden

  Wát een mooi garen! Die kleurtjes ook heel mooi! Leuk dat je het deelt. Ik zou er heel veel ideeën voor hebben, maar zoiets moet altijd even “bezinken”, misschien een mooie omslagdoek…. Groetjes van liefsvanjuud

 101. Emmy
  | Beantwoorden

  Ik zou er graag deze SUPER gave strandtas mee haken!

 102. Jenet Folbert
  | Beantwoorden

  hele mooie actie ,en natuurlijk zou ik dit haakpakket ook graag winnen,ik zou er ook een strandtas van maken,en die zou meegaan naar Mallorca,voor het eerst sinds lange jaren zoeken wij weer eens de zon op ,dus heel erg welkom zo`n mooie tas!Ik zou de tas proberen net zo mooi te maken als die van jou,en een beetje m`n eigen fantasie er bij gebruiken,een beetje van jou en een beetje van mij!

 103. Ik wil wel voor een rugtas haken…

 104. Hiltsje
  | Beantwoorden

  Al 100+ reacties, maar ik waag een kansje!!

  Al vanaf het prille begin van je tas ben ik fan van de kleurtjes, dus wat is dan leuker om ze te winnen!?

  Wij verwachten eind dit jaar een spik splinter nieuw neefje in de familie. Voor hem zou ik graag een muziekster willen haken.

  Dan houd ik vast nog wel wat bolletjes over om een mutsje en poncho te haken voor mijn dochters favoriete pop. Daar zeurt zo al te lang om….*maar mijn wip lijst is al zo lang*

  Bedankt iig voor deze leuke actie en mijn duimen draaien vanuit Friesland! 🙂

  Lieve groet,
  Hiltsje

 105. Carina Verkroost
  | Beantwoorden

  Go wat een leuke actie en wat een mooie kleuren, die zou ook ik natuurlijk heel graag winnen, dus ik waag een gokje.
  En nu maar vol geduld wachten op de uitslag. Lieve groetjes, Carina

 106. esther vogelaar
  | Beantwoorden

  wat een leuke give away Janneke! ik vind de tas super mooi en zou als ik de bolletjes zou winnen er ook een tas mee maken. ik volg je al via de nieuwsbrief, facebook en instagram en ik blijf dat ook zeker doen! fijn weekend! groetjes esther

 107. Corine
  | Beantwoorden

  super leuk die strandtas bij mij wordt hij omgedoopt in werktas voor mijn werk in de thuiszorg. Daar kan ik mee voor de dag komen. Dus zou ik hem graag willen winnen.

 108. Lies
  | Beantwoorden

  Onwijs mooie garen zeg!! Ik hoop heel erg dat mijn mama er een kussen van wil haken voor mij, want hiervoor ben ik zelf nog niet goed genoeg met een haaknaald 😉

 109. mariska
  | Beantwoorden

  Verliefd op je tas! Prachtige kleuren die het hem doen, dus die wil ik wel graag winnen 🙂 Dan kan ik mooi aan de slag om hem mee op vakantie te nemen.

 110. Ine
  | Beantwoorden

  Heb nog maar 1 project wat afgewerkt moet worden, dus kan weer een nieuwe uitdaging aan.
  Heb weer genoten van je blog.
  gr Ine

 111. patricia
  | Beantwoorden

  Ik ken het garen nog niet, dus probeer het graag uit:). Wat het wordt nog geen idee… Eerst voelen en dan komt de inspiratie vanzelf!

 112. anita
  | Beantwoorden

  Superleuke tas, die zou ik ook wel willen maken, als ik zou winnen is ie net klaar voor de vakantie, jammer van die andere wip s, die moeten dan maar even wachten hihi.

 113. Regina Boedhoe
  | Beantwoorden

  Natuurlijk die ontzettend leuke tas! Succes alvast met het verloten.

 114. Janny
  | Beantwoorden

  Ik zou eindelijk de deken voor mijn jongste zoon met autisme maken. Hij heeft een gebreide deken in groentinten, maar in blauwtinten een gehaakte deken wil hij ook graag.

 115. Kim
  | Beantwoorden

  WOW wat een ontZettend gave tas!!!! Ik krijg morgen mijn auto een 4×4 met zo’n groot reserve wiel achterop, die wil graag omhaken met een mandala patroon. Dit garen en de kleuren zouden echt perfect zijn!!!!
  Ik vind je blog superleuk en inspirerend!!
  Namaste Kim

 116. Helma
  | Beantwoorden

  Wil met dit garen,heel graag een tas voor achter op de rolstoel,van mijn vriendin maken.En een mooi kussen voor in haar rolstoel.Ze zou hier heel blij mee zijn.

 117. Wendy
  | Beantwoorden

  Wat een schitterende strandtas heb je gemaakt. Zou het zelf ook graag willen maken van deze mooie katoen of een mooie woondeken waar ik met de koude maanden lekker onder kan kruipen op de bank.

 118. Ellen Swinnen
  | Beantwoorden

  Wat een originele tas! Van deze wol zou ik kussens maken voor de bank in de tuin 🙂 dan kan iedereen meegenieten!

 119. Monique
  | Beantwoorden

  Zou van dit mooie garen kussens maken voor op m’n bank echt super mooie kleuren. Maar een stoffen AH tas omhaken staat ook nog op me lijstje kan bijna niet kiezen wat ik ervan zou maken. Veel succes met verloting. Groetjes Monique

 120. Tiny@crochet
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Doe graag mee. Ik denk dat ik er een zomers truitje van zou maken.

 121. De Winter Zjanin
  | Beantwoorden

  Superleuke tas!! Veel zin om er ook aan te beginnen en wat een mooie kleuren!!

 122. Lonneke
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijke zomerse tas. Wat ik zou gaan maken met de bollen? Ik heb hier nog een vierkante, kubuspoes staan. Geduldig wachtend om omhaakt te worden. Dus dat zal het gaan worden ?

 123. Tamara
  | Beantwoorden

  Hele mooie tas, ik zou er of een tas of een mooie poncho voor een van onze dochters van maken.

 124. Astrid
  | Beantwoorden

  Superleuke tas? die wil ook wel haken en dan lekker meenemen op vakantie voor als we naar het strand gaan

 125. Jeetje! Wat ga ik er mee maken. Ik heb een mand nodig om projectjes erin op te bergen. De cal 2015 (2x),Lily pond en de scheepjes cal 2015.. En ik wil nog zoveel meer frummelen… Heerlijk!

 126. ANNETTE
  | Beantwoorden

  oo wat een super mooie tas en het garen is heel super

 127. Danielle
  | Beantwoorden

  Fantastische kleuren! En heeel erg geschikt voor een prachtige sterrendeken die ik graag wil haken voor een van onze pleegkinderen die sinds een half jaar bij ons wonen! Hij heeft m echt verdient in deze pittige tijd, en hij zal me zeker vergezellen als ik de deken maak!

 128. Gerlily
  | Beantwoorden

  Geweldige tas, geweldige kleuren. Ik ben dol op alles wat aan jeans doet denken. Zou er ook een tas van maken, maar dan meer een tas voor alle dag, ben helaas geen strandmens, omdat ik slecht tegen de zon kan. Anders zou het zeker ook zo’n mooie strandtas worden. En ik zou hem voeren met de restanten van een aantal stuk gedragen jeans van mezelf, man en kinderen. Dan krijgt zo’n tas ook een eigen verhaal. Ga zo door met je blog, lees het graag en bedankt voor telkens weer nieuwe inspiratie. Fijne zonnige week!

 129. Gerda
  | Beantwoorden

  WOW super gave strandtas! I love de kleuren! En over een paar weekjes heerlijk vakantie: op naar Renesse! Dus met een beetje heel veel geluk en uhhhhhhh. heel snel haken, kan ik deze tas zeker heel goed gebruiken!

 130. Sandra
  | Beantwoorden

  Wat een mooie strandtas! En ook hele mooie kleuren zo bij elkaar! Ik denk dat ik er ook een mooie strandtas/werktas van zou haken. Dus wie weet?

 131. Teresa
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee.Ik denk dat ik er ook een mooie strandtas van zou haken

 132. Sonja
  | Beantwoorden

  Meteen verliefd op die prachtige strandtas, en aangezien ik een beetje tassengek ben (ben er nu één aan het haken met papiergaren) wil ik natuurlijk graag meedoen met deze actie. Spannend!!!

 133. Kelly
  | Beantwoorden

  Wow wat een mooi garen! Ik ben momenteel bezig met het haken van een denimblauwe poncho, daar passen deze kleurtjes mooi bij voor een zomerse tas! Ik doe graag mee

 134. Elsbeth
  | Beantwoorden

  Ah, wolletjes! Een kleed en omslagdoek haken staan als eerste op mijn lijstje, voor één van de twee lijkt me dit wel geschikt.

 135. gratienne
  | Beantwoorden

  super mooie kleuren. ik zou er ook een mooie tas mee haken.Proficiat met al je realisaties.
  Gratienne

 136. Danielle
  | Beantwoorden

  Wow! Wat een leuke tas en prachtige kleuren. Ik heb laatst de poncho gehaakt met de leuke kleurtjes van scheepjes. Ook een idee wat ik hier heb ‘gepikt’. Ik krijg zoveel complimenten als mijn dochter hem aan heeft! Ik weet zeker dat dat met de tas niet anders zal zijn en die zou ik dan ook graag maken met een klein tasje voor mijn dochter in dezelfde kleurtjes.

 137. Ellen
  | Beantwoorden

  Wat een mooie tas! Aangezien dit mijn favoriete kleuren zijn voor in huis, zou ik er een mega kussen van maken.

 138. Corina
  | Beantwoorden

  Prachtig! Ik denk dat ik er een paar leuke kussens voor buiten van zou maken (precies de goede kleuren) of toch een strandtas…

 139. Anneke
  | Beantwoorden

  Wat een super tas!! Ik zou proberen om er ook zon mooie tas mee te maken. De kleuren zijn daar super mooi voor. Heb me aangemeld voor de nieuwsbrief groetjes

 140. Eveline Bosveld
  | Beantwoorden

  Gave tas! Ook ik ken het garen nog niet, maar ik vind de kleuren helemaal geweldig! En ik zou het eigenlijk ook een uitdaging vinden om er zo’n tas mee te haken! Kan ik mooi de blits maken op de camping haha! Ideaal toch om mee te nemen naar de douche-hokjes?

 141. Little Train
  | Beantwoorden

  Wat ís je tas mooi geworden! De kleuren zijn mijn favoriet en de gebruik te steken zijn prachtig. Dat wisselende randje bovenaan vind ik zo mooi!

  En jaaa, wat zou ik die bolletjes graag winnen! Er staan nog steeds gehaakte mandjes op mijn to-do-list en daarvoor lijkt dit garen mij super geschikt en dan nog wel in mijn favoriete kleuren!

 142. Marijne
  | Beantwoorden

  wat een mooi garen! Zou het heel graag willen winnen om een rokje voor mijn dochter van te maken. Ik houd erg van de dikkere garens (ik ben al zo druk dus projecten moeten niet maanden duren ;-)) maar katoen vinden, is dan wat moeilijker.

 143. Eveline
  | Beantwoorden

  Wat een toffe kleuren zijn dat! Natuurlijk zou ik die heel graag willen winnen. Wat ik daarmee zou maken hmmmm ik denk of een dekentje voor een van mijn zoontjes of toch die AH tas omhaken die nog steeds op zolder in het stof ligt te wachten… in ieder geval is mijn To Do list errug lang, dus ik weet er wel raad mee 😀

 144. Krista
  | Beantwoorden

  Lees ik toch al een aardig tijdje je blog en ik wist niet eens dat je een nieuwsbrief had? Dus maar snel opgegeven. Uiteraard wil ik ook mee doen met de win-actie. Zulke mooie kleuren… Ik zou er een poncho voor mij zelf mee maken. Eentje met een stoere col.

  Succes nog met je blog. Altijd leuk om te lezen en de mooie foto’s te bekijken.

  Groetjes, Krista

 145. Jannine
  | Beantwoorden

  Eerder je webwinkel, nu geniet ik van je nieuwsbrief en blog. Wat schrijf je gezellig, je inspireert zo!
  Nu onze derde alweer 4 maanden is, komen de haakwerkjes weer te voorschijn. 😉 Ennuh… blauw/grijs is gewoon ook erg leuk voor een meisje. Genoeg te verzinnen met je stoere Journey bollen, maar ik droom van een mooie sprei voor haar ledikantje…

 146. W Dijk
  | Beantwoorden

  ….de strandtas natuurlijk;) Ik geniet telkens weer van je creatieve ideeën! Ga zo door!

 147. Mirjam
  | Beantwoorden

  Super mooi effect met dit garen! Zou er graag een boxzak van maken. Nu zwerft het speelgoed door de hele kamer.. Opgeruimd staat netjes 😉

 148. Ingrid
  | Beantwoorden

  Op reis naar….met een nieuwe tas…ik doe graag mee!

 149. Ingrid
  | Beantwoorden

  Wat een mooie give away…wij doen graag mee voor…. een nieuwe tas op REIS naar.. Zweden!

 150. Drieneke
  | Beantwoorden

  Owwww gaaf!! Lijkt me prachtig garen om een mooi babydekentje mee te haken voor lieve vrienden die wachten op hun adoptiebaby’tje uit Taiwan!

 151. Cindy
  | Beantwoorden

  Wat een leukerd is je tas! Is ook wel een heel leuk project om juist op de vakantie te maken.
  Lekker voor de ⛺tent gaan zitten haken. Haakbijbel mee en huppekee……

  Wij bij QUKSKE zijn ook dol op haken en naaien.
  Ik zou de tas voor een vriendin gaan maken….
  De bolletjes willen we dan ook graag winnen.

  Groetjes
  QUKSKE
  Cindy

 152. joliehaken
  | Beantwoorden

  Hoi,

  Wat lief dat je ze weg geeft! Heel leuk en precies mijn kleur. Ik zou er een tas van maken en de hengsels heel grof vlechten mbv een zelfgemaakte kumihimo schijf waar heel veel draden in 1 opening passen.

  Groetjes,

  Mariska

 153. Sara
  | Beantwoorden

  Bij mij zouden deze bollen het begin zijn van een ggebreide deken voor frissere zomeravonden, en de winter die komt natuurlijk.

 154. Anouchka Damen-Jongenelis
  | Beantwoorden

  Ik zou ook een mooie grote tas haken en ook zoals jij een aan de slag gaan met de haakbijbel. Zelf eens op haak ontdekkingstocht uitgaan.dat zou goed voor me zijn.

 155. Anita
  | Beantwoorden

  Zo de winactie is populair, ik moest nog al naar beneden scrollen. Ik doe ook graag een poging. Ik ken het garen niet, maar op de foto zie je al dat het fijn garen is om mee te werken. Mocht ik het winnen, zou ik het garen gebruiken voor een kussen. De tas is ook ontzettend mooi en ik heb onlangs mijn ptt tas afgemaakt en die is ook heerlijk in gebruik.

  groet,

  Anita

 156. Diane
  | Beantwoorden

  Ik had hem op Facebook al geliked samen met mijn zusje. Tas staat inmiddels op de to do lijst 🙂
  Nog 4 weken voor we naar Lesbos gaan dus moet lukken om hem van te voren nog te maken.
  Daarnaast zijn Het zijn ook helemaal mijn kleuren, dus het zou leuk zijn om deze bollen te winnen en gauw aan de slag te gaan.
  Ik wacht in spanning af, wie gewonnen heeft!

 157. De gezellige nieuwsbrief komt al bij Mez11 binnen ? ik heb nog nooit van dit merk garen genoten. Ik help je graag met leegmaken van jouw kast en hoofdje haha ik zou er een poef van maken, een kussen of een mooi kleed! Fijne aaf!! Joyce

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Haha, wat fijn Joyce, dat je je wel wilt opofferen 😀

 158. Els
  | Beantwoorden

  Supergave tas! Die ging ik ook van dat garen maken!

 159. Margit
  | Beantwoorden

  Wat een schitterende tas! Precies perfect! De maat, de kleuren, de verschillende steken… ♡ Ik droom alvast van zo’n mooie tas, stel dat ik zou winnen… en ga dan lekker met mijn lieve vriendin buiten zitten haken!

 160. Afie Schilstra
  | Beantwoorden

  Ik krijg je mooie nieuwsbrief ook al binnen. Wat een gave strandtas is dit geworden. Als ik zou winnen zou ik er een ook een strandtas van haken. Ik heb op Wolplein al een mooi patroon gevonden. Of misschien mog zo’n krukhoesje in een andere kleur is ook leuk! Succes met je WIP-lijstje en je boek! Groetjes, Afie

 161. Bianca
  | Beantwoorden

  Vanaf het eerste moment dat ik je fantastische tas zag dacht ik, zoiets wil ik ook nog gaan maken. Wat is er dan niet mooier om dat te doen met het geweldige garen dat jij hebt gebruikt. Ik heb respect voor de mensen die zonder patroon de mooiste dingen maken. Ook ik heb de haskbijbel liggen dus wie weet ga ik mij daar ook maar eens aan wagen.

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Oh die haakbijbel moet je er dan zeker eens bijpakken Bianca, echt de moeite waard. Voor je ‘t weet maak jij dan ook zo iets zonder patroon!

 162. Karin
  | Beantwoorden

  Ik zou er “barefoot-sandalen” van haken voor de meiden. Waarschijnlijk blijft er nog genoeg garen over om er een heerlijk luchtig gehaakt hemdje van te maken voor mij of ook voor de meiden.

 163. Sylvia
  | Beantwoorden

  Wauw! Wat super leuk! Ik zou er waarschijnlijk een kraamcadeautje van haken. Misschien een dekentje, weet alleen dan nog niet wat voor steken of patroon aangezien het mijn eerste deken zou worden, maar lijkt mij een super leuk project! Ben nu met slakken bezig (ook kraamcadeautjes).

 164. Astrid
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Een luchtig zomertruitje of zo’n fantastische strandtas zou heel erg leuk zijn.
  Ps. Ik heb mij ingeschreven voor de nieuwsbrief (twee pogingen), maar geen bevestigingsmailtje ontvangen. (Geldt het dan wel?)

 165. Brenda van de Weerd
  | Beantwoorden

  Graag waag ik een kansje. Heb nog nooit een vest gehaakt, dus zou het willen proberen met dit garen. Mooie kleuren!
  Groetjes

 166. Truus
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Ik zou een denk ik een mooi kussen willen maken van deze pracht wol, maar als ik eerlijk ben dan kan ik morgen wel weer een ander project bedenken

 167. Marjon
  | Beantwoorden

  Leuke actie, wie niet waagt wie niet wint!
  Ik denk dat het een strandtas gaat worden.

 168. Janneke Mathijssen
  | Beantwoorden

  Ik zou het supergaaf vinden om een haak-in project ermee te doen: een stoer kussen voor op mijn kamer in maastricht 🙂 Kan ik het inhaken mooi oefenen!

 169. Kaat Neesen
  | Beantwoorden

  Oh, zoveel ideeen, een tas, vloerkleed , een kussen, …

 170. Wendy
  | Beantwoorden

  Superleuke tas! Zoiets komt op mijn to-do lijstje te staan hoor! Ik heb nog wel een vraagje. Ik ben nog niet zo’n ervaren haakster. Ben wel al in bezit van de haakbijbel. Daarin staat de mannenstem in een rechte lap gehaakt. Hoe heb jij dat met die tas gedaan?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Wendy! Wat goed dat je de haakbijbel hebt, heel handig. Daar staan inderdaad rechte lapjes in. In plaats van dat je keert aan het einde van een toer, sluit je je toer nu met een halve vaste aan het eerste stokje van de toer. Dan ga je omhoog met 3 stokjes en begin je je volgende toer.

 171. Joan
  | Beantwoorden

  Is it possible to get this pattern in English. Just love this Tote.
  Thank you so much
  Joan R.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hi Joan, thank you! I didn’t write down a pattern, I’m sorry. I just combined different stitches from the crochet stitches bible.

 172. Antoinet
  | Beantwoorden

  Wat een mooie kleuren, precies mijn ding. Heel veel projectjes in mijn hoofd maar denk toch dat ik voor de tas zou gaan! Zon, zee en strand passen bij deze kleuren!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.