Home » Haken » Gehaakte doily’s, onderzetters én een winnares

Gehaakte doily’s, onderzetters én een winnares

Ook deze week rondde ik weer twee W.I.P.’s af van m’n lijstje. Je zag de doily’s en onderzetters wellicht al voorbijkomen op Facebook of Instagram, maar het eindresultaat nog niet, want dat waren cadeautjes. Die kon ik afgelopen woensdag geven op het ontzettend gezellige feestje dat Marianne van Marrose-ccc gaf als verrassing voor Heike van MadeWithLoops die een paar dagen in Nederland was op doorreis.

Gehaakte doily en onderzetters

Gehaakte kettinkje met bloempjes en hartjes

Cadeautje met gehaakt kettinkje

Bloem

Wellicht had je het patroon van de doily al herkend? Ik gebruikte mijn eigen poef-doily-patroon t/m toer 11 en haakte er daarna nog een toer in een andere steek, vergelijkbaar met toer 6, omheen. De onderzettertjes haakte ik ook volgens dat patroon, maar dan in één kleur. Wat een verschil maakt dat hè? Ik vind het zelf in ieder geval altijd heel verrassend wat kleur doet met een patroon.

Voor het haken van de onderzettertjes gebruikte ik toer 1 t/m 6 van het poef-doily-haakpatroon.

De oplettende lezer zag hierboven al twee cadeautjes: de een was voor Marianne waarvan je de foto’s hierboven ziet, de andere voor Heike. Voor haar haakte ik dezelfde doily en onderzetters, maar dan in andere kleuren. Die zagen er zo uit:

Gehaakte doily en onderzetter patroon

Gehaakte ketting met vlinder, hart en bloemetje

Creatief met draadeindjes

Op het blog van Marianne/Marrose-CCC kwam ik een erg leuk idee tegen: spaar je draadeindjes op en maak er een schaal van. Nu had ik na de twee jaar die ik nu haak waarschijnlijk al heel veel van die schalen kunnen maken, maar was nooit op het idee gekomen afgeknipte draadjes te bewaren. Vanaf nu dus wel. De glazen pot die we kregen op de haakparty van Lisanne van Draad & Praat heeft vanaf nu een functie.

Draadeindjes bewaren

Winnares winactie Journey

Deze week gaf ik dus al twee cadeautjes weg, er liep ook nog een winactie. Bedankt allemaal voor jullie reacties en jullie leuke ideeën om te haken met dit mooie garen!

De winnares is:

Barbara Kromkamp

Heel veel plezier met de bollen Schachenmayr Journey en ik hoop dat de kussenhoezen zo mooi worden als je in gedachten hebt!

Niet gewonnen, maar toch graag ook met dit mooie garen aan de slag? Je vindt het o.a. bij Handwerk.nl en op Wolplein.nl.

Verder met de W.I.P.-lijst

Je zou zeggen dat m’n W.I.P.-lijstje nu dan wel een keer finaal doorgestreept zou zijn, maar nee. Er staat nog steeds wat op. Máár… ik ben er bijna en dan: hard aan ‘t werk met m’n boek. Volgende week ga ik zelfs op heuze les. Als het goed is leer ik hoe een boek te schrijven, welke uitgeefkeuzes er zijn en, niet onbelangrijk, hoe ik m’n boek aan de man (of waarschijnlijk in mijn geval: vrouw) ga brengen.

En vandaag was ik ook al even bezig voor mijn boek: ik was bij Handwerk.nl. In het magazijn. Zo moet de hemel er uit zien denk ik 😉 Overal waar je kijkt ligt garen. En sinds kort ook stoffen, zo ontdekte ik. En geweldige borduursels. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Onder andere Handwerk.nl sponsort een aantal projecten in mijn boek. Dat vind ik zo gaaf: dat er zoveel vertrouwen is, dat er ongeacht mijn nog vage plannen wordt meegewerkt aan mijn boek. Ik ben dus vanmiddag thuisgekomen met heel veel bolletjes garen, borduurgaren, stofjes en nog heel veel meer waar ik de komende tijd vast sneak peeks van ga geven.

Want een ding is zeker: het gaat me nooit lukken dat zo lang voor me te houden 🙂

P.s.: vandaag kwam er weer iets heel leuks met de post en dat wordt binnenkort weer een winactie. Houd dus mijn nieuwsbrief en/of blog in de gaten!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Oh, wat een leuk blog bericht! Dankjewel voor alle links, Janneke – leuk dat je ook draadjes gaat sparen, zo’n draadschaal is echt heel tof om te maken en ook het resultaat is gaaf (vind ik ….). En wat een ronduit prachtige foto’s van de héle mooie doily-sets – ik ben zo blij met de mijne: hij krijgt een ereplaats op “Tuin11”! Marianne xx

 2. janet
  | Beantwoorden

  Hi i love your coasters do you have a pattern for all your coasters and mandalas i like the pink purple and grey coasters i hope there is a pattern for them please

  • Jan
   | Beantwoorden

   Thank you Janet! I did write the pattern for these coasters and mandalas, but only in Dutch I’m afraid. I’ll put it on my ‘have-to-translate-list’!

 3. […] haakte ik een tijdje terug, als cadeautje. De onderzetters op deze foto’s zijn allemaal met hetzelfde patroon gehaakt, maar door ze in […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.