Home » Naaien » Gehaakte doily poef

Gehaakte doily poef

Geplaatst in: Haken, Handwerk, Naaien 7

Jawel, een van de WIP’s waar ik laatst over schreef is af! De poef met de gehaakte doily (rozet) bovenop is het eerste project dat ik af heb. Een paar weken geleden begon het met een idee dat ik in mijn hoofd had: ik had een poefvulling en ik wilde daar graag een hoes omheen naaien en de bovenkant haken. De doily bedacht ik zelf, al hakend.

Het begon met kleine rondjes…

Doily haken poef

…en veel kopjes koffie 😉

Gehaakte doily

De toeren werden gaandeweg steeds groter. Ondertussen kwam en ging Sinterklaas en met hem de pepernoten. Al hadden die pepernoten hier een heel wat minder lang leven dan de Goedheiligman zelf.

Gehaakte doily poef

Ondertussen naaide ik een deel van de poefhoes in elkaar.

Poefhoes naaien

En haakte ik weer een paar toeren verder aan de doily:

Doily haken

Tot ik uiteindelijk de diameter had bereikt die ik nodig had en het haakwerk op de poefhoes kon naaien. Na het vastnaaien van het haakwerk bovenop, naaide ik ook de zijkant van de poefhoes dicht. Van Nominette kreeg ik deze geweldige kledinglabels om te proberen en dit leek me daar een uitgelezen project voor.

*Scroll naar beneden voor meer informatie én een kortingscode voor deze kledinglabels met naam!*

Langs de onderkant van de poef naaide ik piping band. Daardoor hoefde ik niet per se een onderkant in de poefhoes te naaien. Wat ik eerst wel van plan was, maar het ziet er nu netjes afgewerkt uit en je ziet niet dat er geen onderkant in zit. En dat scheelt weer, in zowel werk bij het naaien als bij het vullen van de poef.

Nominette innaailabels

Dit is het voorlopige resultaat:

Gehaakte poef doily

Ik schrijf ‘voorlopig’ want ik ben er nog niet over uit wat ik aan de laatste toer ga haken. Want die boogjes, die schreeuwen me toe dat daar nog iets aan moet: kwastjes of bolletjes of pompons of een bloemenslinger of… Kortom: ik weet nog niet wat. Dus ik haak rustig verder aan de andere WIP’s en wacht tot de ingeving vanzelf komt.

Doily poefhoes haken

Tijdens het haken van de doily schreef ik mee, zodat ik het patroon kan uitwerken. Ik zal het hier binnenkort op mijn blog zetten.

Haakpatroon doily poefhoes

Nominette kledinglabels

Ik gaf hierboven al aan dat ik een kledinglabel van Nominette aan de poef naaide. Ik houd er van labels aan mijn naai- en haakwerken te zetten. Het zijn leuke details die je handgemaakte werk afmaken. Ik koos voor het kledinglabel dat 25 mm breed is en koos een van de lettertypen en experimenteerde wat met de verschillende kleuren in het menu tot ik een label had dat ik heel goed kan gebruiken op de verschillende projecten waar ik mee bezig ben.

Wil jij je haak- en naaiwerken ook mooi afwerken? Dan heb ik goed nieuws, want je kunt de komende maand deze 25 mm brede kledinglabels bestellen met 15% korting!

Nominette kledinglabels met korting

Ga naar Nominette (kies Kledinglabels of ga rechtstreeks naar de juiste pagina), kies het lettertype, een type label (met eindvouw of middenvouw. Ik koos voor eindvouw maar knipte voor de poef twee labels af die ik dubbel vouwde en tussen de naad stikte, zodat ik het effect van de type middenvouw heb, maar het label ook goed kan gebruiken om op bijvoorbeeld de sjaal te stikken waar ik mee bezig ben) en maak een keuze uit de verschillende kleurcombinaties. Vul bij het afronden van de bestelling de kortingscode in: JJB1716

De kortingscode is geldig voor verzendingen in Nederland en België en tot uiterlijk 16 januari 2015. De code is alleen geldig op de kledinglabels.

Ik ben benieuwd welke leuke labels jullie laten maken en hoe je ze hebt verwerkt op je naai- of haakwerk!

 

7 Responses

 1. Katrien
  | Beantwoorden

  Ik vind de poef heel leuk! En zou hem ook graag maken, maar ik vroeg me af wat jij voor vulling hebt gebruikt?
  Groetjes Katrien

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Katrien, dank je wel voor het compliment en wat leuk dat je hem ook wilt gaan maken! Ik heb een kant en klare poefvulling gekocht online bij Schuimrubberbetaalbaar: http://www.schuimrubberbetaalbaar.nl/poef-vulling_388/

   • Katrien
    | Beantwoorden

    Bedankt! Het is alleen een beetje moeilijk te kopen als je in Indonesie woont. 🙂 Ik ga het toch maar proberen.

 2. Maaike | Gekkiggeitje
  | Beantwoorden

  Superleuk die labels! Maar ik vind ze, ondanks de korting, stiekem toch nog een beetje ‘duur’ om zomaar te bestellen… Eerst maar eens wat meer winst maken op mijn producten… 😉

  • Jan
   | Beantwoorden

   Je producten krijgen er wel direct een duurdere uitstraling van, misschien verdien je er dan wel juist meer mee 😉 Maar ik begrijp je hoor, het kan veel geld in een keer zijn. Veel succes met Gekkiggeitje en dat je maar snel winst genoeg mag maken!

 3. Marijke Vogel
  | Beantwoorden

  Hallo, wat is de afmeting van de poef en welke vulling heeft u in de poef ? Staat het patroon ook al op uw blog ?Alvast bedankt voor reactie !

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.